PPJ – Atletico Malmi 2-8 (1-3)

Syyskierros oli lähtenyt osaltamme erinomaisesti käyntiin, sillä takana oli loistokasta voittokulkua ja jo ennen illan ottelua kahden pisteen etumatka pahimpaan kilpailijaamme MaKu/Baltikaan. Sunnuntain krapulakamppailun tavoitteena oli siis jatkaa tätä mainiota trendiä ja kasvattaa piste-eroamme kärjessä aina viiteen pointsiin. Siihen oli myös erinomaiset mahdollisuudet, sillä kokoonpanotilanne oli ehkäpä Jasun puuttumista (opiskelukiireet Turussa) lukuun ottamatta varsin hyvä ja Pallokenttä 6:n uusittu tekonurmialustakin palveli meitä. PPJ oli myös entuudestaan äärimmäisen tuttu joukkue aina sieltä ensimmäiseltä Seiska-kaudeltamme saakka viimevuotisista treenipeleistämme puhumattakaan.

Avaus (4-4-2):

Erkki Hyttinen (MV, > Niko Lempinen 72′ (v));
Niko Ruokolainen (v, > Mika Mäkelä 82′), Joonas Peltonen (> Jonatan Wasenius 49′), Panu Paajanen (v), Ville Ruuska (> Pauli Saastamoinen 57′);
Jani Putkonen, Janne Hampaala (v), Timo Kinnunen (C), Jani Hannula;
Alfred Sinnemäki (> Jani Lehti 66′), Santeri Kunttu (> Antti Säynätkari 54′)

(vaihdossa Jonatan Wasenius, Jani Lehti, Niko Lempinen, Mika Mäkelä, Pauli Saastamoinen, Antti Säynätkari ja Ville-Pekka Liimatainen)

Itse ottelu oli hyvin pitkälti odotetunkaltainen. Atleetti-ryhmä hallitsi ja oli useimmiten askeleen edellä vastustajaansa. Niinpä maalissa aloittanut Eki jäi ottelun alkupuolella hyvin vähille tehtäville, kun taas toisessa päässä nähtiin tilanteita enemmänkin. Heti parin minuutin jälkeen oli vastustajan veskari jo imaista Japun vedon ja keskityksen välimallilta haiskahtaneen pallon maaliinsa, mutta välttyi kuitenkin toistaiseksi takaiskuilta. Viisi minuuttia myöhemmin nähtiin kuitenkin jo avausmaali, kun Alf pelasi hyvin Nanin kanssa yhteen ja sijoitti pallon boksin oikealta laidalta alanurkkaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin myös Kunttu ja Japu pääsivät laukomaan lähietäisyydeltä, mutta kumpikin vedoista viuhui vain aavistuksen alakulman ohitse.

2-0-maali oli jälleen Alfin käsialaa, kun hän pääsi noin 18. minuutin kohdalla laukomaan taidokkaan haltuunoton jälkeen pienestä kulmasta päin vastaan tullutta veskaria. Tilanteesta seurasi kuitenkin ripari, jonka ulottuva maaliseppo sai vielä haltuunsa ja pisti pallon melko löysännäköisesti tyhjiin.

Ottelun alkupuoli ennakoi ehkä liiankin helppoa peliä, sillä PPJ pääsi käytännössä puolen kentän ylitse ainoastaan vastahyökkäyksillään. Nopeat pallot vikkelälle kärkipelaajalle olivat myös mainiosti ajoitettuja, mutta varsinaisia maalitilanteita niistä ei kuitenkaan syntynyt muutamaa yksittäistä laukausta lukuun ottamatta tuon ensimmäisen 25 minuutin aikana. Mitä lähemmäksi tultiin kuitenkin 30 minuutin rajapyykkiä, sitä enemmän PPJ sai jostain syystä pelistä kiinni. Olimme hallinneet alkupuolikaan selkeästi, mutta jotenkin 2-0-maalin jälkeen PPJ löysi uuden vaihteen ja pystyi haastamaan miesylivoimallaan Atleetit keskialueella. 26. minuutilla PPJ:n kontraustaktiikka toimi ja kaveri pääsi läpiajoon, mutta Eki venyi kuitenkin vastaantulonsa jälkeen loistotorjuntaan. Paria minuuttia myöhemmin kotijoukkue onnistui kuitenkin astetta paremmin vastahyökkäyksessään. Tilanne lähti hyökkäyspään kulmapotkustamme, joka PPJ-purun jälkeen päätyi keskikenttäpelaajan pitkään kuljetukseen, laidalle lähteneeseen läpisyöttöön ja pieneen oikea-aikaiseen nostoon Ekin ylitse. Lukemat siis yhtäkkiä 2-1.

Puntit tasoittuivat maalin myötä entisestään, mutta emme missään vaiheessa olleet kuitenkaan hädässä. Joka tapauksessa näytti aina ensimmäisen puoliajan viime minuuteille saakka siltä, että tauolle mentäisiin lopulta ennakoitua tasaisemmissa lukemissa. Saimme kuitenkin vielä toisella lisäaikaminuutilla yhden puolittaisen paikan boksin vasemmalta rajalta, josta Japun löysähkö veto lirui lopulta veskan alitse sisään ja tarjosi meille astetta selkeämmät taukolukemat tauolle mentäessä.

