FC Kontu/2 – Atletico Malmi 2-5 (1-5)

PPJ:n murskajaisten myötä Atleticon voittoputki Nelosen syyskierroksella oli venynyt puhtaalla pelillä jo viiden ottelun mittaiseksi. Ja kun näissä otteluissa maalierokin oli peräti 21 verran positiivisella (28-7), ei Kontulaan lähdettäessä illan tavoitteen suhteen ollut luonnollisestikaan epäselvyyksiä.

Avaus (4-4-2):

Erkki Hyttinen (MV);
Niko Ruokolainen (> Pauli Saastamoinen 58′), Antti Säynätkari, Panu Paajanen (> Juha-Matti Leinonen 72′), Ville Ruuska;
Jani Putkonen, Janne Hampaala, Timo Kinnunen (C), Jani Hannula;
Alfred Sinnemäki (> Jani Lehti 66′), Santeri Kunttu (> Roni Tran 74′)

(vaihdossa Juha-Matti Leinonen, Jani Lehti, Niko Lempinen, Pauli Saastamoinen ja Roni Tran)

Isännät onnistuivat heti ottelun alkuun säikyttelemään Atleetti-leiriä pahemman kerran, mutta 3. minuutilla verkkoa Ekin takana venyttänyttä vetoa oli ottelun erotuomarin mukaan edeltänyt kuitenkin paitsio. Avustava ei tilanteessa ollut reagoinut ilmeisesti ollenkaan.

Alkuhämmennyksestä herättyään Atletico laittoikin saman tien pystyyn todellisen näytöksen. Pallo ja pelaajat liikkuivat valehtelematta kuin katalonialaisella wokkipannulla, eikä Kontu voinut kuin vetäytyä puolustamaan – siinä onnistumatta. Parin tilanteenpuolikkaan jälkeen Japu laukoi kympin pelin jälkeen tiukan kudin takanurkkaan käytettyään palloa riplailujensa välissä Kuntun jalassa: 1-0.

2-0 syntyi jo kuusi minuuttia myöhemmin. Timon keskitys oikealta kimposi matkalla Alfille, joka livautti pallon tonttiin Leegolle. Matala sijoitus takakulmaan nostatti jo toistamiseen riemunkiljahduksia vieraiden penkillä. Toiset kuusi minuuttia myöhemmin pallo oli jo kolmatta kertaa sinipaitojen verkossa, ja millä tavalla. Rankkarialueen rajalta hiukan kentän keskiakselilta oikealle tuomitun vaparin pamautti Japu jumalattomalla voimalla aivan Kontu-maalin takayläkulmaan. Kehikon ja pallon väliin olisi tuskin mahtunut edes A4-arkkia.

Pariin otteeseen kotijoukkueen pakit olivat onnistuneet blokkaamaan Atleticolta varman maalin vielä aivan maaliviivalta, mutta 25. minuutilla onnikaan ei ollut enää myötä. Kontun tanakka maalivahti venyi kahdella yhden kosketuksen seinäsyötöllä auenneeseen Alfin vetoon uskomattomalla torjunnalla alanurkasta. Jatkotilanteesta Japu kuitenkin keskitti takatolpalle Timolle, jonka palautus luukulle meni pakin jalasta omaan verkkoon.

Kun Atletico-maalivahti Eki laukoi pilkulta toisen maalinsa kahteen otteluun 29. minuutilla, näytti tekeillä olevan aivan ennennäkemättömät murskajaiset. Kontu kuitenkin sai lähes saman tien aikaan kavennuksen, niin ikään pilkulta, kun Eki oli palloa nyrkkeillessään lanannut samalla Kontun pelaajan. Tuomio vaikutti melkolailla heppoiselta, mutta peli oli kuitenkin “enää” 5-1 Kontun parhaimmistoon lukeutuneen hyökkääjän upotettua 11-metrisensä Ekistä vasemmalle.

32 peliminuutin jälkeen maalihanat menivät kiinni Atleticon suvereenista dominoinnista ja hyvistäkin paikoista huolimatta ainakin taukoon saakka. Pari minuuttia ennen taukoa Kontun kassari esitti jälleen mainioita torjuntoja, ensin Timon kovaan vaparisijoitukseen 25 metristä ja vielä paluupalloonkin. Taukolukemat kuitenkin messevät 5-1.

Toisen jakson alkupuoli näytti jatkuvan ensimmäisen kaltaisena. Atletico pyöritti peliä, mutta viimeisellä kolmanneksella ratkaisut jäivät turhan huolimattomiksi, eikä kunnon maalitilanteita kaiken hallinnan keskelläkään siunautunut. Loppua kohden Atleettien pelin taso alkoi tasaisesti laskea, ja Kontukin sai toisen puoliajan ensimmäisen paikkansa “jo” 75. minuutilla. Laukaus pysähtyi kuitenkin kusipaitojen puolustajiin.

Viimeisen kympin aikana isännillä oli lopulta paremmat paikat maalintekoon. Ensin Eki otti tolppaa nuolleen matalan vedon levjashinmaisesti “öögalla”, mutta nukahti hieman 86. minuutilla, kun yläkierteinen kaukolaukaus livahti yläriman alta verkkoon. 5-2-kavennus jäi illan viimeiseksi mainitsemisen arvoiseksi tapahtumaksi, joten pisteet lähtivät odotetustikin Malmin suuntaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kenties kauden parasta Atleticoa, niin pelin dominoinnin kuin maalinteonkin osalta. Tauon jälkeen kohti 90 minuuttia mentäessä samaa dravia/huolellisuutta ei kuitenkaan enää aivan löytynyt, mutta kokonaisuus jäi silti roimasti plussan puolelle.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3  –  Jani Putkonen: Jälleen kaksi maalia, joista jälkimmäinen aivan huikeasta vapaapotkusta.
2  –  Janne Hampaala: Maalinsa ohella kunnostautui keskikentällä ansiokkaasti myös haalarihommissa.
1  –  Timo Kinnunen: Xavi taitaa olla päätä lyhyempi, mutta muuten eroa ei juuri huomannut, etenkään avausjaksolla.