Suomen Regions’ Cupin 2. kierros: FC Playmates – Atletico Malmi 0-9 (0-3)

Maalit

0-1 Roni Tran 4′
0-2 Jani Putkonen (Jani Lehti) 18′
0-3 Jani Lehti 45+1′
0-4 Antti Nurkka (Jani Lehti) 52′
0-5 Jani Lehti (Jani Putkonen) 60′
0-6 Antti Nurkka (Roni Tran) 68′
0-7 Roni Tran 75′
0-8 Roni Tran 78′
0-9 Olli Harmainen (Antti Nurkka) 86′

Avaus (4-1-2-3)

Jere Viljakainen (MV)
Pauli Saastamoinen
Antti Säynätkari
Joonas Peltonen
Juho Launonen 59′ Ilkka Taipale
Timo Kinnunen
Jani Putkonen
Jani Hannula 59′ Olli Harmainen
Antti Nurkka
Jani Lehti
Roni Tran

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kausi 2012 käynnistyi jo hyvissä ajoin talvella täydelliseksi fiaskoksi osoittautuneella Suomen Cupilla. Palloliitto onnistui omilla puppeloinneillaan varmasti savustamaan yhden jos toisenkin alasarjajoukkueen pois tästä arvokkaasta kilpailusta, mutta paikkasi jo valmiiksi virheitään perustamalla uuden kilpailun – Regions’ Cupin. Tämä alasarjajoukkueille tarkoitettu cup-muotoinen ja huomattavasti Suomen Cupia muistuttava skaba tarjosi siis 3.-7. divisioonan joukkueille mainion mahdollisuuden lisätä ottelumääriään myös varsinaisen kilpakauden aikana. Siksi myös Atletico Malmi päätti olla mukana.

Joukkueemme arvottiin suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Kutoseen viime kauden päätteeksi melko suvereenisti noussut FC Playmates. Ennakkotietoja tuosta ryhmästä ei ikävä kyllä ollut, mutta joukkueiden välinen sarjaporrasero oli sen verta valtaisa, ettemme viitsineet vastustajaan myöskään juuri keskittyä. Oma kokoonpanomme tähän Talin tekonurmella pelattuun otteluun oli avauksen osalta liki paras mahdollinen, mutta vaihtopenkille siunaantui vain kaksi kaveria, joista toinen vieläpä Akatemiasta lainattu, mutta edelliskausilta tuttu Ilkka ”Zimei” Taipale. Maalilla aloitti MPS:n A-junnuista tuuraamaan saapunut Jere Viljakainen, sillä normaalisti tolppien välissä seisova Niko Lempinen oli flunssassa ja talven aikana ryhmään liittynyt Lauri Nurmi taasen pelannut jo edellispäivän Akatemia-ottelussa. Sen sijaan virallisen Atletico-debyyttinsä teki mm. Juho Launonen, joka paikkasi Ville Ruuskan ja Niko Ruokolaisen loukkaantumisia laitapakkina.

Ottelu itsessään oli juuri niin läpihuutojuttu kuin olimme jo optimistisesti osanneet ennustaakin. FC Playmates pyristeli kyllä vastaan ja pyrki pelaamalla rakentelemaan tilanteita, mutta sarjatasojen ero osoittautui kuitenkin odotetun suureksi. Melko löysällä asenteella otteluun lähtenyt Atletico onnistui viimeistelemään avausmaalinsa jo ottelun neljännellä peliminuutilla, kun Nani Hannula pelasi pallon Andy Nurkalle laitaan, joka puolestaan keskitti sen matalana luukulle ja tarjosi Roni Tranille heti mainion maalipaikan. Roni ampui ensin veskaria päin, mutta ehti ensimmäisenä ripariin ja sijoitti pelivälineen varmasti maaliin.

Aikainen johtomaali käytännössä ratkaisi ottelun ja vapautti Atleticon rakentelemaan tilanteita melko rauhalliseen tahtiin. 10min kohdalla toinen maali oli jo lähellä, kun Joonas Peltonen keskitti, vastustajan veskari päästi pallon käsiensä lävitse ja Jani Putkonen oli ensimmäisenä paikalla, mutta laukoi kuitenkin sivuverkkoon. Noin kahdeksan minuuttia myöhemmin Japu ei kuitenkaan enää erehtynyt, vaan jatkoi Jani ”Kuula” Lehden alle puolesta kentästä lähteneen pystysyötön jonkinlaisen zipintapaisella maalivahdin ylitse ja verkkoon.

