Atletico Malmi – Herrasmiehet 4-2 (1-2)

Atleticon syyskausi jatkui paikallisottelulla Herrasmiehiä vastaan kotona Tapanilan tekiksellä. Tavoitteena matsista oli luonnollisestikin vain ja ainoastaan 3 pistettä MaKun kannassa pysymiseksi seuraavalla viikolla pelattavaa keskinäistä kohtaamista ajatellen.

Poissaolijoita kasaantui pitkin viikkoa melkoinen tukku, joukossa mm. viikonlopuksi festaroitunut kapteeni Timo. Kokoonpano jäikin lopulta yhdellä vajaaksi, mutta mukana oli kuitenkin jopa 4 debytanttia: avauksessa Lepreä vastaan huilannut Alf ja penkillä loukkaantumisistaan toipuneet Opa ja V sekä armeijan harmaista kotiutunut Roni. Herrasmiesten rosteri käsitti 11 pelaajaa sekä jossain vaiheesta puskista hiipineen vaihtarin. Valkopaitojen maalilla pelasi odotetusti Sinkki.

Avaus (4-4-2):

Erkki Hyttinen (MV);
Niko Ruokolainen, Joonas Peltonen, Antti Säynätkari, Ville Ruuska;
Jani Putkonen (> Ville-Pekka Liimatainen 88′), Janne Hampaala (C, > Jonatan Wasenius 55′), Jaakko Peltonen, Jani Hannula (> Roni Tran 64′);
Alfred Sinnemäki (> Olli Harmainen 86′), Santeri Kunttu (> Jani Lehti 55′)

(Vaihdossa: Jonatan Wasenius, Jani Lehti, Mika Mäkelä, Olli Harmainen, Roni Tran ja Ville-Pekka Liimatainen)

Atletico sai otteluun hyvän alun ja jo 8. minuutilla kauden komeetta Japu pamautti verkot tötterölle vahvasti oikealta päätyyn nousseen Rudin matalasta keskityksestä. Leegolle siunaantui hetkeä myöhemmin tontti lähietäisyydeltä kasvattaa Atleettien johtoa, mutta laukaus lähti ilmeisesti Sinkin kautta leveäksi. Herrasmiesten tasoitus syntyi vartin pintaan aina vaarallisen maalitykki Santeri Äijön jalasta. Atletico-puolustus oli myöhässä tilanteesta ja Äijö laukoi pelivälineen varmasti yläkulmaan.

Keltapaidat hallitsivat peliä ja hyökkäyksiin lähtö sujui muuten hyvin, mutta ratkaisusyötöistä puuttui tarvittavaa laatua ja aivan liian monta kertaa pystypallot menivät suoraan päädystä yli. Kulmapotkujakin tuli tasaiseen tahtiin, mutta yhdestäkään ei aiheutunut Sinkin vartioimalle maalille sen suurempia vaaratilanteita.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen saamaton hyökkäyspeli sitten kostautui. Sinkki huusi Äijön vauhtiin ja lähetti vapaapotkun omasta päädystään suoraan lapaan. Puolustuksen nukkuessa Herrasmiesten syömähammas karkasi pahantekoon ja nosti pallon hallitusti tyhjiin yli vastaantulleen Ekin. Osa pelaajista protestoi tilannetta paitsioksi, kuitenkin turhaan. Atletico oli nyt toista kertaa tällä kaudella tappioasemassa. Vielä tauon alla Japu ja Alf pääsivät vuoroin kokeilemaan tasoitusta hyvistä paikoista, mutta vino sihti ja Sinkin jalkatorjunta pitivät vierasjoukkueen johdossa tauon yli.

Toinen puoliaika alkoi suorastaan ryminällä. Japu petasi keskityspaikan laitaa nousseelle Nikolle, jonka syöttö tavoitti Alfin laatikosta. Ensimmäisen vetonsa riparin Alf kaivoi LONKEROILLAAN takaisin itselleen ja vielä maasta käsinkin sai sudittua pallon maaliin. Pelikello näytti tässä vaiheesa vasta aikaa 45:32.

Atletico oli saanut toisen jakson alkuun huikean draivin päälle ja tasoitus 2-2:een antoi joukkueelle ennestäänkin lisää virtaa. Japu pamautti kutinsa etutolppaan ennen kuin Alf viimeisteli iltapäivän toisen osumansa nätillä puskulla etunurkkaan Jasun upeasta keskityksestä.

Herrasmiehillä alkoivat ilmeisesti vaihtomiesten puutteessa jalat loppua kesken, ja tämä ilmeni suunsoittona ja sukituksina. Joukkueen talismaani Äijö jatkoi silti edelleen atleettipuolustuksen kiusaamista ja oli jo vähällä kuitata knallikin, mutta sijoitus kilpajuoksun päätteeksi pysähtyi sivuverkkoon. Herrasmiesten takaa-ajo vaikutti tyrehtyvän lopullisesti 20 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun erotuomari Sami Juselius nosti Äijölle suoran punaisen “törkeästä” kielenkäytöstä.

Viimeisen kympin aikana Herrasmiesten päädyssä sattui ja tapahtui vaikka mitä. Ensin Alf liukui pallon päätyrajalta maaliviivaa pitkin Kuulalle, jonka laukaus osui tolppaan ja minuuttia myöhemmin kolisteli alumiinia itsekin. Jälleen minuutti eteenpäin: Herrasmiesten alin puolustaja kampitti maalia kohti rynnineen Kuulan, seurauksena valkopaidoille ottelun toinen suora punikki. Tilanteesta tuli lisäksi vapari, josta Japu laukoi Sinkin käsien kautta loppulukemat 4-2. Vielä loppuhetkillä laukomaan päässeet Roni ja Kuula joutuivat tunnustamaan Sinkin paremmakseen.

Loppukättelyn yhteydessä jalkapallopersoona Olli Kuntun valtuuttama “pyttykerho K. Bruuks & Mr. Hauler” palkitsi kummankin joukkueen parhaan pelaajan pullollisella autoshampoota. Onnelliset voittajat olivat Japu ja Sinkki.

Vaisun avausjakson jälkeen Atletico korjasi ryhtiään todella upeasti, tuloksena komea nousu tappioasemasta ja jälleen arvokas pistepotti. Tulevan torstain ottelussa panoksena saattaa olla jopa lohkovoitto, sillä vastaan Pihliksen hiekalla asettuu MaKu.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3  –  Alfred Sinnemäki: 2 maalintekijän maalia, lisäksi esitti jopa pari spurttia ja liukkaria!
2  –  Jani Putkonen: Kun kaikki on jo sanottu…
1  –  Jaakko Peltonen: Demonstroi mahtavaa syöttöarsenaaliaan ja alusti ottelun voittomaalin.