Atletico Malmi – PPJ 4-2 (3-1)

Viikon päivät Gnistan-voiton jälkeen vuorossa oli PPJ:n kohtaaminen kotona Mosassa. Vieraat olivat pelanneet viime aikoina nousujohteisesti ja kahdesta edellisestä otteluna saldona olikin 6 pistettä maalein 10-0. Atleticoa vastaan joukkue saapui kuitenkin hieman siipirikkoisena, kun vastuuvalmentajan ohella penkiltä puuttui yli puolet vaihtopelaajista. Atleticokaan ei vielä tälläkään kertaa saanut jalkeille täyttä 18 miehen kokoonpanoa, kun Ville joutui lopulta jäämään polvivaivaisena sivuun. Joka tapauksessa illan tavoitteena oli jälleen voiton ohella myös pelillinen kasvojenkohotus.

Avaus (4-4-2):

Erkki Hyttinen (MV);
Niko Ruokolainen, Antti Säynätkari (> Joonas Peltonen 66′), Timo Kinnunen (C, v, > Juha-Matti Leinonen 85′), Pauli Saastamoinen (>Ville Ruuska 56′);
Jani Putkonen (v), Jonatan Wasenius, Jaakko Peltonen, Jani Hannula (> Ilkka Taipale 78′);
Jani Lehti (> Riku Seppänen 61′), Santeri Kunttu (> Casper Brouwer 56′)

(Vaihdossa: Casper Brouwer, Juha-Matti Leinonen, Joonas Peltonen, Riku Seppänen, Ville Ruuska ja Ilkka Taipale)

Ottelun ensimmäinen tontti avautui PPJ:lle nerokkaan hyökkäyspelin tuloksena. Kaksi sinivalkoista jättäytyi paitsioon, jolloin syvyydestä irtosi kolmas kaveri läpiajoon. Maalia tilanteesta ei kuitenkaan onneksi syntynyt. Pienen neppailun jälkeen Atletico siirtyi kentän laidalle ilmestyneiden kannatusjoukkojen riemuksi johtoon. Santeri Kunttu pääsi vauhtiin Kuulan jatkosta Timon avaukseen, piti väkevästi pakit loitommalla ja toimitti pallon lopulta ensimmäisen laukauksensa riparista sisään. Tovia myöhemmin Japu lähetti kutinsa yli maalin.

Hienokseltaan alkuun painostanut PPJ sai parinkympin molemmilla puolin luotua pientä hässäkkää Atleticon maalille ja tasoituskin tuli lopulta puolen tunnin paikkeilla. Oikeaan laitaan pedatusta keskityspaikasta maalille tuli matala pallo, jota puolustus ei kyennyt siivoamaan vaan hyökkääjä rankaisi Atleetteja lähietäisyydeltä. Kuitenkin, normaalin käsikirjoituksen käännyttyä täysin päälaelleen, kusipaidat kuittasivat johdon uudelleen heti pari minuuttia myöhemmin. Kuula pelasi vasempaan laitaan takaa nousseelle Nikolle, jonka mainiosta keskityksestä Nani pääsi laukomaan. PPJ:n maalivahti sylki karat eteensä ja luonnollisesti pallon toimitti viivan yli jälleen gerdmüllermäisellä kliinisyydellä Kunttu.

Pelin hallinta oli tässä vaiheessa siirtynyt Atleticolle ja tilanteitakin syntyi. Jokke laukoi vaparin 16-rajalta taivaalle ja Japu pääsi vetämään oikeallaan leivottuaan kolme puolustajaa täysin solmuun, maalivahti kuitenkin selvisi testistä kunnialla. Mutta hetkeä myöhemmin syntynyt 3-1-maali jättikin sitten eeppisyydessään taakse kaikki ilmaveivit sun muut köykäisemmät kommervenkit. Japu sai pidettyä pallon pelissä vasemmalla kulmalipulla ja pakkia kusetettuaan syötti matalan päätyä myöten etualueelle, jossa Santeri Kuntun flair kuohui yli äyräiden ja suorastaan eroottisen pehmeä ohjaus takajalalla saatteli pelivälineen takatolpasta peremmälle nuottaan! Taustajoukkojen parissa tapahtunut hunajan kuseminen ei ollut varmasti pienimmästä päästä. Vielä ennen taukoa Jasu (torjunta) ja Nani (ylärima) pääsivät koettamaan onneaan, mutta yhden puoliajan maalikiintiö oli ilmeisesti jo täynnä.

Toisen jakson alussa tapahtui jälleen. Ensin Japu sai kokeilla vaparia boksin rajalta, mutta jenga puri liian myöhään ja pallo viuhui metrin ohi alanurkasta. Myös seuraavassa tilanteessa Japu oli valokeilassa saadessaan sukilleen PPJ:n boksiin murtautuessaan. Rikettä tai ei, mutta Atleettien yläkerran jäädessä protestoimaan peli jatkui ja PPJ pääsi vastahyökkäykseen, joka päättyi paristakympistä lähteneeseen laukaukseen. Eki sai kätensä väliin, mutta sateen liukastama pallo painui kuitenkin verkkoon ja peli oli jälleen auki.

Kuula ei onnistunut viimeistelyssä lähietäisyydeltä Japun tarkasta nostosta ja Jasun umpikieron kulman siivosi viivalta takatolppamies. Loppua kohden Atleticon peli meni jälleen puuroksi aiempien otteluiden tapaan ja kaikki tuntui olevan kovin vaikeaa. PPJ kokeili pariin otteeseen kaukovedoilla, joista jälkimmäinen, todellinen ohjus 30 metristä napsahti riman kautta yli. Helpotusta toi kuitenkin kippari Timon puskumaali Japun kulmapotkusta 10 minuuttia ennen täyttä aikaa.

Yksi ottelun mielenkiintoisimmista tapahtumista tuli hetkeä myöhemmin. PPJ-pakin epäonnistunut purku lähti slaissilla ilmaan ja veskari koppasi pallon. Jostain kumman syystä ottelun erotuomari näki tilanteessa palautuksen maalivahdille, seurauksena Atleticolle epäsuora vapari vitosen viivalta. Koko tilanne jäi lopulta hyvin epäselväksi, mutta yhtä kaikki maali jäi tekemättä. Ottelun viimeinen tontti lankesi vaihtomies Casperille, joka kuitenkin suti Japun kaukolaukauksen riparista pallon neljänteen kerrokseen.

Jälleen voitto kotiin ja maalejakin tuli mukavasti, mutta itse peliesityksessä ei taaskaan ollut hurraamista, joskin PPJ antoikin hyvän vastuksen. Pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tulee liikaa ja tekeminen on muutenkin ajoittain huolimatonta. Rauhallisempaan pallolliseen peliin riittäisi resursseja vaikka kuinka, mutta maltti ja uskallus tuntuvat loppuvan kesken. Ongelmien ratkaisuun on vielä aikaa yhden tekonurmipelin verran ennen paluuta hiekalle (hyi!) kolmen ottelun ajaksi.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3  –  Santeri Kunttu: Atleticon kauden ensimmäinen hattutemppu, maalintekijä henkeen ja vereen.
2  –  Jani Putkonen: Täysin mahdoton pideltävä kenelle tahansa – sääntöjen puitteissa.
1  –  Timo Kinnunen: Kivuistakin huolimatta lähes täydet minuutit sekä helpottava 4-2-maali.