Suomen Cupin 1. kierros: Helsingin Pumppu – Atletico Malmi 0-4 (0-3)

Maalit

0-1 Jani Putkonen (Roni Tran) 21′
0-2 Jani Putkonen (Mikko Kouri) 39′
0-3 Jani Putkonen 40′
0-4 Roni Tran (Jani Hannula) 44′

Avaus (4-4-2):

Niko Lempinen (MV)
Niko Ruokolainen
Joonas Peltonen
Panu Paajanen
Ville Ruuska
Jani Putkonen
Jaakko Peltonen
Timo Kinnunen (C)
Jani Hannula
Mikko Kouri 53′ Juuso Haltsonen
Roni Tran 53′ Riku Seppänen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Atleticon kausi 2012 alkoi pelien osalta heti virallisissa merkeissä Suomen Cupin avauskierroksen ottelulla. Vastustajaksi pakkasenpuremalle Bollis kuutoselle jalkautui kesän päätteeksi Viitosesta pudonnut Helsingin Pumppu. Historia toisti itseään, sillä sama ottelupari oli pelattu cupissa jo kaksi vuotta takaperin. Tuolloin Atleetit etenivät toiselta kierrokselta jatkoon lukemin 5-0. Viime vuonna joukkueita erotti vain yksi sarjataso, mutta Atleticon nousu ja Pumpun putoaminen lavensivat “handicapin” täksi kaudeksi takaisin kolmeen.

Kokoonpanon kasaaminen tuotti kusipaitojen leirissä pientä päänvaivaa, sillä pääasiassa reissaajista ja sairastupalaisista koostunut mittava poissaolijoiden osasto pudotti illan rosterin vain kolmeentoista jalkapariin. Viime kauden rungon mukana olivat MPS/Old Starsista palannut Koopa Kouri sekä Atletico Akatemiasta Juuso Haltsonen.

Ottelun käsikirjoitus oli alusta asti selvä: Atletico piti palloa ja pakotti HePun vetäytymään puolustuskannalle. Pienen tunnustelun jälkeen Japu Putkonen laukoi Atleticon 1-0-johtoon saatuaan Ronilta syötön boksiin. Tilanteen käynnisti Jasu “Taistelu-Jaska” Peltosen mainio pallonriisto.

Punapaidatkin pääsivät pariin otteeseen kokeilemaan maalintekoa avausjaksolla. Vapari paristakympistä meni turvallisesti metrillä leveäksi yläristikosta, mutta laiturin murtautuminen Atleticon 16-alueelle oli jo huomattavasti lähempänä. Lepa Lempinen ehti kuitenkin maaliltaan viime hetkellä vastaan häiritsemään ja tuikkaus lipesi niukasti ohi kehikon.

Japu laukoi toisessa päässä tiukan vedon tolppaan ja Koopa suti karat avaruuteen. Seuraavasta pallo kuitenkin vietiin jälleen keskiympyrään. Timon sivuvapari kimpoili pakin sekä Koopan hiusten kautta Japulle, jonka matalan vedon veskari kyllä torjui, mutta vasta maaliviivan takaa ja tolpan juuressa olevasta fillarikolosta ulos.

Minuutti edellisestä ja kauden ensimmäinen hattutemppu oli syntynyt. Koopaan kohdistuneesta rikkeestä tuomitun vapari laukoi aivan boksin rajalta silkinpehmeästi muurin ohi/yli verkkoon maestro Japu. Maalivahti oli mennyt piiloon muurin taakse, mutta saa kuitenkin synninpäästön, sillä sen verran niukasti ilmaa jäi pallon ja vasemman yläristikon väliin.

Toisen 40-minuuttisen alkuun lukemat komistuivat entisestään. Pisto-pudotus-pisto keskikentän ja hyökkääjien välillä avasi Nani Hannulalle paikan keskitykseen oikealla laidalla ja herkullisen leivoksen puski tyylikkäästi etutolpalta sisään Roni. Taululla 4-0 ja peli oli sitä myöten taputeltu viimeistään nyt.

Useammistakin tilanteenpoikasista huolimatta sen enempää maaleja ei Töölössä enää yleisölle tarjoiltu. Viimeisen kympin Atletico pelasi vajaalla, kun Jasu sai tällin eikä vaihtomiehiä enää ollut. Lepa kiskaisi lopussa vielä Kobran Kädellä huikean refleksitorjunnan jättäen Pumpun tylysti nollille.

Tasollisesti ottelu ei tosiaankaan kohonnut ikimuistoiseksi klassikoksi, mikä ajankohtaan nähden on kuitenkin varsin ymmärrettävää. Jatkopaikka täytti kuitenkin illan tavoitteen ja antoi Atleeteille voitokkaan startin kauteen 2012. Cupin toisella kierroksella Atletico kohtaa Neloseen nousseen SUMU/77:n.