Atletico Malmi – Töölön Taisto 4-1 (1-0)

MaKu oli yllättäen jäänyt edellisellä kierroksella tasapeliin Kontu/2 kanssa, joten vaikka pelaamatta oli vielä kaksi kierrosta, oli lohkovoittomme sitä myöten ratkennut. Päivän kamppailussa rakasta ystävyysseuraamme Töölön Taistoa vastaan ei siis ollut enää panoksia oikeastaan kummallakaan osapuolella. TöTa tappeli vielä toki sarjataulukon kolmannesta paikasta, mikä sekin oli toki enää vain kosmeettista, sillä ainoastaan kaksi parhaiten sijoittunutta ansaitsevat paikkansa jatkopeleihin.

Ottelun panoksettomuus näkyi ikävä kyllä myös kokoonpanossa. Normaalista ryhmityksestämme puuttuivat mm. maalikuningas Japu, topparimme Panu ja Mäksä, keskikentältä Jokke, laitapakkiosastolta Rubale ja Pale sekä hyökkäyksestä Kuula. Se pakotti myös hieman muuttelemaan pelipaikkoja ja peluuttamaan muuten vähemmille minuuteille tällä kaudella jääneitä pelureita. Ensiesiintymisensä avauksessa tekivät esimerkiksi Opa ja pikkuhiljaa tauon jälkeen vauhtiin pääsevä Andy. Akuuttia laitapakkipulaa paikkasi puolestaan Nani, joka tippui keskikentän laidalta pykälän alaspäin laitapakiksi. Penkiltäkin löytyi ainoastaan varamaalivahti ja kaksi vaihtohyökkääjää.

Avaus (4-4-2):

Erkki Hyttinen (MV);
Niko Ruokolainen (> Riku Seppänen 62′), Joonas Peltonen, Timo Kinnunen (C), Jani Hannula;
Roni Tran, Janne Hampaala, Jaakko Peltonen (> Niko Lempinen 90′), Antti Nurkka;
Alfred Sinnemäki, Olli Harmainen (> Santeri Kunttu 46′)

(Vaihdossa: Santeri Kunttu, Niko Lempinen ja Riku Seppänen)

Ottelun alkupuoli oli erittäin tasainen ja peli aaltoili mukavasti päästä päähän. TöTa tiedettiin vaaralliseksi joukkueeksi ja sitä se myös tälläkin kertaa oli. Keskikentän ravuriosasto sai siis tosissaan juosta teknisten ja taitavien töölöläisten perässä. Toisaalta, sama ilmiö näkyi myös toisessa päässä, vaikka paikat jäivät lopulta yhtä kaukovetoa ja muutamaa läpisyöttöyritystä lukuun ottamatta vähiin avauskympin aikana. Oikeastaan ensimmäinen kunnollinen maalitilanne nähtiin vasta 12. minuutilla, kun töölöläiset hyökkäsivät vasemmalta. Keskitys lähti kohti takatolppaa, mutta väliin ehti ensimmäisenä päineen Niko. Hänen purkunsa suuntautui kuitenkin vain aavistuksen boksin ulkopuolelle, josta TöTa-pelaaja pääsi laukomaan suoraan vastapalloon. Uhrautuvasti pelannut puolustuksemme ehti Jonen johdolla kuitenkin pelivälineen eteen ja siitä kimmokkeen kautta pallo vietiin kulmalipulle. Tilannetta seurasi vielä kaksi vaarallista kulmuria, joista kumpikaan ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Seuraava vaarallinen paikka puolestaan tuotti, ja se nähtiin pelin 19. minuutilla. Roni sai pallon keskikentällä ja pelasi sen saman tien pystyyn kirmanneelle Alfille. Alf ajautui aina vaan pienenevään kulmaan vasemmalle, mutta onnistui kuitenkin oikeaan alakulmaan suunnanneessa sijoituksessaan täydellisesti ja vei Atleetit samalla 1-0-johtoon. Roni oli myös itse päästä yksin läpi noin 5 minuuttia myöhemmin, mutta haltuunotto oli kuitenkin heikko ja tilanne kuivui sitä myöten kasaan.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella nähtiin vielä pari hyvää paikkaa molemmissa päissä. Ensiksi 39. minuutilla töölöläislaituri pääsi nousemaan jälleen oikealta laidalta ja keskitti pallon vaarallisesti kohti vasenta takatolppaa. Nani oli kuitenkin ensimmäisenä paikalla ja sai liukumalla purettua pallon väljemmille vesille. Myös oma tilanteemme syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin oikealta. Andy ohitti ensiksi heittämällä laitapakin ja ajautui kohti kulmalippua, josta keskityksen sijaan lähtikin erinomainen pudotus toiseen aaltoon hiipineelle Jasulle. Jasun laukaus lähti maalia kohden, mutta jäi kuitenkin voimaltaan sen verran heppoiseksi, ettei vaarallisempaa tilannetta syntynyt. Niinpä taukotilanteeksi jäi tuo 1-0.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti, sillä jo toisella minuutilla TöTa oli onnistua tasoituksessaan. Pallo pelattiin keskikentältä linjan edessä päivystäneelle hyökkääjälle, joka jatkoi sen pienellä vipillä toppariemme ohi juosseelle keskikenttätaiturille. Tämä harhautti vielä Ekiä, mutta kompastui sitten rankkarialueella Ekin ja Timon painostaessa. Tuomari oli kuitenkin hyvin tilanteen tasalla ja ymmärsi, ettei mitään kontaktia ollut tapahtunut. Noin 52. minuutilla soi sitten toisessa päässä, kun Roni jatkoi Timon erinomaisen laakapalloläpisyötön ensimmäisellä tatsillaan suoraan juoksusta sisään. Kauaa emme kuitenkaan ehtineet kuitenkaan juhlia, sillä vain minuuttia myöhemmin TöTa sai sen haluamansa rankkarin. Pienen painostuksen ja riparien jälkeen rankkarialueen rajalta lähtenyt veto pysähtyi ilmeisesti Timon käteen ja tuomari antoi siitä töölöläisille pilkun. Vasempaan kulmaan suuntautunut laukaus meni myös sisään, vaikka Eki saikin hieman näppejään väliin. Tilanne siis muuttui muutamassa minuutissa 1-0:sta 2-1:een.

