Suomen Regions’ Cupin 3. kierros: Atletico Malmi – FC ALPC 4-2 rp. 3-3, 2-2 (0-2)

Maalit

0-1 Tom Sanden 2′
0-2 Janne Tuominen 33′
1-2 Jani Lehti (Antti Säynätkari) 47′
2-2 Jaakko Peltonen 48′
3-2 Jaakko Peltonen 105′
3-3 Tom Sanden 113′

Rangaistuspotkukilpailu

1-0 Niko Lempinen; maali
1-0 ALPC; torjunta
2-0 Roni Tran; maali
2-1 ALPC; maali
3-1 Jani Lehti; maali
3-2 ALPC; maali
3-2 Antti Nurkka; torjunta
3-2 ALPC; torjunta
4-2 Jani Hannula; maali

Avaus (4-2-1-3)

Niko Lempinen (MV)
Niko Ruokolainen 66′ Jani Hannula
Henri Mattsson
Antti Säynätkari (C)
Pauli Saastamoinen
Olli Harmainen 46′ Roni Tran
Toni Valido
Jaakko Peltonen
Jani Putkonen
Jani Lehti
Antti Nurkka

Muut vaihtopelaajat

Riku Seppänen

Raportti

Kesäkuun avausviikonlopusta muodostui Atleticolle todellinen urheilupiikki, sillä lauantai-iltapäivän cup-kohtaaminen FC ALPC:n kanssa potkaistiin käyntiin vain 16 tuntia voitokkaan HDS-ottelun päättymisen jälkeen! Erinäiset valmistujaiskemut taholla jos toisellakin verottivat kokoonpanoa ymmärrettävästi jossain määrin, mutta kaikesta huolimatta valtaosa perjantain rosterista kykeni kynnelle yhden yön mittaisella palautumisellakin.

Pelipäivä valkeni todella tuulisena. Alun perin ottelu piti pelata Tapanilan nurmella, mutta yölliset sateet olivat pehmittäneet Wembleyn veran turhan pehmeäksi pelaamista ajatellen. Kulman takana tekiksellä oli sattumalta tilaa, joten Tangot rullasivat muovilla jälleen vajaan vuorokauden tauon jälkeen.

Jo puolen minuutin pelin jälkeen alkoi tapahtua, kun ALPC-veskari Daniele D’Ambrosio sössi palautuksen jälkeen pallon boksissa Japu Putkosen jalkaan, mutta sai pelivälineen kuitenkin pienen louhikkotatsin avustamana räpylöidensä huomaan. Kolmessa kaudessa Seiskasta Neloseen noussut “Alpsi” osoitti kuitenkin toisessa päädyssä saman tien, etteivät Atleetit pötkisi pitkälle puolivaloilla. Korkea pallo linjan taakse laittoi vauhtiin Kalmareiden piikissä häärineen Tom Sandenin, joka Lepan juututtua maaliviivalle sai helpon näköisesti sijoittaa kultapaidat 1-0-johtoon. Aikaa ehti kulua samat 2 minuuttia kuin edellisenä iltana HDS:n avausmaaliin oli mennyt.

Ensimmäiset 10 minuuttia vierähtivät maalia lukuunottamatta lähinnä keskialueen pallottelun merkeissä, mutta hetikohta ottelun komento ja erityisesti pallonhallinta alkoivat vaivihkaa kääntyä Kusipaidoille ja tonttejakin alkoi tipahdella kuin sieniä sateella. Neljän minuutin sisään hyvistä paikoista pääsivät kokeilemaan vuoroin Niko Ruokolainen ja kahdesti Japu, saldona ylärima ja kaksi täpärää torjuntaa sekä veskarilta että puolustajilta. “Rutkosen” tilanteiden väliin mahtui pihviksi vielä Jani “Kuula” Lehden yli mennyt laukaus boksista.