Toinen puoliaika käynnistyi melko vauhdikkaasti, kun 49. minuutilla oikean pakin tontiltaan taas ylimpänä miehenä viilettänyt Rubale kaadettiin boksin sisällä. Pilkku oli ehkä aavistuksen helpohkosti tuomittu, mutta joka tapauksessa Rudi oli aivan selvässä maalipaikassa, jolloin häneltä syystä tai toisesta lähtivät jalat alta. Rankkaria vetämään asettui maalissa pelannut Eki, jonka tarkka alakulmalaukaus takasi meille 4-1-johdon.

Toinen puoliaika oli keltapaidoilta kauttaaltaan hieman parempaa peliä, mutta myös PPJ:llä oli edelleen harvakseltaan paikkoja. Yhdestä sellaisesta syntyi myös 4-2-kavennus, kun PPJ-hyökkääjä pääsi etenemään oikealta laidalta ja keskittämään pallon toiseen aaltoon unohtuneelle kanssapelaajalleen. Kaveri oli unohtunut puolustukseltamme täysin vapaaksi ja pääsi sijoittamaan pelivälineen puolittaisesti tyhjiin.

Noin 62. minuutilla tapahtui kuitenkin taas toisessa päässä, kun Leego pelasi Japulle mainion pystypallon vasempaan laitaan. Tämä keskitti pallon pienen kimmokkeen kautta Alfille, joka harhautti vedolla ensin veskarin ja viimeisteli puhtaan hattutempun vieden meidät jo 5-2 johtoon. Paikkoja siunaantui myös Leegolle ja vaihdosta sisään tulleelle Kuulalle. Ensimmäinen oli alati vaarallinen kulmatilanteissa ja laukoi myös kertaalleen erinomaisesti, valitettavasti kuitenkin tuloksetta. Kuula taas pääsi jatkamaan kulman jälkitilanteita ja teki myös maalin, joka hylättiin tosin paitsiona noin 80 minuutilla.

Paine sen kuin vaan lisääntyi PPJ:n päässä, eikä asiaa varmastikaan auttanut myöskään se seikka, että eräs heidän pelaajistaan lensi täysin turhan kostotoimenpiteen jäljiltä toisella keltaisella ulos, kun ottelua oli vielä noin 25 minuuttia jäljellä. Myös pienet vammat ja loukkaantumiset piinasivat kotijoukkuetta. Toisessa päässä taas jälkimmäisellä puoliajalla Ekin tilalle sisään vaihdettu Lepa joutui venymään muutamaan otteeseen ja oli myös kertaalleen hankkia itselleen kentältäpoiston. Tuomari kuitenkin näki vastaan tulleen Lepan kaataneen hyökkääjän vasta toiseksi alimpana miehenä ja antoi siten hyökkääjän kaadosta ainoastaan varoituksen.

Lisämaaleja odotettiin kuitenkin herkeämättä Atleetti-leirissä ja niitä myös nähtiin aivan lopussa. Peli repesi lopulta jonkinlaisiksi murskajaisiksi, kun viimeiseen neljään minuuttiin mahtui kolme hienoa maalia. 6-2 syntyi Nanin taisteltua pallon kahdelta vastustajalta ja pelattua Kuulan noin puolestakentästä lävitse. Kuula ei aiemmista paikoistaan poiketen tällä kertaa erehtynyt ja sijoitti pelivälineen tarkasti verkkoon. 7-2 tuli jälleen Nanin syötöstä ja tällä kertaa läpi kirmasi Japu, joka hänkin onnistui viimeistelyssään ja kasvatti kauden maalisaldonsa jo 20 häkkiin! Sama mies meinasi tehdä myös illan kolmannen maalinsa, mutta Leegon läpisyöttöä seurannut sijoitus osui kuitenkin päin veskaria, josta se kimposi boksin kaarella odotelleelle Jokelle. Hän täräytti hirmuisen pommin ja varmisteli meille maukkaan 8-2-voiton.

Ottelu oli siis kokonaisuudessaan Atletico-näytelmää, vaikka peli ei missään nimessä vakuuttanut. Olimme suurimmaksi osaksi se hallitsevampi osapuoli, joka pienistä syöttövirheistä ja paikoittaisesta keskialueen alivoimasta huolimatta onnistui voittamaan kamppailun lähinnä paremmalla rutiinilla, hienoilla yksilösuorituksilla sekä erityisesti kovemmalla taistelutahdolla. Pallonmenetyksiä tuli jälleen reilusti, mutta PPJ ei päässyt kuitenkaan aivan liikaa kontraamaan, sillä saimme useimmiten taistelua pelivälineen takaisin hallintaamme. PPJ antoi kieltämättä hyvän vastuksen, mutta ei kuitenkaan onnistunut haastamaan meitä aivan täysin. Toisaalta numerot eivät kerro koko totuutta, sillä hallinnastamme huolimatta tasoero ei ollut ehkä kuitenkaan aivan näin suuri.

Syyskierroksen seuraava kamppailu käydään niin ikään uusitulla Kontulan tekonurmella. Tulevana keskiviikkona vastaan asettuu FC Kontu/2. Ottelu alkaa klo 19.30!

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3  –  Alfred Sinnemäki: Puhdas hattutemppu ja paikkoja vielä vaikka useampaankin maaliin.
2  –  Jani Hannula: Erittäin hyvä esitys keskikentällä kruunattiin useammalla maalisyötöllä.
1  –  Jani Putkonen: Ns. peruspeli, vaikka tehot jälleen 2+1.