Kolmonen: Lahden Reipas – Atletico Malmi 1-1 (1-1)

Maalit

1-0 Antti Jussila 21′
1-1 Jani Putkonen (Timo Kinnunen) 31′

Avaus (4-4-2)

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen
Mikko Kouri
Joonas Peltonen
Ville Ruuska
Antti Nurkka 60′ Jani Lehti
Mikko Huupponen 80′ Jonatan Wasenius
Janne Hampaala 69′ Akan Okomoh
Timo Kinnunen (C) 54′ Toni Valido
Jani Putkonen
Alfred Sinnemäki 69′ Roni Tran

Muut vaihtopelaajat

Antti Säynätkari

Raportti

Uusi koitos Kolmosen kenttien valloittamiseksi on jälleen ovella, vaikka viime kauden huikea sarjapaikan elvytys kajahteleekin takaraivossa vielä pitkään. Aloitus olisi varmasti voinut tapahtua helpommistakin lähtökohdista kuin yhdeksi kolmoslohkon ennakkosuosikeista povatun Lahden Reippaan vieraana tarunhohtoisen Kisapuiston tekonurmella.

“Repen” rosterissa oli odotetusti Kolmosen tasolle nimekkäitä pelaajia, kuten liigavauhtiakin kokeilleet Eetu Sassila ja Olli Riikonen. Ennen ottelun alkua fyysinen etulyöntiasema näytti kallistuvan isännille, joilla pituusylivoiman lisäksi oli vaihtomies Esko Peltosen selkä, johon olisi voinut videotykillä ampua minkä tahansa laajakangaselokuvan!

Atleticon kokoonpano oli pelaaja-valmentaja Timo Kinnusen “teknisellä päätöksellä” vain 17 nimen vahvuinen, mutta laatua ja myös rymistelyvoimaa oli sitäkin enemmän. Talven uusista hankinnoista viimeinenkin, maalivahti Elis Rintala, pääsi nyt tekemään virallisen debyyttinsä Kusipaidoissa. Kinnunen itse sekoitti pakkaa avaamalla keskikentän keskustan sijasta oikealla laidalla.

Ottelu lähti rullaamaan tutun käsikirjoituksen mukaisesti: viirupaidat pitivät palloa ja Atletico iski tavaramerkillään eli nopeilla vastahyökkäyksillä. Illan ensimmäinen tontti syntyi Reippaan päätyyn, kun Atleettien kulmapotkun aiheuttama paniikki purkaantui vasta kolmannella roiskaisulla. Muuten Repe ei ensimmäisen 20 minuutin aikana juuri muuta tehnyt kuin kierrätti palloa omalla kenttäpuoliskollaan laidalta toiselle katalonialaisen vammapelaamisen hengessä.

Mutta heti 21. minuutilla sitten kolahti. Nosto kaukaa keskikentältä linjan taakse yllätti Atleticon alakerran täysin housut kintuissa, ja läpiajoon karannut Antti Jussila sijoitti lopulta pallon verkkoon Eliksen jalkojen välistä. Maalin syntyessä kukaan ei taputtanut, sillä kotiyleisö oli unohtanut saapua paikalle. Katsomossa ei ollut kuin pari tuularia kädet puuskassa. Hetkeä myöhemmin Elis joutui kertaalleen venymään komeaan tippaukseen riman alta, kun Reipas kokeili kaukolaukauksia kolmeen otteeseen viiden minuutin sisällä. Kaksi muuta vetoa levisi ohi sektorin ja upposi Vesijärveen.

10 minuuttia avausmaalin jälkeen peli oli tasan, ja lahelaiset olivat ensi kertaa elämässään nähneet tico-ticoa. Elis avasi oikeaan laitaan, josta pallo namuteltiin neljän pelaajan voimin vasemmalle Antti Nurkan jalkaan. Andy tempaisi upean ristipallon laatikkoon takakautta hiipineelle Timolle, jonka volleysyötön napautti päällään luukulta sisään Jani Putkonen. Kaiken kaikkiaan upea maali, ja Atleettien toinen kentällinen eli 11 paikalle saapunutta kannattajaa räjähtivät suoraan huutoon yhdessä vaihtopenkin kanssa.

Tauon molemmin puolin Reipas pääsi ahdisteluissaan todella lähelle. Ensin pehmeä syöksypuskuohjaus kulmapotkuun etufemmalta kolahti tolppaan, ja 51. minuutilla Jone Peltonen siivosi matkalla verkkoon olleen pallon vielä aivan maaliviivalta väljemmille vesille.

Toinen puoliaika eteni edelleen Repen painostaessa (tehottomasti) ja Atleettien kontratessa. Muutaman ohi menneen kokeilun lisäksi kotijoukkueella ei juuri paikkoja enää ollut. Atleticokaan ei tilanteiden määrällä päässyt juhlimaan, mutta vastaiskupelaaminen tuotti silti kaksi maukasta tonttia. Ensin 64. minuutilla Hupi Huupponen pääsi jo boksiin saakka laidalta saamansa poikkisyötön turvin, mutta hätäili ratkaisunsa kanssa ja pallo lähti taivaalle. Ja minuutti ennen loppua Ronin katkon jälkeen Jani “Kuula” Lehti lähetti Japun karkuteille. Alimmaksi puolustajaksi jäänyt Teemu “Juudas” Toukonen oli silkkaa paperia Japun edessä ja enää maalivahti armoillaan Rutkonen laukoi boksissa kuitenkin kokonaan ohi pömpelistä.

Loppulukemat kirjattiin 1-1, ja kummallakin joukkueella oli syytä olla sekä tyytyväinen että harmissaan. Ottelussa oli pelillisesti paljon samaa kuin vuosi sitten kauden avauksessa KäPaa vastaan, nyt kotiintuomisina oli kuitenkin piste enemmän.

Tähtipelaajapisteet

Niko Ruokolainen: Sahasi vasenta laitaa aktiivisesti molempiin suuntiin, yhteensä lähes 10 km edestä!
Jani Putkonen: Tunnetaan nyt myös Lahessa, oli vähällä ratkaista kaikki pisteet Malmille.
Elis Rintala: Tärkeitä koppeja Reippaan kolossien puristuksissa.