Atletico Malmi – KyIF FCK1 3-0 (1-0)

Atletico Malmi pääsi tekemään debyyttinsä Kolmosessa kotimaisemissaan Tapulin hiekalla. Vieraaksi saapui Kirkkonummelta “fuusiojoukkue” KyIF FCK1, joka edellisellä kaudella oli viimeinen säilyjä omassa lohkossaan. Illan kokoonpanon suhteen pientä päänvaivaa sikariportaalle tuotti keskikentän keskusta, kun kapteenistoonkin kuuluvat profiilipelaajat Janne Hampaala ja Timo Kinnunen olivat molemmat vammojen takia sivussa. Isoa saapasparia täyttämään laitettiin lopulta Jaakko “Jasu” Peltonen ja yllätysvetona vasemman pakin tontilta Ilkka “Ile” Tynkkynen. Muutenkin poissaolot rajoittivat ottelurosterin vain 17 nimeen.

Viikon aikana suoritettu ennakkomainonta ja muu ottelun alla järjestetty härdelli houkutteli kentän laitamille 60-80 jalkapallon ystävää, joita edes kolea sää ei onnistunut karkottamaan.

Avaus (4-2-3-1):

Lepa (MV) ; Niko, Hena, Make (C), Rubale ; Ile, Jasu ; Nani, Roni (> Opa 87′), Andy (> Kuula 72′) ; Koopa (> Kunttu 74′)

(vaihdossa Kunttu, Kuula, Mäksä, Opa, Tommi ja Zimei)

Pelialusta ja Tapulissa lähes poikkeuksetta puhaltava myrskytuuli antoivat jo etukäteen hienovaraisia viitteitä ottelun esteettisestä tasosta. Ennusmerkit pitivät paikkansa ja varsinkin avausjaksolla pääosan tapahtumista varasti keskialueen jatkuva pystypaini ja rouhinta. Säärisuojat tulivat tarpeeseen, kun iskuja itse kunkin työkaluille sateli puolin ja toisin, eikä ottelun erotuomaristo syystä tai toisesta katsonut aiheelliseksi puuttua meininkeihin turhan usein. Lisäksi pallo vietti melkoisen osan ajasta korkeuksissa, ja oli näin helppoa riistaa erityisesti Atleticon toppariparille, kapteenina edustaneelle Make Ruokolaiselle ja Hena Mattssonille.

Ensimmäisen kolmevarttisen aikana maalipaikkoja ei kummassakaan päädyssä tuhlattavaksi asti riittänyt. Lähimmäs pääsi Ile kierteisellä kulmapotkullaan, jonka KyIFin maalivahti joutui kauhomaan aivan riman alta. Atleticon kehikolla Kantsun oma Owen Wilson, Niko “Lepa” Lempinen pääsi kertaalleen nyrkkeilemään vastustajan sivuvapariin, mutta joutui muuten lähinnä värjöttelemään toimettomana.

Viimein viitisen minuuttia ennen taukoa syntyi ottelun avausmaali. Ile tavoitteli vasemmalla laidalla kirmannutta Andy “Gaselli” Nurkkaa pitkällä syötöllään. Sinipaitojen pakki ehti pallon tielle ensin, mutta Andyn terävä prässi pienellä tönäisyllä höystettynä avasi väylän keskustaan. Leikkauksen jälkeen oikean jalan lapikas lähetti pelivälineen kohti maalia, ja vaikka veskari lääpäisikin vielä kätensä väliin, palloon oli ilmeisesti kirjoitettu oikea osoite riittävän selvästi ja takaraudan tuntumassa helähti: 1-0.

Vielä hetkeä ennen taukovihellystä parrasvalot kohdistuivat Ile Tynkkyseen, joka keskikentällä pallon saatuaan lähti vauhtiin kuin Kalle Palander sinisiä tötsiä pujotellen. Boksiin päästyään Ile pani matalan laukauksen, jonka maalivahti kuitenkin sai juuri ja juuri ohjattua tolpan “väärältä puolelta” sivuverkkoon. Kulmapotkua tilanteesta ei silti herunut tuomariston nähtyä omiaan.

