Kolmonen: Atletico Malmi – Käpylän Pallo 1-6 (1-2)

Maalit

0-1 Henri Piipponen 26′
0-2 Henri Piipponen 32′
1-2 oma maali 38′
1-3 Tatu Penttinen (Alfred Sinnemäki) 52′
1-4 Eero Voipio (Alfred Sinnemäki) 78′
1-5 Tatu Penttinen 85′
1-6 Eero Voipio (Tatu Penttinen) 89′

Avaus (4-4-2)

Niko Lempinen (MV)
Pauli Saastamoinen 46′ Olli Harmainen
Joonas Peltonen
Mikko Kouri
Ville Ruuska
Niko Ruokolainen
Timo Kinnunen (C)
Jaakko Peltonen
Toni Valido
Jani Hannula
Antti Nurkka

Muut vaihtopelaajat

Santeri Kunttu (MV)
Janne Vottonen

Raportti

Asetelmat syyskauden avaukseen eivät Atleticon näkökulmasta olleet kotiedustakaan huolimatta kaksiset: lohkokärkeen hinkuvan hirmuvireisen Käpylän Pallon lisäksi lauantai-iltapäivän toisena vastustajana oli korventavan kuuman kesäkelin ja yhden ainoan vaihtopelaajan pirullinen kombo. Kauden toistaiseksi suurimman poissaolosuman johdosta penkkiä lämmittivät ainoastaan laihat pojat Opa Harmainen ja jalkavammastaan pikkuhiljaa kakkosveskariksi kuntoutuva Santeri “Kunttu” Kunttu. KäPalla oli puolestaan heittää avaukseen maitojunalla Atlantiksesta palannut Kakkosen A-lohkon parin kauden takainen maalikuningas Tatu Penttinen. Myös Atleticon ottopoika Alfred Sinnemäki oli vaihteeksi päässyt “Kärryllisen” aloitukseen.

Ottelun käsikirjoitus oli selvillä jo pitkälti etukäteen, ja sen mukaisesti myös mentiin heti kick-offista. KäPa piti palloa, vyörytti hyökkäyksiään keltaiseen päätyyn ja laukoi todella ahkerasti. Erityisesti sprintterin askeleella liikkuneen Penttisen oikea jalka viuhui tiuhaan tahtiin, mutta tykki oli jatkuvasti lähempänä mallia hehtaarikanuuna kuin tarkkuuskivääri.

Mustavalkoisen myllytyksen seasta pilkisti avausvartin aikana ainoastaan kaksi mainitsemisen arvoista tapahtumaa. Laituriksi ylennetyn Niko Ruokolaisen veto/syöttö vasemmalta lipui Käpylän maalia vartioineen YouTube-julkkis Lauri Immosen näpeistä leveäksi, ja toisessa päässä Lefa Lempinen keräsi itsensä hienosti saatuaan hyökkääjän kengästä kovan tällin päähänsä.

Lopulta väistämätön tapahtui, kun KäPan suvereeni hallinta palkittiin ja vieläpä kahdesti muutaman minuutin sisään. Keskikentältä käsin kovia maalimääriä takova KäPa-kippari Henri Piipponen suti ensin Lepan torjunnasta jääneen irtopallon karat läheltä sisään ja tovia myöhemmin tinttasi vasurillaan upean kudin takakulmaan boksin rajalta.

Tauolle siirryttiin vieraiden katalonialaisesta pyörityksestä huolimatta kuitenkin tilanteessa 1-2. Kavennusmaali oli osin hyvän duunin ja osin onnettaren suotuisan silmäniskun tulosta; Ruoto Ruokolaisen riistämä pallo kulkeutui nopeasti muutamalla syötöllä keskikentän poikki oikeaan laitaan Validolle, jonka keskitys nappasi peittämään syöksyneen pakin jalasta hirmuisen kierteen ja putosi todella vittumaisena roikkuna Immosen selän taakse takayläkulmaan.

Sama meno jatkui tauon jälkeenkin. PuiU-treenipelin lupaavien otteidensa ansiosta topparina tänään pelannut Kooppo Kouri näytti jo estäneen lukemien kasvamisen purkamalla maalin matkalla olleen pallon vielä kehikon yli, mutta hyvät otteet menivät saman tien hukkaan, kun seurannesta kulmapotkusta Penttinen puski Alfin leivoksen taka-alueelta verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin vanha lonkerokoipi oli itse pahanteossa, mutta Lepa venyi mainioon torjuntaan Alfin laukauksen edessä.

Andy Nurkan ohilaukaus pirteän vastahyökkäyksen päätteeksi taisi jäädä Atleticon ainoaksi tontiksi koko toisella puolikkaalla. KäPa sen sijaan jatkoi juhliaan, kun vaihtomies Eero Voipio laukoi ensin tolppaan ja viimeisteli toisesta tilanteesta helposti luukulta. Molemmilla kerroilla syöttäjänä kunnostautui laiturina pelannut Alf.

Viimeisen femman aikana KäPan pelillinen ylivoima ja Atleticolta ilmeisesti kesken loppuneet jalat kasvattivat vieraiden voittomarginaalia vielä kahdesti. Ensin Penttinen täräytti iltapäivän upeimman maalin suoralla vaparipommilla boksin kaarelta yläkulmaan, ennenkuin tarjoili tontin Voipiolle, joka kiersi Lepan ja pölytti verkkoja kahden pakin välistä tyhjiin. Lepa venyi vielä ottelun päätösminuutilla kahteen huippuluokan torjuntaan lähietäisyydeltä.

Lopputulos ei jättänyt jossiteltavaa. KäPa oli todella kova luu eikä Atletico saanut aikaiseksi käytännössä yhtään mitään. Seuraavaksi vastaan asettuu sarjataulukossa pykälää ylemmäksi putoamisviivan turvalliselle puolelle parkkeerannut Honka/3. Tuon pelin jälkeen matkaa viivan taakse voi olla parhaimmillaan enää 4 tai pahimmillaan jopa 10 pistettä.

Tähtipelaajapisteet

Mikko Kouri: Mainio esitys topparin tontilla, iso tukku katkoja ja voitettuja kaksinkamppailuja.
Niko Lempinen: Yllätettiin kuudesti, mutta ilman huipputorjuntoja kymppikin olisi puhjennut helposti.
Ville Ruuska: Juoksija².