Taukoa kohden puntit sitten tasoittuivat hieman. Ottelun seuraavakin maali merkittiin vieraille, kun Janne Tuomisen laukaus laatikon sisältä nappasi kimmokkeen Pale Saastamoisen polvesta ja pomppasi roikkuna Lepa Lempisen vartioiman maalin yläkulmaan. Jälleen “kaveri” oli saanut kahden maalin karkumatkan, jollaisen Atletico tosin oli jo kertaalleen viikonlopun aikana onnistunut kuromaan kiinni… Toiselle puoliajallekin jäi siis kosolti jännitettävää.

Eivätkä kotikatsomonpätkän kansoittaneiden kannattajien odotukset totisesti menneetkään hukkaan, sillä jo kolmessa minuutissa kick-offista peli oli yllättäen tasan! Pelaaja-valmentaja-kapteeni-pelinrakentaja-kymppipaita Timo Kinnusta nauha hihassa tuurannut Sintti Säynätkari oli Lucio-nousujensa pyörteissä eksynyt syvälle Alpsin päätyyn. Onnistunutta katkoa seurannut keskitys boksin vasemmalta sivustalta kaarelle tavoitti Kuulan, eikä pallo ehtinyt oikean jalan kuoletuksen jäljiltä edes maahan saakka kun vasuri jo pamautti ilmasta vastustamattoman laukauksen korkealle vieraiden verkkoon.

Tiuku tikitti ottelun 48′ minuuttia, kun flipperipallo rankkarialueella päätyi Jasu Peltosen saappaaseen. Haasto sisään ja tulinen laukaus etukulmasta verkkoon räjäyttivät yleisön jatkamaan juhlia toistamiseen reilun minuutin sisään.

Salama-alku laantui vähitellen ja peli tasoittui jälleen. Pallo kävi pahimmillaan jo aivan Atleettien maaliviivalla, mutta parista tilanteenpoikasesta huolimatta 90 minuutin sisään ei enempää maaleja nähty, mikä tiesi puolen tunnin jatko-ottelua.

Jatkoajan ensimmäisen puolikkaan viimeisellä minuutilla mainioon vireeseen päässyt Taistelu-Jaska Peltonen ajoi riistonsa jälkeen boksiin ja vippasi pallon vasurillaan maihin syöksyvän veskarin nenän alta takaylänurkkaan. Kuulan laakavapari noin 30 metristä läsähti tolppaan hetkeä ennen ALPC:n tasoitusmaalia. Don Validon viime hetken katko 1 v Lepa -tilanteesta poiki kultapaidoille kulmapotkun, joka päätyi vasemmalta takatolpalle täysin vapaaksi unohdetun Sandenin jalkaan. Helppo siirto maaliviivan ylitse venytti ottelun lopullisen ratkaisun kutkuttavasti rankkareille.

“Pileet” tinttasi käyntiin valmennusjohdon yllärivetona atleettikassari Lepa, joka laukoi oman 11-metrisensä varmasti sisään ja torjui heti perään ALPC:n avaajan yrityksen tolpan kautta ohi. Seuraavat neljä vetäjää – joukossa Kusipaidoilta Roni ja Kuula – hoitivat kukin leiviskänsä kunnialla. Andy Nurkan röyhkeä tukijalkapilkku pysähtyi viivalle kellahtaneeseen maalivahtiin, mutta Lepa piti tilanteen ennallaan blokkaamalla vieraiden tasoittavan vedon. Ratkaisun mahdollisuus lankesi täten Nani Hannulalle, joka tunnetaan kalkkipisteellä björnborgmaisesta viileydestään. Varmaakin varmempi sijoitus nuotan alakulmaan takasi sen, että Suomen Regions’ Cupia pelataan Mosassa myös 4. kierroksella!

Ottelusta kaikkine käänteineen muodostui lopulta todellinen trilleri. Nousu kahden maalin takaa ohi – vieläpä kahdesti alle vuorokauden sisään – on kova saavutus kenelle tahansa, kuten myös muutaman jätkän samassa ajassa runnomat täydet 210 peliminuuttia!

SRC:n seuraavalla rundilla Atletico isännöi Kolmoseen noussutta Töölön Vesaa.