MPS/2 – Atletico Malmi 0-5 (0-1)

Nelosen syyskierros oli edennyt jo siinä määrin pitkälle, että vuorossa oli Malmin Derbyn toinen näytös tämän kauden osalta. Kevään hiekkalaatikon sijasta alla oli nyt iltavalaistuksessa kylpevä Mosan muovi, jonka laitamille kertyi parhaimmillaan puolisensataa uteliasta silmäpariakin!

Atleticon kokoonpano oli tutun iskukykyinen, sillä poissa oli oikeastaan vain Panu. Lepa pääsi pitkästä aikaa aloittamaan tolppien välissä Ekin päivystäessä penkiltä käsin. MPS/2:n rosterissa oli mukana vanhojen sotaratsujen (mm. edustusjoukkueen valmentajakaksikko Sami Koskinen ja Toni Malm) ohella myös pari pelaajaa seuran A- ja B-junioreista. Sekundan veskarilla taisi ikää olla hädin tuskin 16 vuotta!

Avaus (4-4-2):

Niko Lempinen (MV);
Niko Ruokolainen (> Pauli Saastamoinen 60′), Joonas Peltonen (> Juha-Matti Leinonen 80′), Timo Kinnunen (C), Ville Ruuska (> Mika Mäkelä 83′);’
Jani Putkonen (> Roni Tran 70′), Janne Hampaala (v), Jonatan Wasenius, Jani Hannula;
Alfred Sinnemäki (v, > Jani Lehti 62′), Santeri Kunttu (> Olli Harmainen 83′)

(vaihdossa Juha-Matti Leinonen, Erkki Hyttinen, Jani Lehti, Mika Mäkelä, Olli Harmainen, Pauli Saastamoinen ja Roni Tran)

Sinisissä vieraspaidoissa esiintyneet Atleetit saivat otteluun mainion alun. Nikon rajaheitto vasemmalta päätyi Kuntun ohjauksen kautta maalin edustalla kärkkyneelle Alfille, joka puski pompusta pallon verkkoon jo ottelun kolmannella minuutilla.

Hyvästä startista huolimatta ottelu tasoittui koko ajan minuuttien vieriessä. Sekundan ensimmäinen tontti oli jo tuottaa maalin, kun Koskisen syötöstä Don Malm juoksi läpi ja kierrettyään Lepankin käänsi takaviistoon luukulle. Ensimmäisenä palloon ehtinyt Niko Leppikorpi kuitenkin laukoi vitosen viivalta karkeasti yli lähes tyhjästä maalista. Sen enempää kunnon tilanteita eivät keltapaidat avausjaksolla saaneet, mutta toisaalta Atleticokaan ei onnistunut muutamasta puolihyvästä paikasta huolimattakaan lisäämään johtoaan. Tauon koittaessa peli oli jo kääntynyt huomattavan tasaiseksi.

Toisella puoliajalla maalitilanteita syntyikin jo runsaammin – Sekundan päähän. 2-0 näki päivänvalon (tai lähinnä Mosan lamput) 51. minuutilla. Japu pelasi pallon Kuntulle, joka vapautti hyvin taustalta irronneen Joken läpiajoon ja tämä tuikkasi boksiin päästyään pallon etukulmaan. Seuraavasta tilanteesta Nani puski Japun keskityksen niukasti takaa ohi.

Sekunda ei edelleenkään päässyt sen kummemmin ahdistelemaan Lepan maalia, ja ilmassa tuntui enemmän roikkuvan jo pikemmin 3-0 kuin 2-1. Kunttu lääpäisi sijoituksensa ohi maalista päästyään nokikkain veskarin kanssa, mutta Atleticon kolmas maali kirjattiin papereihin tovin päästä. Jokke heitti sivuvaparin boksiin ja Sekunda-kapteeni Miikka Jyrkösen purkuyritys muuttui sääriohjaukseksi omaan maaliin.

4-0-osuman alusti Timo pitkällä avauksellaan, jonka turvin Kuula pääsi ajamaan laatikkoon. Kaikkien odotellessa jo viimeistelyä Kuula siirsikin viereen Kuntulle, jolla oli helppo työ napauttaa pallo tyhjiin. Kolme minuuttia myöhemmin Kuula käytti paikkansa itse ja nosti kauden 10. maalinsa pienellä nepillä veskarin yli Nanin syötöstä. Loppuhetkillä kummassakin päässä nähtiin vielä yksi tilanne. Sekundan laukaus oikealta lipui niukasti takaa ohi Lepan varmistaessa, ja Ronin vedon hyvästä paikasta torjui isäntien nuori maalivahti.

Loppulukemiksi jäivät ehkä hieman turhankin rumat 5-0. Ensimmäinen puoliaika oli vielä huomattavan tasaista vääntöä, mutta tauon jälkeen Sekundalta taisivat sitten jalat loppua kesken.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3  –  Timo Kinnunen: Pallovarmuus, avaukset ja pelinohjaus toimivat topparin tontiltakin käsin.
2  –  Santeri Kunttu: Puhisi kuin Sepe Susi ja kuittasi maalinsa kylkeen kaksi syöttöä.
1  –  Jani Lehti: Pirteä sisääntulo vaihdosta, tehot 1+1 laadukkailla suorituksilla.