Kolmonen: RiRa – Atletico Malmi 3-1 (2-1)

Maalit

1-0 Eero Vehmanen 24’
2-0 Henrik Ikonen 31’
2-1 Mikko Kouri (Roni Tran) 40’
3-1 Antti Sirviö 80’

Avaus (4-1-2-3)

Niko Lempinen (MV)
Niko Ruokolainen
Panu Paajanen
Antti Säynätkari (C)
Pauli Saastamoinen 63’ Ilkka Taipale
Olli Harmainen 46’ Timo Kinnunen
Toni Valido
Jaakko Peltonen
Jani Lehti 81’ Juuso Haltsonen
Roni Tran 70’ Riku Seppänen
Mikko Kouri

Muut vaihtopelaajat

Lauri Nurmi (MV)

Raportti

Kevätkierroksen viimeinen peli niin Atleticon kuin koko ykköslohkonkin osalta tiesi Kusipaidoille paluuta Varistoon Vapaalanaukeen nurmelle, jolla edellinen visiitti AC Vantaan vieraana oli päättynyt niukkaan 0-1-tappioon. Tällä kertaa isäntänä toimi lohkon ensimmäisellä säilyjän paikalla majaileva Riipilän Raketti. Atleetit tulisivat joka tapauksensa starttaamaan syyskautensa pykälän verran alempaa sijalta 11, mutta illan tavoitteena oli voitolla edes kaventaa RiRan viiden pisteen etumatkaa.

Kokoonpanosta oli sivussa koko tukku pelaajia, joten Pöxyt-pelin tapaan lisämiehitystä rosteriin saapui Akatemiasta Zimi Taipaleen ja Höv Dogg Haltsosen muodossa. Lisäksi toukokuusta asti loukkaantuneena sivussa ollut pelaaja-valmentaja Timo Kinnunen kursittiin teipillä pelikykyiseksi.

Raketin kulmapotkuista riitti päänvaivaa Atleeteille pitkin iltaa ja heti ottelun alusta alkaen. Lepa Lempinen joutui jo parin minuutin pelin jälkeen kahdesti torjuntatöihin. Toiseen kulmuriin RiRan pelaaja pääsi täräyttämään komealla kung fu -potkulla, mutta Lepan venytys alakulmasta ei jäänyt laadussa lainkaan jälkeen.

Toisessa päässä Ronin hivelevän pehmeä puskuohjaus Jasu Peltosen keskityksestä oli jo hyvää vauhtia matkalla riman alle kunnes maalivahti venytti sormensa väliin. Seuranneista kahdesta kulmapotkusta ei kuitenkaan ollut tuloksellisesti iloa.

Ottelun taso ei yleiselläkään tasolla noussut missään vaiheessa kummoiseksi, mutta erityisesti Atleticon esityksiä jo pitkään vaivannut flegmaattisuus alkoi jälleen nostaa päätään minuuttien madellessa. Kotijoukkue onnistui ensimmäisen kerran hyödyntämään löysäilyn jo alussa vaaralliseksi osoittautuneella erikoistilannepelaamisella, kun Eero Vehmanen kiskaisi kulmapotkun jälkeen boksin rajalta irtopallon Lepan sormien ja tolpan kautta verkkoon.

Jani “Kuula” Lehti pääsi tovia myöhemmin laukomaan niin ikään kulman jälkitilanteesta taka-alueelta, mutta veto suuntautui yli maalin. RiRa sen sijaan tuplasi johtonsa hetken perästä, jälleen Atleettien alakerran täydellisen koomailun avustamana. Nosto linjan taakse tavoitti ensimmäisenä kentän parhaan pelaajan Tommi Toivasen, joka hyödynsi saamansa tilan ja tarjoili selkä luukulle päin kantapäällään helpon maalipaikan Henrik Ikoselle. Puolustajat olivat auttamatta jäljessä ja peli oli jo 2-0.

Kavennusmaali femmaa ennen taukoa oli sentään järkevästi pelattu tilanne. Puolustuspään vapari siirtyi nopeasti Niko Ruokolaisen jalkaan vasemmalle sivustalle ja avaus kohti päätyä irrotti vapaana kärkkyneen Ronin lähtötelineistään. Malmin Sheriffi Mikko Kouri oli torkkunut ensimmäiset 40 minuuttia, mutta skarppasi oikealla hetkellä ja ehti ensimmäisenä luukulle röyhimään Ronin syötön yli maaliviivan.

Toisella jaksolla ensimmäisenä maalinteossa oli onnistua Raketin pakki, joka ohjasi tauolla sisään tulleen Timon keskityksen vain niukasti oman maalin ohi. Vauhdilla päästä päähän aaltoilleen pelin seuraava paikka lankesi isännille, mutta Panu siivosi pallon maalinedustalta juuri ennen valkopaitojen hyökkääjää.

Tunnin kohdalla tasoitusmaali oli todella lähellä. Pale Saastamoisen rajaheitto kulki nopeasti kolmen muun Atleetin kautta Jasulle, jonka nosto boksin sisältä ohitti jo maalivahdin. Puolustus luuti pallon kuitenkin vielä aivan maaliviivalta väljemmille vesille. Viime keväänä Jasu sai tililleen maalin vastaavasta tilanteesta avustavan liputuksella, mutta tällä kertaa pallo ei ilmeisesti ehtinyt riittävän syvälle katiskaan.

Kun epäselvästä tilanteesta oli vierähtänyt viisi minuttia, oli Lepa ehtinyt torjua peräti kolme RiRan enemmän tai vähemmän vaarallista kohti maalia suuntautunutta yritystä. Kymppiä ennen loppua peli alkoi olla paketissa, kun Raketti iski jälleen kulmapotkusta. Täysin vastaavia maaleja on Atleticon reppuun viimeistelty kesäkuussa jo kolme: kulmapotku vasemmalta takatolpalle, vihu täysin vapaana ja varmaakin varmempi viimeistely tyhjiin. Tällä kertaa merkinnän maalisarakkeeseensa kuittasi Antti Sirviö.

Vielä pari minuuttia ennen täyttä aikaa pallo kävi jälleen RiRan maaliviivan tuntumassa, kun jo Pöxyjä vastaan maalinteossa lähes onnistunut Akatemia-kippari Höv “JUDE” Haltsonen pääsi tökkäämään hässäkän päätteeksi. Valkoinen lihamuuri kuitenkin kesti ja piti pisteet kotonaan turvallisella kahden maalin voitolla.

Atleticon kevätkausi päättyi näin masentavasti tappioon, joka ei kuitenkaan löysästä peli-ilmeestä johtuen ollut mikään vääryys. Pelillisesti parhaat esitykset osuivat mielenkiintoisesti lohkon kärkijoukkueita vastaan, mutta alemman puolikkaan porukoiden kepittämiseen jäi syyskaudelle todella paljon petrattavaa joka osa-alueella.

Tähtipelaajapisteet

Roni Tran: Juoksi vielä siinä vaiheessakin kun jalat eivät enää kantaneet, isoa duunia.
Niko Lempinen: Poimi pallon jos toisenkin, vaikka jäi monta kertaa luvattoman yksin.
Ilkka Taipale: Akatemia-statuksesta huolimatta edelleen mitat täyttävä pelimies.