Kolmonen: Atletico Malmi – Akilles 1-4 (0-1)

Maalit

0-1 Joona Erkkilä 11′
1-1 Jani Lehti (Timo Kinnunen) 59′
1-2 Joonas Nousiainen 73′
1-3 Dan Forsström 84′
1-4 Mattias Lundström rp. 86′

Avaus (4-2-1-3)

Lauri Nurmi (MV)
Henri Mattsson
Joonas Peltonen
Panu Paajanen 74′ Juho Launonen
Ville Ruuska
Toni Valido 82′ Riku Seppänen
Timo Kinnunen (C)
Jaakko Peltonen
Jani Putkonen
Roni Tran 46′ Jani Lehti
Mikko Kouri 46′ Antti Nurkka

Muut vaihtopelaajat

Antti Säynätkari

Raportti

Viidessä ensimmäisessä Kolmosen ottelussaan Atletico oli toistaiseksi kohdannut yhtä
monta täysin uutta tuttavuutta, eikä kuudeskaan matsi tehnyt poikkeusta kun vieraisille Mosaan saapui Akilles Porvoosta. Ykköslohkon kolmesta nousijasta parhaiten kautensa olivat aloittaneet juuri NuPSin peruutuspaikan saaneet vihreäpaidat ankkuroitumalla samantien lohkon keskikastin vanaveteen.

Kokoonpanon suhteen yleisön uteliaat katseet kohdistuivat tällä kertaa tolppien väliin, sillä alkukauden pelit tolppien välissä hoidelleen Niko Lempisen työkiireitä paikkaamaan saapui alkukauden Akatemian mukana Kuutosta pelannut Lauri “Nupe” Nurmi.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli tasaista peliä ja maalejakin oli vähällä syntyä yhteensä jopa neljä. Koopa Kouri päätti alkuminuuttien läpiajonsa laukauksella harmillisesti suoraan veskaria päin ja kippari Timo Kinnunen puski kulmapotkusta leveäksi jäätyään vaille vartijaa takatolpalla. Akilles puolestaan osui maalikehikoihin kahdesti.

Vieraat siirtyivät 1-0-johtoon tovia ennen taukoa, kun Joona Erkkilä irtosi vasemmalta boksiin näppärän syötön turvin ja laukoi matalan kudin Nupen etunurkasta verkkoon. Vielä avausjakson vedellessä viimeisiään Akilleksen kärki pääsi nokikkain Nupen kanssa, mutta tällä kertaa Loviisan lahja Atleticolle veti hanskoineen pidemmän korren.

Kahdessa edellisessä kotipelissä tauolla kehiin tullut Jani “Kuula” Lehti oli kummallakin kerralla osunut tolppien väliin, eikä Akilles-peli kaikeksi onneksi tehnyt poikkeusta sääntöön. Timo pelasi oikealla sivustalla nätisti yhteen (ellei jopa puoli kahteen) Andy Nurkan kanssa ja vippasi luukulle herkullisen pallon, jonka Kuula ohjasi ilmasta Akilleksen katiskaan.

Tasoituksen jälkeen molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Akilles kolisutti jo kolmannen kerran illan aikana tolppaa ennen kuin lopulta siirtyi uudestaan johtoon. Joonas Nousiainen irtosi kärkkäästi Atleticon linjalta pystypallon perään, jolloinNupe verhosi etukulmansa täysin umpeen pakottaen hyökkääjän yrittämään nostoa ylitseen. Kotikatsomon harmiksi “sankari_snebi” onnistui täydellisesti ja pallo painui takayläkulman poimuihin.

Ottelun loppuhetket kostautuivat syttäkin synkemmiksi Atleeteille. Minuutin sisään Akilles tuplasi johtonsa; ensin Dan Forsström hyödynsi alimman pelaajan pallonmenetyksen ja kiersi Nupen ennen viimeistelyään tyhjiin, ja loppulukemat 4-1 viimeisteli pilkulta auringontarkalla sijoituksella Ruotsin Superettaniakin tahkonnut pelaaja-valmentaja Mattias Lundström.

Atleticon perjantai-ilta pähkinänkuoressa: jalkapallo-ottelua on keskimäärin hankalampi voittaa, jos paikoista ei pistä sisään ja vastaavasti takalinjat vuotavat kuin keripukista kärsivän merirosvon purukalusto.

Tähtipelaajapisteet

Panu Paajanen: Jämäkkää puolustuspelaamista joka suhteessa.
Jani Lehti: “Super-sub” kantoi jälleen vastuun Atleettien maalinteosta.
Timo Kinnunen: Stadin jäätävimmät vartaloharhautus-haltuunotot palloon koskematta!