KyIF FCK1 – Atletico Malmi 3-2 (1-2)

Atleticon kesätauko päättyi Kirkkonummen-visiitin merkeissä. Isäntäjoukkue KyIF FCK1 upposi kauden avauksessa Tapulin hiekan uumeniin puhtaasti maalein 3-0, mutta sittemmin asetelmat olivat ainakin sarjataulukon pohjalta kääntyneet kirkkonummelaisten eduksi neljän pisteen turvin. Pistejahdin ohessa ohjelmassa oli ainakin pelillinen kasvojenpesu umpisurkean Hanko-matsin jäljiltä.

Kokoonpano jäi lopulta vaihtoveskarin verran vajaaksi. Lukuisien poissaolojen vastineeksi Atleettien molemmat uudet hankinnat, Panu Paajanen ja Ossi Mäkeläinen, pääsivät heti tekemään debyyttinsä joukkueessa.

Avaus (4-1-3-2):

Eki (MV, v) ; Niko (> Mäksä 82′), Hena, Panu (v), Rubale ; Leego (C) ; Japu (v, > Jone 82′), Nani, Andy ; Ossi (> Koopa 57′), Alf (v)

(vaihdossa Janne, Jone, Koopa, Kunttu, Mäksä ja Zimei)

Peliolosuhteet olivat hieman kaksijakoiset. Peliareenan nurmi oli suorastaan erinomaisessa kunnossa, joskin varsin pitkäksi jätetty, mutta samalla kentän yllä velloi melkoinen tuomiopäivän puhuri. Kotijoukkue joutui aloittamaan vastatuuleen, joka torpedoi pitkän pallon heittelyn todella tehokkaasti, eikä ainakaan alkuun KyIFin alakerralla näyttänyt olevan resursseja pelaavampaan avaamiseen.

Kevätkierros oli päättynyt Atleticon osalta surkealla peli-ilmeellä, mutta tänään oli toinen ääni kellossa heti alkuvihellyksestä asti. Jo puolen minuutin pelin jälkeen Ossille tipahti ensimmäinen puolittainen paikka maalinedustalla. Sillä kertaa isännät selvisivät vielä säikähdyksellä. Seitsemän minuutin jälkeen Atleettien reipas painostus tuotti sitten toivotun tuloksen. Vasemmalta nostetun hyökkäyksen jälkeen Alf otti pallon alas, Ossi tarjoili pakeille Kuntun patentoiman “veto ohi pallosta”-harhautuksen ja lopulta maalille hiipinyt kilometrinnielijä Rudi länttäsi kaikessa rauhassa läheltä sisään.

KyIFillä oli edelleen vaikeuksia pelinavaamisen ja sen myötä myös hyökkäyksien rakentelujen kanssa ja keltainen aalto painoi päälle herkeämättä. 12. minuutilla Leego ampui vaparista “varoituslaukauksen”, joka meni vielä aavistuksen kehikosta ohi. Ilmassa roikkunut 2-0-maali tuli 19. minuutilla. Keskikentän kauniin syöttöyhdistelmän päätteeksi Nani pisti Alfin keskeltä vauhtiin. Valkoiset pläägät vetivät tielle osuneet pakit umpisolmuun, ja vapaasti maalille päästyään Alf sijoitti auringonvarmasti munkin reppuun.

Kuitenkin jo saman minuutin sisällä KyIF onnistui kipuamaan maalin päähän. Nopea hyökkäys heti aloituksesta päättyi vastapallovetoon boksin reunalta, eikä Eki enää ehtinyt laukaukseen mukaan ajoissa. Maalin jälkeen puntit alkoivat tasoittua hallinnan pysyen silti hienoisesti Kusipaidoilla. Puolen tunnin jälkeen kotijoukkueen vasen laituri tämmäsi vaarallisen kudin vain niukasti maalin yli, ja toisessa päässä veskari liimasi Alfin hyvän puskun aivan alanurkasta. Puoliajan viimeiseksi paikaksi jäi Panun pusku kulmapotkusta, tolppaa nuollen ohi.

Toiselle jaksolle kotijoukkue sai sitten taakseen myötätuulen ja alkoi vähitellen päästä paremmin mukaan peliin. Kympin jälkeen Eki blokkasi hienosti läpiajon. Parikymmentä minuuttia myöhemmin ilmeisesti alakerran pahan kommunikaatiokatkoksen jälkeen Eki joutui alimpana lanaamaan sinipaitojen hyökkääjän. Erotuomari näytti palloa pilkulle, mutta Eki selvisi tilanteesta keltaisella kortilla. Rankkarissakin Eki oli hyvin mukana, mutta oikeasta suunnasta huolimatta sormista loppui pituus kesken ja KyIF oli noussut tasoihin.

Hetikohta maalin jälkeen vaihtomies Koopa oli pahanteossa kentän toisessa päädyssä. Päästyään laidasta läpi hän tsippasi veskarin, mutta jo maalia kohti matkalla ollut pallo kaartui kierteen ja vastatuulen avustuksella kuitenkin ohi takatolpalta. KyIF vastasi laukauksella yläriman kautta metsän siimekseen.

Nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa isäntien maalille syntyi hässäkkää, eikä 3-2-vierajohto jäänyt kauas. Ensin Koopan veto kimposi pakista ylärimaan, ja riparista pääsi Jone tälläämään, kuitenkin päin viivalla seissyttä puolustajaa. Pelikello raksutti jo toista yliaikaminuuttia, kun KyIF pääsi kahdella jätkällä läpi todella härskiltä paitsiolta vaikuttaneessa tilanteessa. Eki onnistui sankarillisesti katkomaan ensimmäisen yrityksen, mutta toinen hyökkääjä ehti irtopalloon ensimmäisenä ja siirsi voittomaalin tyhjiin.

Hyvin alkanut peli kääntyi otteen irtoamisen jälkeen 2-0-johdosta masentavaan 2-3-tappioon. Voittomaali jätti jossiteltavaa, mutta jälleen kerran omien munausten myötä vastustaja oli hallinnan keskeltä halvalla päässyt peliin mukaan.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
 3   –     Alfred Sinnemäki: Pääsi aiempaa paremmin peliin mukaan, mukana molemmissa maaleissa.
 2   –     Jani Putkonen: Kunto ei ollut ehkä parhaimmillaan, mutta siitäkin huolimatta juoksi kahdeksikkoa pakkien ympärillä.
 1   –     Ville Ruuska: Pökäleelle kauden kiintiömaali.