Katsaus siirtomarkkinoille

Pre-seasonia on nyt karkeasti kuukausi takana ja vähitellen liikettä alkaa tapahtua myös sillä kuuluisalla pelaajarintamalla.

Tulijapuolelta löytyy toistaiseksi neljä nimeä. Vuoden muualla palloiltuaan comebackin atleettipaitaan tekevät hyökkääjä Mikko “Malmin Sheriffi” Kouri ja kolossaalinen toppari Henri Mattsson, joista Koopa edusti kauden 2011 Nelosen MPS/Old Starsia ja Hena Kolmosen Puistolan Urheilijoita. Kahden paluumuuttajan kylkeen täysin uusina joukkueeseen ovat liittyneet Sami “Hapsi” Huovinen ja Toni Valido (molemmat s. 1986).

Idän kasvatti Sami saapuu Malmille Atleticon pitkäaikaisen kilpakumppanin, hiljattain toimintansa lopettaneen FC Puotilan raitapaidasta. Juonikkaana ja teknisenä hyökkäyspään pelaajana tunnettu Sami treenasi Atleticon mukana jo viime kaudella, mutta itse siirto toteutui vasta nyt vuodenvaihteen jälkeen. Espanjalaistaustainen Toni puolestaan on edelliset pari kautta pelannut naapurissa PuiUn keskikentällä kannettuaan ensin MPS:n keltapaitaa junnuista aina miesten edariin asti. Aiemmin urallaan palloa latinorakastajan pehmeydellä käsittelevä Toni on ollut tuttu näky myös laitapakin tontilla.

Lähtijöiden lista on onneksi lyhyt, mutta sitäkin kovempi. Mainio maalivahti Eki Hyttinen on vaihtanut maantieteellistä sijaintiaan “työasioissa” pohjolan pakkasista Thaimaan lämpöön ja peliuran jatkuminen onkin kysymysmerkin takana. Eturivin syömähammas Alfred Sinnemäki sen sijaan pukee jatkossa ylleen Käpylän Pallon univormun. Alfin ja Atleettien iloinen jälleennäkeminen on kuitenkin mahdollisesti edessä jo ensi kesänä, sillä Atletico ja KäPa pelaavat kumpikin Kolmosen ykköslohkossa.

Keskikentän keskustan parivaljakko Janne Hampaala ja Jonatan Wasenius ovat kumpikin pitkään sivussa pahojen polvivammojen johdosta. Leegoa ei mitä todennäköisimmin tulla näkemään lainkaan kenttien puolella tällä kaudella ja Jokkekin näillä näkymin aikaisintaan syyskaudella. Edellisten lisäksi saunamajuri Ilkka Taipale keskittyy tulevalla kaudella Atletico Akatemian peleihin Kuutosessa.

Loppuun mainittakoon vielä, että Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu Ponnistusta vastaan pelataan sunnuntaina 19.02. Talin hallissa klo 20:00 alkaen. Ulkosalla vallitsevat pirteät sääolosuhteet pakottivat viemään pelin sisätiloihin, ja PuiUn kohtaamiseen suunniteltu pelivuoro menikin näin cup-käyttöön. Harjoitusottelu Puistolan kolleja vastaan pyritään kuitenkin järjestämään vielä kevään aikana.