NuPS – Atletico Malmi 2-1 (2-0)

Parin niukan tappion jälkeen Atleticon kusipaitaiset sankarit matkasivat Nummelaan hakemaan täydennystä kovin ohkaiseksi jääneeseen pistepottiinsa. Kevään kohtaamisessa NuPS oli kaatunut 1-0 tiukan puolustustaistelun jälkeen, ja viime aikojen kohentuneet peliesitykset nostivat toiveita tappioputken pätkäisemisestä entisestään. Kokoonpanokin saatiin jopa täyteen lukuisista poissaoloistakin huolimatta.

Avaus (4-1-3-2):

Lepa (MV) ; Ile, Hena (v), Mäksä, Rubale ; Leego (C) ; Kuula (v, > Timo 46′), Nani (> Jone 76′), Andy ; Ossi (> Koopa 46′), Alf

(vaihdossa Eki, Daddy, Janne, Jone, Koopa, Timo ja Zimei)

Ottelun alku oli varmasti surkein Atleticolta koko kaudella. Tuskin oli minuuttia pelikellossa, kun NuPSin sivuvapari jäi huonon purkuyrityksen jälkeen pyörimään päätyyn. Nopea keskitys etutolpalle löysi punapaidan ennen Lepaa ja pallo oli jo verkossa. Alku oli kaiken kaikkiaan todella hermostunutta suorittamista Atleticolta ja isännät painoivat päälle. Ile ja Lepa olivat kumpikin ehtineet pelastaa pallon kertaalleen viivalta kun vasta 10 minuuttia peliä oli takana.

Ensimmäinen hallittu atleettihyökkäys tuli vasta vartin pelin jälkeen, ja ensimmäinen laukauskin vasta toisen mokoman päästä. Saman tien toisessa päässä rymisi jälleen. Jälleen kerran epäonnistunut purku omassa päässä aiheutti pienimuotoisen paniikin, joka päättyi lähietäisyydeltä syntyneeseen puskumaaliin ja kotijoukkue johti jo 2-0. Keltainen kone alkoi kuitenkin hiljalleen lämmetä koko ajan. Kuula pääsi rajaheitosta pamauttamaan tiukan vedon kohti maalia, mutta maalivahti tarjoili yleisölle ensiluokkaisen jalkatorjunnan vielä tolpan juuresta. Viimeinen vartti ennen taukoa meni sahatessa boksien välissä.

Toiselle jaksolle kentälle marssi Koillisen Kenraali, Timo Kinnunen, joka perusti toimistonsa ylemmän keskikentän ytimeen. Tehojakin alkoi löytyä lähes saman tien, kun NuPSin painostuksen keskeltä keltapaidat pääsivät kaventamaan todella komealla maalilla. Timon mehukas ulkosyrjälevitys napsahti Ilen jalkaan laidalla, ja Ile linkosi keskityksen boksiin Alfille. Kierona kusettajana vastustajien keskuudessa tunnettu Alf veti tielle osuneen pakin umpisolmuun ja sijoitti kylmänviileästi vasurillaan takakulmaan. Toivo Atleettien leirissä heräsi jälleen henkiin.

Timon sisääntulon myötä Atleticon pelaaminen rauhoittui silminnähden ja tilanteitakin alkoi syntyä. Kulmapotkun jälkeen Leego oli jo pinkomassa yksin läpi keskeltä, mutta Koopan syöttö hyytyi juuri kriittisellä hetkellä pakin jalkaan. Seuraavaksi NuPS-pakki suti pallon täysin vaarattomassa tilanteessa Alfille, jonka tiukka veto sujahti veskarin kainalosta läpi, mutta pysähtyi kuitenkin hiukan ennen maaliviivaa. Hetkellisen henkiinheräämisen jälkeen NuPS alkoi kuitenkin taas kiristää silmukkaa, ja toisella jaksolla kaikki pallot kopannut Lepa venyi akrobaattiseen seiviin vaparista aivan riman alta. Ilen loistavaa katkoa ja keskitystä seurannut Andyn sankarivolley olisi maaliin mennessään mahtunut mihin tahansa koosteeseen ammattilaisten rinnalle, mutta jyvä oli kuitenkin metrin pari kierossa. Loppuminuuttien puolittaiset tilanteetkaan eivät enää tuoneet lohtua, ja pisteet jäivät Nummelaan niukasti 2-1.

Katastrofaalisesta alusta toipuminen ei onnistunut kuin toviksi ja vähätkin maalipaikat jäivät yhtä lukuunottamatta hyödyntämättä. Vaikkei Atleticolla toisella jaksolla ollut juurikaan hätää, useat huonot syötöt torpedoivat omaa pelaamista tarpeettoman paljon ja syyskierroksen masentava saldo on nyt kolme maalin tappiota peräjälkeen.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Mika Mäkelä: Pienen hakemisen jälkeen todella mallikasta katkontaa niin maassa kuin ilmassakin.
2    –     Timo Kinnunen: Nosti pelinrakentelun kokonaan uudelle tasolle, toi myös rauhallisuutta ja aimo annoksen tsemppiä.
1    –     Alfred Sinnemäki: Lonkerot kaivoivat jälleen yhden hienon osuman.