Atletico Malmi lähtee kahdella joukkueella kauteen 2010!

Lauantaina 09.01. varmistui viimein, että Kolmoseen noussut Atletico Malmi ei ole tulevalla kaudella ainut Atletico-nimellä kulkeva joukkue. Tuolloin pidettiin nimittäin virallinen perustamiskokous, jossa suunniteltiin ja visioitiin tulevaa kakkosjoukkuetta – Atletico Akatemiaa – jonka olisi tarkoitus aloittaa pelinsä miesten Seiska-divarissa kaudella 2010.

Tammikuun alun toinen lauantai oli siis kaikessa talvisuudessaan yhtä normaali kuin aiemmatkin, mutta koko Atletico Malmin historian kannalta erittäin merkittävä. Jo useamman vuoden ajan johtoportaan ajatuksissa pyörinyt ja syksymmällä ensimmäiset konkreettiset askeleet ottanut idea kakkosjoukkueesta polkaistiin nimittäin viimein virallisestikin käyntiin. Lämpöisiin Green Starin tiloihin perustamiskokoukseen oli kokoontunut yhteensä 21 innokasta kuulijaa ja potentiaalista tulevaa peluria, joita kaikkia kiinnosti kuulla lisätietoa Seiskassa ensi keväänä aloittavasta Atletico Akatemiasta!

Syksyn myötä oli tosiaan käyty muutamia vähemmän vakavia ja joitakin ihan oikeitakin keskusteluita siitä, mitä tekisimme alati kasvavalle pelaajakunnallemme, joilla kaikilla ei kuitenkaan enää riittänyt aika, halut tai kyvyt pelata Kolmosen edellyttämällä tasolla. Niinpä kartoitimme muutaman päivän sisällä lähimmät kaveripiirimme ja myös ne entiset Atletico Malmin mukana lähinnä saunovat ja muuten vaan aikaa viettävät kaverit ja saimmekin parin päivän sisällä kasaan noin 15 henkilön kiinnostuneen joukon. Idea sitten paisui viikkojen myötä niinkin valmiiksi, että emme oikeastaan nähneet muita vaihtoehtoja kuin perustaa toinen joukkue Seiskaan.

Akatemia tulee siis toimimaan tämän edustusjoukkueemme suorassa alaisuudessa ja tekemään erittäin vahvaa ja molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä tarvittaessa. Pelaajaliikennettä joukkueiden välillä sekä yhteisiä harjoituksia nähdään tarvittaessa, mutta pääasiassa Atletico Akatemia tulee palvelemaan juuri niitä Atletico-sydäntä rinnassaan kantavia pelaajia, jotka haluavat nauttia kuningasurheilusta vähäisin viikkoannosmäärin ja vähemmän vakavassa hengessä. Treenejä tullaan vetämään korkeintaan kerta viikkoa kohden ja itse harjoittelu starttaa vasta lähempänä kauden alkua. Atletico Akatemia tulee toimimaan myös isoveljensä esimerkkiä kunnioittaen ja panostaa ennen kaikkea mukavaan ja sosiaaliseen hauskanpitoon, pientä kilvoittelua ja kuntoa ylläpitävää urheiluhenkeä unohtamatta niin kilpakentillä kuin niiden ulkopuolillakin. Varsinaisista tavoitteista, suunnitelmista ja pelaajaluettelosta tiedotetaan kuitenkin vasta lähempänä kauden alkua.

Atletico Akatemian taustoilla tullaan joka tapauksessa näkemään ”edarista” tuttuja naamoja, sillä joukkueenjohtovastuu ja papereiden pyörittely, kuten myös näiden nettisivujen ja sen tulevien Akatemia-sisältöjen tuottaminen, säilyy edelleenkin akselilla V-P Liimatainen – Janne Vottonen. Valmentajaa joukkueeseen ei varsinaisesti tulla valmitsemaan, mutta jonkinlaisena pelaajakordinaattorina toimii puolestaan pitkän linjan atleticolainen ja yksi 2000-luvun ensimmäisen puolikkaan merkittävimmistä pelaajistamme, Kalle Niemi. Näiden kolmen peruspilarin lisäksi joukkue rakentuu pääasiassa jossain vaiheessa urallaan joko Atletico Malmia (tai edes MPS:aa) edustaneiden henkilöiden ympärille.