PPV – Atletico Malmi 2-1 (1-0)

Atletico kohtasi jo kolmatta kertaa kuluvalla kaudella Pajamäen Pallo-Veikot. Kaksi edellistä ottelua (Suomen Cup ja Kolmosen kevätkierros) olivat jo todella “lämminhenkisiä”, mutta tällä kertaa panokset olivatkin aivan toista luokkaa. Voitolla Atletico sysäisi sarjataulukossa vain kaksi pistettä ylempänä majailevan PPV:n viivan alle MasKin seuraksi ja saisi näin putoamistaistelussa pisteen etumatkan viimeiselle pelipäivälle. PPV:lle kolme pistettä puolestaan varmistaisi paikan Kolmosessa myös ensi kaudelle, ja tämä tietäisi saman tien Atleticolle paluuta takaisin pykälää alemmas Neloseen.

Erityisesti alakerran osalta vahvasti viime aikoina elänyt kokoonpano meni jälleen EBK-ottelun jäljiltä uuteen uskoon. Hena ja Jone olivat kumpikin pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia ja Sintti poti murtunutta nenäänsä. Joka tapauksessa jalkeille saatiin kuitenkin kilpailukykyinen rykelmä pelaajia.

Avaus (4-1-3-1-1):

Eki (MV) ; Ile (ua 58′), Mäksä, Panu (> Jasu 34′ (v)), Rubale ; Timo ; Nani (> Kuula 70′), Leego (C), Andy ; Roni ; Koopa (> Kunttu 70′)

(vaihdossa Japu, Jasu, Kunttu, Kuula, Lepa ja Ossi)

Atletico aloitti pelin terävämmällä jalalla kuin PPV, ja 10 minuutin jälkeen tilanne olisi jo voinut olla 2-0. Roni pääsi kahdesti vetämään hyvältä tontilta boksista, mutta ensimmäinen veto lähti karkeasti yli ja toiseen maalivahti sai kouransa väliin. Kusipaitojen hyökkäyspeli toimi todella mallikkaasti ja nopeilla seinillä veto- ja keskityspaikkoja aukesi jatkuvasti. Ainoastaan viimeiset syötöt ja maalintekoyritykset jättivät toivomisen varaa. Myös kulmapotkuja tuli avausvartin aikana jo melko tukku.

Vanha totuus jalkapallossa kuuluu: jos et tee paikoista maaleja niin kaveri tekee varmasti. Ja niinhän siinä kävi, että kesken Atleticon myllytyksen PPV pääsi iskemään kuin varkain. Punapaidat tekivät hyvällä liikkeellä tilaa toppareiden väliin, pystypallolla kärki boksiin ja pallo varmalla sijoituksella verkkoon. Maalin jälkeen PPV onnistui muutenkin nousemaan paremmin peliin mukaan. Lisää siimaa entisestään punaisille antoi Panun loukkaantuminen, jonka seurauksena topparivaihtarien puutteessa keskikenttää dominoinut Timo jouduttiin pudottamaan alakertaan. Mainiosti rullaanneista hyökkäyksistä ja pelin hallinnasta huolimatta tauolle mentäessä peli oli yhä 1-0 PPV:lle.

Toisen puoliajan alkuun Eki joutui heti töihin ja liimasi pari pahaa palloa. Tunnin kohdalla Atleticon takaa-ajo vaikeutui entisestään, kun Ile lensi suoralla punaisella suihkuun kostopotkusta todella myöhässä päälle ajaneen PPV-pelaajan pohkeeseen. Ja vain pari minuuttia myöhemmin soi omissa, kun PPV:n sivuvapari painui kaukaa suoraan Ekin vartioiman maalin takakulmaan.

Paikkoja kavennukseen ja pidemmällekin riitti silti jatkossa. Nani puski hetikohta 2-0-maalin jälkeen hieman yli, ja sama osoite oli Leegon vaparillakin 16-alueen rajalta. Hyökkäyspäästä, etenkin laidoilta, löytyi edelleen tilaa ja boksin tietämille pääsemisessä ei ollut lainkaan ongelmia, mutta viimeistely takkusi todella pahasti. Lisäksi lukuisat läpisyötöt keskeltä karkasivat jatkuvasti pitkiksi aina maalivahdille saakka.

79. minuutilla ottelun lopullinen ratkaisu oli jo lähellä. Leegoa rikottiin keskialueella, mutta tuomari ei rikettä viheltänyt ja PPV pääsi ylivoimahyökkäykseen. Röyhkeä nosto kohti takakulmaa meni kuitenkin leveäksi. PPV johti silti yhä kahdella maalilla ja kellosta alkoivat minuutit loppua jo kesken. Vielä pari minuuttia varsinaisen peliajan täyttymisen jälkeen Andyn kulmapotku oikealta jäi kimpoilemaan maalin edustalle, josta sen lopulta höyläsi verkkoon Timo. Kavennus tuli kuitenkin liian myöhään ja ottelu päättyi pajamäkeläisten juhliin.

Ottelu tiivisti tavallaan koko menneen sarjakauden Atleticon osalta: peli saattoi kulkea vaikka kuinka mallikkaasti mutta maalit jäivät tekemättä. Putoamisen ratkaisseen niukan tappion ohella jo 15 peliä (7 tasuria ja 8 tappiota maalin marginaalilla) olisi yhdellä maalilla voitu kääntää lisäpisteiksi. Nyt nuo pistemenetykset kostautuivat ja edessä on lähtö Kolmosesta pikavisiitin päätteeksi. Kauden viimeisessä ottelussa vastaan asettuu FC HIK.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Antti Nurkka: Jalat kävivät kuin kiinalainen ompelukone, alati pelattavissa, silkkaa timanttia 1v1-tilanteissa.
2    –     Janne Hampaala: Paljon duunia edestakaisin, vahva kaksinkamppailuissa maalla ja ilmassa.
1    –     Timo Kinnunen: Vastuuta pelinrakentajana ja topparina sekä kavennusosuma, joka tuli kuitenkin liian myöhään.