Neljä minuuttia myöhemmin Alf oli lisätä johtoamme, sillä hänet pelattiin mainiosti linjan läpi ja Alf onnistui myös ohittamaan maalivahdin, mutta ajautui lopulta miltei päätyviivalle. Niinpä vedon sijaan lähti keskitys, joka päätyi myös mainiosti pilkun holleille hiipineelle Kuntulle. Pomppu ei kuitenkaan aivan riittänyt ja pusku päätyi vaikeasta asennosta maalin ohitse. Melko samanlainen tilanne nähtiin vain kolme minuuttia myöhemmin, kun peliä oli takana yhteensä noin tunnin verran. Alf pelasi tällä kertaa Kuntun puolustuslinjan lävitse ja vastassa oli enää rankkarialueen ulkopuolelle vastaan tullut veskari. Kunttu yritti ohitse, mutta pysähtyi kuitenkin maalivahdin torpattua tämän. Pallon sijaan TöTa-molari sai osuman vain Kunttuun ja 1v1-tilanteen vuoksi lensi näin suoralla punaisella pihalle. Töölöläiset pelasivat siis viimeiset 30 minuuttia yhden vajaalla ja vieläpä laittamalla kenttäpelaajan maaliin.

Tämä myös kostautui saman tien, sillä tilanteesta tuomittu vapari päätyi verkon perukoille Jasun oikeaan alakulmaan lähteneen pommin seurauksena. Lukemia kaunisteltiin vielä 4-1:een noin seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Alf oli jälleen pahanteossa, tällä kertaa Andyn kanssa. Lonkeroistaan tunnettu hyökkääjätähtemme sai pallon taas kerran linjan taakse, mutta ajautui hieman pieneen kulmaan. Niinpä hän tiputti pelivälineen alaspäin Andylle, joka laukoi sen rankkarialueen rajamailta oikeaan etukulmaan.

Loppupeli olikin tämän ratkaisevantuntuisen maalin jälkeen melko matalatempoista pelailua. TöTan alivoima avasi meille vielä normaaliakin enemmän tilaa, mutta toisaalta neljä maalia ja selkeähkö johto näyttivät tyydyttävän pelaajistoamme. Myös vähäinen vaihtomiesten määrä laski tempoa ja johti osaltaan siihen, ettei lopussa nähty enää suuria ihmeitä. Töölöläisillä oli alivoimastaan huolimatta vielä muutama ihan todellinenkin paikka, mutta ruuti oli kuitenkin lopulta liian kuivaa. Ottelun panoksettomuus näkyi toisaalla hyvällä tavalla siinä, että peli säilyi loppuun saakka hyvähenkisenä ja kaksinkamppailut melko siisteinä. TöTa tarjosi erinomaisen vastuksen ja osoitti jälleen kerran olevansa laatunippu, mutta oma tekemisemme oli kuitenkin vielä astetta parempaa ja se riitti tällä kertaa runsaista poissaoloista huolimatta.

Kauden toiseksi viimeinen ja Nelosen lohkomme viimeinen kamppailu pelataan tulevana torstaina, kun vastaan asettuu kevätkierroksella melkoiseksi “suukalaksi” osoittautunut HPS/2. Pirkkolan hiekalla klo 19.30 pelattavassa ottelussa selviää viimein, että onnistuuko Atletico tekemään historiaa ja pelaamaan koko kauden tappioitta!

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3  –  Timo Kinnunen: Silkkaa dominointia puolustuksessa. Johtaa peliä niin äänenkäytöllään kuin esimerkilläänkin.
2  –  Jani Hannula: Nani pelasi poikkeuksellisesti laitapakkina, eikä kyllä missään vaiheessa näkynyt, ettei hän olisi ollut tuttu entuudestaan.
1  –  Alfred Sinnemäki: Tehot “vain” 1+1, mutta pelkästään jo olemus tuntuu hämmentävän vastustajien puolustuslinjaa. Tällä hetkellä ehdoton ykköshyökkääjämme.