Atletico Malmi – TiPS 0-1 (0-0)

Peräperää kellistyneiden lohkon kolmos- ja kakkospaikkaa pitäneiden HPS:n ja EsPan vanavedessä Atleticon kanuunan kantaman sisään eksyi sarjakärki Tikkurilan Palloseura. Keväällä TiPS vei ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet niukalla 1-0-kotivoitolla, eikä tänäänkään ottelusta ollut odotettavissa runsasmaalista, erityisesti Atleticon mallikkaasti viime peleissä toimineen alakerran. TiPSin fyysisellä joukkueella oli jälleen nimimiehiä mukana, sen sijaan Atleettien leiriin iski pitkästä aikaa varsinainen poissaolojen suma, kun mm. Japu, Leego, Make, Mäksä ja Roni olivat kaikki sivussa.

Avaus (4-1-3-2):

Eki (MV) ; Ile (v, > Sintti 90′), Hena, Panu, Rubale ; Timo (C) ; Nani (> Kuula 79′ (v)), Jasu, Andy ; Ossi (> Kunttu 79′), Koopa

(vaihdossa Kunttu, Kuula, Lepa, Riku ja Sintti)

Ottelu Koudan nurmella Puistolassa käynnistyi aikalailla edellisviikkojen käsikirjoituksen mukaan. TiPS hallitsi palloa ja tinttasi isoa kärkeen Nico Weckströmille ja Mikko Simulalle. Ensimmäinen vaaran paikka tuli jo 4. minuutilla erinomaisen sekavasta tilanteesta. TiPSin hyökkääjä näytti olevan syöttöhetkellä paitsiossa, lippu ei noussut, jätkä sai sukilleen, pallo osui Panun käteen maaliviivalla – tuomiona ihan normaalisti rajaheitto Tippulalle.

11. minuutilla Andyn pehmeät jalat kokeilivat ratkaisua kaukaa, mutta tykin asteikko oli unohtunut hehtaarikanuunalle. Vihreäpaitaiset vieraat jatkoivat pelin kontrolloimista lähes koko avausjakson ja saivat puolittaisia paikanpoikasia, mutta kovin lähellä maalintekoa tilanteet eivät vielä kuitenkaan olleet. Sen sijaan toisessa päässä Atleticon johto-osuma jäi senteistä kiinni, kun Timon mainio pusku kulmapotkusta pysähtyi tolppamieheen viitisen minuuttia ennen taukoa. Lähellä käyneitä ei kuitenkaan lasketa ja 45 minuutin jälkeen tilanne pyöreästi 0-0.

Toisella puoliajalla käsikirjoitus piti edelleen kutinsa, kun TiPS alkoi väsähtää kovakuntoisia Atleetteja enemmän ja hallinta tasoittui. Timppa pääsi etenemään 2-3 vihreäpaidan välistä jo boksiin pelattuaan pikkunättiä Koopan kanssa, mutta Tippulan vakuuttava maalivahti oli skarppina ja ehti pallon ennen laukausta. Kuspaitojen ratkaisuyritykset jäivät muutenkin kovin ponnettomiksi, eikä maalivahdilla ollut juuri ongelmia pitää katiskansa puhtaana.

Ottelun ratkaisu tuli vajaat 10 minuuttia ennen loppua. Ensin Kuulan sivuvaparista Kunttu pääsi tykittämään hyvän puskun pilkun kohdilta, mutta TiPS-byyrari oli edelleen mies paikallaan ja koppasi päin tulleen pallon vaivatta. Ja sitten toimittajan vielä raapustellessa tapahtumia ylös lehtiöönsä Tippula tuli jo kovaa vastahyökkäyksellä, joka päättyi Henan hutipotkun avustuksella Weckströmin varmaan viimeistelyyn lähietäisyydeltä. Loppuhetkien tasoitusta ei koskaan syntynyt ja näin TiPS vei toiset kolme pojoa jälleen niukimmalla mahdollisella marginaalilla.

Erot jäivät pieniksi ja kaveri sai maalinsa tällä kertaa todella halvalla. Atleticon esitys oli silti rohkaiseva, kun todellista hätää ei TiPSin hallinnastakaan huolimatta liiemmin ollut. Putoamistaistelua ajatellen arvokas pistepotti lähti muihin maisemiin, mutta pelejä on vielä jäljellä aivan riittävästi.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Erkki Hyttinen: Selvitti monta pahaa pahaa palloa, maalille ei voinut silti mitään.
2    –     Timo Kinnunen: TiPSin värväysyrityksen voi laskea ilmeisesti osoitukseksi hyvästä pelistä? 😀
1    –     Jaakko Peltonen: Taukoa alla ja kovaan paikkaan Leegon poissaollessa.