Atletico Malmi – FC HIK 1-1 (1-0)

Kauden viimeisessä pelissä Koillisen Keltaisen Karuselliin pyöritykseen hyppäsi FC HIK kaukaa lähes Ruotsin valtakunnan rajoja hipovasta Hangosta. Päivän ottelu oli siirretty piirin tarjouksesta Tapulin hiekalta Bolliksen matolle puhtaasti suotuisamman pelialustan vuoksi. Panoksia kohtaamisessa ei juuri ollut putoajien ja nousijan ratkettua jo aiemmin.

Raskas kausi näytti vaatineen veronsa ainakin Atleticon kokoonpanon perusteella. Avaavassa puolustusnelikossa oli ainoastaan yksi varsinainen puolustaja (Rudi) ja vaihtopenkillä Andyn seurana olivat maalivahtina paremmin tunnettu Lepa sekä Seiskaa pelaavasta Atletico Akatemiasta nostettu Juuso “Höv” Haltsonen. Hikkenin ryhmässä sen sijaan oli mm. 10 pelaamassaan ottelussa käsittämättömät 25 maalia latonut brassikärki Marcello Ribeiro, joten ainakin ennalta puolustukselle oli tiedossa ehkä keskivertoa enemmän skarpattavaa.

Avaus (4-1-3-1-1):

Eki (MV) ; Rudi, Jone, Timo, Kuula (> Höv 58′) ; Jasu ; Nani (> Andy 51′), Leego (C, > Lepa 67′), Roni ; Ossi ; Koopa

(vaihdossa Andy, Höv ja Lepa)

Varsin kevyttempoisessa ja tasaväkisessa pelissä vierailija sai ensimmäisen parinkympin aikana luotua pientä painetta ja pari vaaran paikkaa Atleettien päätyyn. Kusipaitojen ensimmäinen kunnon paikka tuli 27. minuutilla, kun pirteästi oikeana laiturina pelannut Roni kokeili röyhkeää chippiä paristakympistä. Pallo lipesi kuitenkin juuri riman yli ja maalivahtikin oli tilanteessa varmistamassa.

Malmin Sheriffi Mikko Kouri näytti olevan liikkeellä kevyellä jalalla ja esimakua Koopsin kimpoilusta tuli 37. minuutilla taidokkaalla ulkosyrjäkäännöllä Nanin pystysyötöstä, pallo tosin karkasi maalin yli. Mutta minuuttia myöhemmin erehtymiselle ei jäänyt sijaa. Oikean pakin tontilla höyryjä päästellyt Kuula lämäsi kaukaa omalta puoliskolta vastiksella Koopan läpiajoon. Koopalla jäi aikaa oikein sihtailuunkin ennen sijoitusta takakulmaan veskarin ohi: 1-0. Maali oli Vainion Rouhijalle kauden viides.

Pari minuuttia avausmaalin jälkeen Hangolle irtosi jotenkin avopaikka Atleticon maalinedustalta, mutta veto lähti kohti jäähallin aka Pahvilaatikon ikkunoita. Taukotilanteeksi jäi näin ilahduttava kotijohto 1-0.

Toisen jakson avausvarttiin mahtui ehkä kolme tilannetta. Heti pelin jatkuttua Hikken sai ruuhkan takaa aikaan laukauksen, joka muuttui parilla kimmokkeella hirmuiseksi flipperiksi. Eki oli onneksi tilanteen tasalla ja kahmaisi pallon vielä maaliviivalta. Sinipaidat tuhrivat vielä kohta toisenkin avopaikan ennen kuin kentälle tullut Andy pääsi posauttamaan sivuverkkoon karattuaan laidalta läpi.

Hieman ennen tunnin täyttymistä sydämet kylmenivät Atleticon penkiltä, kun kippari Leego teloi polvensa pahan näköisesti ja jouduttiin auttamaan kentältä. Viimeisenä vaihtomiehenä sisään hyppäsi Lepa, joka nyt muodosti timantinkovan kärkiparin niinikään vaihdosta sisään tulleen “Koillisen Rooneyn”, Hövin kanssa.

Hanko tuli lopulta tasoihin 64. minuutilla. Veljekset Rudi ja Jone onnistuivat kumpikin pelaamaan itsensä ulos tilanteesta Atletico-puolustuksen vasemmalla sivustalla. Boksiin ajanut hankolainen laukoi ja Eki blokkasi kudin, mutta riparista toisen aallon jätkä pääsi upottamaan pallon vastakkaiseen alakulmaan. Tasoitusta seurannut viimeinen puolituntinen pelistä oli lähinnä rikkonaista ja tilanneköyhää pelailua. Loppulukemat siis 1-1.

Tasainen ja varsin verkkainen peli päättyi kaiken kaikkiaan sopuisasti ja ansaitusti tasuriin, joka oli Atleticolle kauden seitsemäs. Muuten laihaksi jäänyt kauden pistesaalis karttui yhdellä ja varmisti sentään, ettei takaisin Neloseen tarvinnut lähteä lohkojumbon paikalta. Sen kunnian sai nyt MasKi.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Timo Kinnunen: Kaikki Hangon keskeltä pelaamat pallot pysähtyivät silkkaa vittumaisuutta huokuvaan alakerran kenraaliin.
2    –     Trong Tran: Jos kaveri sattui viemään pallon, Roni kävi ryöstämässä heti takaisin, maino tsemppi.
1    –     Mikko Kouri: Hyvää liikettä ja Atleettien maalikuninkuuden tuonut kauden viides maali.