Atletico Malmi – HPS/2 7-1 (3-0)

Kevään viimeisessä ottelussa Atletico sai Mosan muoville vieraakseen lohkon tyvipäähän majoittuneen nousijajoukkueen HPS/2:n. Voitolla Atleetit pääsisivät sarjatauolle tasapisteissä MaKun kanssa, mutta lohkon paalupaikalle nouseminen edellyttäisi jo murskajaisia 8 maalin marginaalilla. Hopsi oli edellisessä pelissään murskannut Ellaksen 7-2, mutta kusipaitojen usko omaan tekemiseen oli hyvillä kantimilla TöTa-voiton jälkeen. Kokoonpano kaventui parista viime hetken poissaolosta johtuen 16 pelaajaan, vieraat sen sijaan eivät saaneet penkille kuin kaksi paria jalkoja. Keli oli todella helteinen, joten jo ennen kick-offia sovittiin kummankin puoliajan puolessa välissä pidettäväksi lyhyt juomatauko.

Avaus (4-4-2):

Niko Lempinen (MV);
Pauli Saastamoinen, Panu Paajanen (v), Mika Mäkelä, Ville Ruuska (> Janne Hampaala 46′);
Jani Putkonen (v), Jonatan Wasenius (v), Jaakko Peltonen (> Ilkka Taipale 74′), Jani Hannula (> Ville Suhonen 84′);
Timo Kinnunen (C, > Erkki Hyttinen 86′), Santeri Kunttu (> Jani Lehti 60′)

(vaihdossa Casper Brouwer, Erkki Hyttinen, Jani Lehti, Janne Hampaala, Ville Suhonen ja Ilkka Taipale)

Vihreäpaidat pääsivät alussa säikyttelemään jopa parikymmenpäistä kotiyleisöä, kun 4. minuutilla vapari vinosti boksin takaa kolahti Lepan vartioiman maalin ylärimaan. Atletico kuitenkin otti vastustajaltaan luulot pois heti seuraavasta tilanteesta, vieläpä alivoimalla Joken ollessa kentän sivussa paikattavana. Palen katkon jälkeen pallo kulki nopeasti Jasun ja Timon kautta Japulle, joka kirmasi vasemmalta ylös ja heitti tarkan keskityksen täysin vapaasti boksin toiselle laidalle sniikanneelle Jasulle. Pallo hallitusti alas ja varma viimeistely 1-0:aan.

Tasoitus oli lähellä jo pari minuuttia myöhemmin, mutta Lepa syöksyi ilmiömäisesti blokkaamaan syöksypuskun aivan tolpan juuresta. Seuranneen kulmapotkun HPS-pelaaja puski ohi takatolpalta. Lepa joutui puuttumaan peliin uudestaan alakerran koomaillessa turhan päiten. Ensimmäinen puolituntinen sujui Atleticon hallinnassa ja maalipaikkojakin riitti reilusti vieraita enemmän.

Näyttävä 2-0-osuma syntyi 31. minuutilla. Japu ehti Timon upeaan pistosyöttöön laatikossa ennen veskaria ja tuikkasi munkin reppuun. Tällä kertaa HPS:n vastaus oli jo vaarallisempi, sillä hyökkääjän tuikkaus vastaan syöksyneen Lepan ohi sujahti metrillä leveäksi kehikosta.

HPS:n maalivahti torjui mainiosti Kuntun ja Japun yritykset, ja Timon pusku Rudin loistokeskityksestä lipesi ohi. Myös hyvä 2v1-hyökkäys kuivui kasaan ennen aikojaan turhaan koheltamiseen. Vielä aivan tauon alla Atleetit onnistuivat maalinteossa. Timo ja vastustajan pakki sohivat kumpikin ohi Kuntun syötöstä, jonka turvin Jokke pääsi läpi oikealta, ajoi sisään alueelle ja niittasi kutinsa verkkoon. 3-0-osuman jälkeenkin Kunttu ehti tuhria läpiajonsa päin maalivahtia ja toisessa päässä Lepa torjui etutolpalta komeasti jalallaan.

Toiselle puoliajalle tehtiin mieluisa pelaajavaihto, kun pitkään pahasta polvivammastaan toipunut Leego teki viimein paluun tositoimiin. Itse puoliaika alkoi jälleen vahvasti, kun jo avausminuutilla Japun laukaus lipui luukun editse hipaistuaan maalivahtia. Heti perään Kuntulle tarjoutui jälleen miljardin euron paikka yksin maalin edessä. Aikaa riitti haltuunottoon ja asetteluunkin, mutta veto lähti päin maalivahtia ja torjunnasta yli.

HPS sai kavennettua lukemiksi 3-1, kun Lepa ei saanu parikymppistä vaparia hyppysiinsä ja paluupallosta ensimmäisenä tilanteeseen juossut jääkäri suti pallon maaliin. Vahinko otettiin kuitenkin pian takaisin. Lepa avasi, Nani jatkoi ykkösellä ja näin oli Japu pelattu ties kuinka monennen kerran karkuun puolustajilta. Kääntö luukulle ja kärjessä pelannut kapteeni Timo kiitti lahjasta 4-1-osumalla.

Vihreäpaitojen tilanteet jäivät kovin vähiin Atleettien myllyttäessä ehtimiseen. Nani pääsi pommittamaan kohti etuyläkulmaa, maalivahti torjui. Seurauksena kulmapotku, jonka antoi niin ikään Nani laadukkaana taka-alueelle. Karvainen ihmisraketti Leego syöksyi puskemaan hirvittävällä voimalla, mutta jälleen veskari venytti kätensä eteen. Tilanne jatkui vielä ja päättyi lopulta Jasun kovaan tolppalaukaukseen.

Pelin hallinta oli realisoitunut hyväksi määräksi maalipaikkoja, ja loppua kohden pallot alkoivat painua paremmin sisään nuottaan. Kuula jatkoi Japun päällään läpi ja sijoitti takanurkkaan saatuaan pallon takaisin laitakiiturilta boksissa. Atleticon Jani-osaston hurja iltapuhde jatkui pari minuuttia myöhemmin, kuin loistavasti ajoitetun pystyynjuoksun turvin Japu pääsi kaukaa läpiajoon Nanin kanssa ja tarjoili jälkimmäiselle tyhjän maalin.

10 minuuttia ennen loppua HPS sai pilkun tilanteesta, joka ei ainakaan penkille asti auennut kenellekään. Mutta väliäkö tuolla, sillä pallo lähti kalkkipisteeltä kentän korkealle päätyverkkoon maalin sijasta. Tekemättä jääneen maalin kuittasi vielä Atletico, kun Kuula nosti kauniisti Leegon pitkän avauksen maalivahdin yli tyhjiin ja loppunumeroiksi 7-1.

Avausjakson pientä lepsuilua lukuunottamatta Atleettien peli kulki jälleen mainiosti. Maalejakin syntyi kiitettävä määrä, vaikka todella hyviä paikkoja olisi riittänyt helposti toiseenkin mokomaan. 6 maalin voitto ei aivan riittänyt lohkon ykköstilaan, mutta kelpasi silti runsain mitoin kevätrundin päätökseksi.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3  –  Jani Putkonen: Maalinteon sijasta keskittyi tänään tarjoiluun: 1+4 ja superlatiivit alkavat loppua kesken.
2  –  Panu Paajanen: Jälleen alakerran keisari, järkähtämätön pääpalloissa.
1  –  Jaakko Peltonen: Pääsemässä vähitellen omalle tasolleen, kovaa duunia keskikentällä eikä toinen maalikaan jäänyt kuin tolpan päähän.