Atleticon johtomaali tuli hyvään saumaan oikeaoppisesti juuri tauon alle. Kopeille marssittaessa toisen jakson kuvioita juonimaan kirkkonummelaisten alakerta yritti vielä psyykata komennon ottaneita kusipaitoja, mutta kuten Andy McCoykin kerran totesi: “Don’t tell your daddy how to fuck”.

Toisella puoliajalla KyIF alkoi hiljalleen jäädä askeleen pari kyydistä, ja samalla maalipaikkoja tipahteli jo hieman ensimmäistä enemmän. 56. minuutilla Ile ja Koopa hakivat euromaalia mahtavan yhdistelmän päätteeksi, kun Ile tämmäsi Koopan kantapääpalautukseen, vain todetakseen maalivahdin venyneen huippuseivillä pallon kulmaksi.

Viiden minuutin kuluttua KyIFin arkkuun upposi lisää nauloja. Asiantuntijapiirien edustaja Olli “Skotti” Harmainen totesi Ilen varmasti osuvan kolmannesta paikastaan, eikä paikallaolijoiden tosiaan tarvinnut pettyä. Roni laittoi Andyn vauhtiin vasemmalla, ja keskitys maalille aiheutti pienimuotoisen hässäkän. Puolittainen purku ajatui Jasulle, joka pani munkin takaisin boksiin ja Ilen vasurin hellään hyväilyyn. Pienen tilanteon jälkeen laukaus lähti terävästi ja pallo löytyi jälleen maalin perimmäisestä nurkasta.

2-0 oli vierailijan kannalta jo lopun alkua. KyIF yritti kyllä hätyytellä mannelauman maalia, kuitenkin huonolla menestyksellä. Eräiden havaintojen mukaan joukkueen toisen jakson ainoa kunnon laukauskin pysähtyi turvallisesti Rudin rintalihaksiin, vaikka Lepa olikin jo valmiina syöksymään torjuntaan.

Ottelun viimeisen vartin aikana huomion varasti Kiinapallonakin tunnettu Santeri “Cunt” Kunttu. Vaihdosta tultuaan mies ehti vanheta vain pari minuuttia, kun KyIFin pakit eivät saaneet puskettua korkeaa palloa maalilta pois ja pallo ajautui paikkaan takatolpalle. Jo Helsingin Pumppua vartaloharhautusmaalillaan nöyryyttänyt Kunttu tarjoili uusia temppuja: ensin “hutipotkukynällä” pallo haltuun ja toisella tatsilla varmasti läheltä yläpeltiin. Lukemat 3-0 ja keltaisten penkillä hymyt sen kuin levenivät.

Vielä pelikellon sutiessa jo 90 minuutin paremmalla puolella tarjoutui kotijoukkueelle oiva paikka neljänteen maaliin. Ile ja vaihdosta tullut Skotti junailivat kulmapotkua. Ohjeistus ajanpeluusta taisi mennä kuuroille korville, sillä nopean syötönvaihdon jälkeen Ile linkosi pallon luukulle, josta Kunttu pääsi puskemaan hyvin mutta valitettavasti pari metriä liian ylös. Ottelu päättyi 3-0 ja Atleticon kausi alkoi mainiosti lohkon kärkipaikalla.

Itse peli ei ehkä kaikkiin taitofutiksen ystäviin vedonnut, mutta joskus näinkin. Lopputulos oli kenttätapahtumiin nähden varsin ansaittu, eikä maalin parinkaan isompi voittomarginaali olisi ollut huutava vääryys. Seuraavaksi ohjelmassa on visiitti Masalaan ja samalla jäähyväiset hiekkakentille muutamaksi kuukaudeksi ennen paluuta Tapuliin kauden päätöspelissä.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Jaakko Peltonen: Huikea määrä duunia ja voitettuja kaksinkamppailuita.
2    –     Ilkka Tynkkynen: Malmin Maldinista tulikin tänään Messi.
1    –     Marko Ruokolainen: Puolustuksen kenraali, ilmatilan herra ja vastustajien painajainen.