Maalipaikkoja riitti koko ensimmäisen puoliajan ajan: mm. Japu pääsi vielä kertaalleen yksin läpi ja Andy paukutti ylärimaan, mutta kolmatta maalia jouduttiin lopulta odottamaan aina ensimmäisen puoliskon lisäajalle saakka. Tuolloin Andy antoi jälleen laidaltaan keskityksen, jonka veskari nyrkkeili. Ensimmäisenä mestoilla oli kuitenkin Kuula, joka onnistui vielä erinomaisesti sijoituksessaan. Puoliajalle mentiin siis turvallisissa lukemissa, 3-0.

Toinen jakso käynnistyi edellisen tapaan vauhdikkaasti. Täysmittaisella peliajalla (2x45min) pelattu ottelu oli taatusti vastustajalle kova pala ja se näkyi odotetusti siinä, että aivan kaikki heidän pelurinsa eivät jaksaneet enää prässätä ja liikkua aivan yhtä aktiivisesti. Tämä taas avasi mukavasti tilaa sekä keskustassa että erityisesti laidoilta, joiden kautta suurin osa maaleista lopulta rakentui.

Toisen puoliajan ensimmäinen maali syntyi 52. minuutilla, kun Nani pelasi pallon laitaa ylös Kuulalle. Tämä tuikkasi sen suoraan eteenpäin Andylle, jonka laukaus ohitti maalivahdin vain vaivoin, mutta ylitti kuitenkin maalilinjan ennen kuin vastustajan hätiin ennättänyt pakki ehti väliin. Tämän purku suuntautui kuitenkin vain syvemmälle omaan verkkoon, joten maali olisi syntynyt joka tapauksessa. Kahdeksan minuuttia myöhemmin mentiin puolestaan vasemmalta, jossa Pale Saastamoinen laittoi mainion pystypallon Japulle. Tämä keskitti etutolpalle, jonne ensimmäisenä ennätti Kuula. Varma viimeistely sivuverkkoon ja peli oli jo 5-0.

Kuudes maali tuli joitakin hetkiä sen jälkeen, kun olimme vaihtaneet tuplavaihdolla sekä Opa Harmaisen että Zimein sisään. Opa olikin heti pahanteossa ja rakenteli kuudennen maalin 68. peliminuutilla. Hän löysi hyökkäyksestä vastaan tulleen Ronin, joka pelasi muutamalla tatsilla pallon linjasta läpi juosseille Kuulalle ja Andylle. Näistä ensin mainittu oli ehkä aavistuksen paitsioasemassa, mutta tajusi jättää pallon huomattavasti linjan takaa lähteneelle Andylle. Andy kirmasi yksin läpi ja viimeisteli illan toisen maalinsa.

Kaksi seuraavaa häkkiä olivatkin sitten 3+1-tehot keränneen Ronin käsialaa. Ensin hän prässäsi pallon pois oikean sivurajan lähettyvillä, noin 30 metriä maalista, ajoi sisään ja laukoi pallon etukulmasta maaliverkon perukoille. Vain kolme minuuttia myöhemmin prässi toimi jälleen, tällä kertaa hieman keskemmällä. Roni ryösti pallon erinomaisesti alimmalta mieheltä ja zippasi sen vielä näyttävästi maalivahdin yli varmistaen lukemiksi jo 8-0.

Loppupuolella maalintekoa pääsivät yrittämään niin Opa, Jone, Kuula kuin Japukin. Lähimmäksi pääsivät tällä kertaa kaksi ensin mainittua: Jone laukoi Opan syötöstä hienon maalin, mutta se tuomittiin valitettavasti paitsioksi. Opa puolestaan pääsi nauttimaan 86. minuutilla Andyn mainiosta laitatarjoilusta ja löi sen vihoviimeisen naulan arkkuun 9-0-maalillaan.

Ottelu päättyi siis lopulta Atleticon täydellisiin murskajaisiin, joissa paikkoja tuhlattiin oikein kunnolla, mutta myös viimeistely oli paikoin erittäin tyylikästä. Otteluna tämä Regions’ Cupin 2. kierros ei jättänyt varmasti paljon kerrottavaa tuleville sukupolville, mutta tarjosi kuitenkin mainion maalintekoharjoituksen tulevan perjantain Honka/3-kamppailua ajatellen. Playmates pyristeli hienosti vastaan, mutta jäi kuitenkin todellisuudessa melko näyttävästi jalkoihin. Niinpä Atletico otti helpon voiton ja eteni siis myöhemmin arvottavalle cupin 3. kierrokselle.