Suomen Cupin 3. kierros: Atletico Malmi – PK-35 0-4 (0-1)

Atletico jatkoi historiallista Suomen Cupin 4. kierroksen metsästystä PK-35:n Kolmosessa pelaavaa reservi/kehitysjoukkuetta vastaan. Lähtökohtaisesti Pallokerho olisi ainakin pykälää kovempi vastus kuin edellisessä pelissä kaatunut SAPA. Kakkoskierroksella raitapaidat olivat nimittäin pyyhkineet Talin mattoa Old Starsilla rumasti maalein 10-1. Vaikka kupongille jäikin lopulla kahden nimen vajaus, oli kokoonpano silti hyvällä mallilla: 2 maalivahtia ja yhteensä 5 vaihtomiestä. Merkittävin sivuunjäänyt oli SAPAa vastaan osumaa ottanut Santeri Kunttu.

Jatkoonmenijälle oli “arvottu” mielenkiintoinen vastus 4. kierrokselle: MPS:n Kakkoseen noussut edustusjoukkue. Atleticolle oiva tilaisuus taistella Malmin herruudesta “virallisesti” ja PK:lle puolestaan kolmas MPS:n joukkue kolmeen otteluun…

Avaus (4-4-2):

Erkki Hyttinen(MV);
Niko Ruokolainen (> Mika Mäkelä 66′), Panu Paajanen (> Joonas Peltonen 66′), Antti Säynätkari, Ville Ruuska;
Jani Hannula, Jaakko Peltonen, Timo Kinnunen (C), Jani Putkonen;
Jani Lehti (v), Riku Seppänen (> Ilkka Taipale 54′)

(Vaihdossa: Janne Vottonen, Joonas Peltonen, Niko Lempinen, Mika Mäkelä ja Ilkka Taipale)

PK:n ilmeisesti kokonaan 90-luvulla syntyneistä junnuista koostuva joukkue aloitti vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia. Atleticon kone sen sijaan yski pahasti eikä mikään tuntunut onnistuvan. PK:n ensimmäinen kunnon ahdistelu päättyi vartin kohdalla sivuverkkolaukaukseen. Kymppiä myöhemmin Eki tarjoili erinomaisen torjunnan Atleettien vasemmalta sivustalta syntyneessä 1v1-tilanteessa.

Puolen tunnin pelin jälkeen punamustat siirtyivät ansaitustikin 1-0-johtoon, mutta maali oli sitäkin halvempi. Kusipaidalle oman boksin tuntumassa tulleen täysin turhan pallonmenetyksen jälkeen poikkisyöttö päädystä meni maalinedusruuhkassa lopulta omasta miehestä sisään. Heti pari minuuttia myöhemmin 2-0 oli enemmän kuin lähellä, mutta Eki häiritsi hyökkääjää laukomaan parista metristä kokonaan kehikon ohi.

Harvakseltaan hyökkäämään pääseen Atleticon kenties ainoa kunnon tilanne syntyi hetkeä ennen taukoa, kun Kuulan seisovilta jaloilta kiskaisema päänylipotku oli laskeutumassa riman alle, mutta veskari venytti pallon kulmaksi. Erikoistilanteesta ei kuitenkaan valmista tullut ja tauolle poistuttiin PK:n komennossa 1-0.

Toisella jaksolla keltapaidat pääsivät jo hieman paremmin peliin mukaan, mutta pelin hallinta pysyi silti selvästi PK:lla. Muutaman puolittaisen tilanteen jälkeen lukemat vaihtuivat 63. minuutilla 2-0:aan, kun PK:n oikealta lähtenyt keskitys putosikin suoraan takatolpan kautta maaliin. Atletico jatkoi silti hanakasti kavennuksen hakemista, mutta eväät tuntuivat loppuvan kesken viimeisen 20 metrin sisällä.

69. minuutilla Kuula pääsi kokeilemaan vaparia reilusta paristakympistä, mutta veto suuntautui auttamatta maalin yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin upporikas-rutiköyhä-taktiikka kostautui, kun PK iski vastahyökkäyksestä kolmannen maalinsa. Boksin reunalta löytyi tilaa kymmenisen metriä joka suuntaan ja pienen asettelun jälkeen veto täysin vapaasta tontista upposi Ekin käsien läpi verkkoon.

Heti aloituksen jälkeen Atleticolle siunaantui ottelun paras sauma maalintekoon, mutta Timon liukuohjaus luukulta vapariin meni kuitenkin ohi. PK kävi rankaisemassa vielä kerran, kun ilmeisesti kulman jälkeen 16-alueen ulkopuolelta lähtenyt satunnainen jengapallo kiersi tolppamiehen ohi alakulmaan, eikä edessä hyvin maskia tehnyt hyökkääjäkään ollut paitsiossa. Ottelu päättyi PK:n voittoon 4-0.

Viime kädessä muutamasta halvasta maalista huolimatta PK:n voitto oli täysin ansaittu. Junnujen nopea ja taitava joukkue oli alusta asti Atleetteja askeleen pari edellä varsinkin liikkeessä ja yhteispelissä. Hyvän esityksen vastapainoksi Atleticon peli oli lisäksi muutenkin tavallista vaisumpaa ja hermostuneempaa. Tarunhohtoinen neloskierros jäi siis vielä tänäkin vuonna tavoittamatta.