Atletico Malmi – Zenith 0-6 (0-2)

Kauden viimeinen lohkopeli Zenithiä vastaan tarjosi mahdollisuuden hyvitykseen kevätkierrokselta, jolloin hyvä 2-0-johto vieraissa repsahti lopulta tasapeliksi. Sateisella Siltamäen hiekalla pimenevässä syysillassa pelattu ottelu ei enää kilpailullisia panoksia tarjonnut, ainoastaan kunniaa, kun Zenithin lohkovoitto ja Atleticon kakkossija olivat varmistuneet jo aiemmin. Päivän kokoonpanossa oli taas muutamia poissaoloja, mm. Andy, Japu, Make ja Mertsi, eikä vaihtomiehiäkään ollut kuin kolme.

Avaus (4-5-1):

Kunttu (v, > Edu 73′)
Nani (> Kuula 46′), Leego (C, > Janne 80′), Timo (v), Jone, Lippo (v)
Mika, Koopa, Daddy, Rubale (v)
Pommi

(vaihdossa Edu, Janne ja Kuula)

Zenith sai otteluun hyvän alun, kun jo kuuden minuutin kohdalla pallo kävi Atletico-maalin tolpassa ikään kuin varoituksena tulevasta. Avausmaali syntyi vain pari minuuttia myöhemmin, kun valkopaitojen kulmapotku vasemmalta upposi omiin kahden Atleetin kautta hieman Suomi-Unkarin malliin. Atleticon pelinrakentelu takkuili pahasti ja harhasyöttöjä tuli varmasti enemmän kuin kädettömien superpesiksessa. Lisäksi peli oli puolin ja toisin melko rikkonaista. Paras paikka tasoitukseen lankesi Kuntulle reilun parinkympin jälkeen, mutta Kiinapallo huitaisi lapikkaallaan kokonaan ohi pallosta hyvässä paikassa. Zenith iski vielä ennen taukoa, kun maalinedustalle luvattoman vapaaksi jäänyt pelaaja pääsi puskemaan kaukaa keskikentältä heitetyn vaparin varmasti sisään.

Tauon jälkeen kentälle palasi selvästi ryhdikkäämpi Atletico ja 4-5-1 vaihtui tuttuun 4-4-2:een Kuulan sisääntulon myötä. Syötöt napsuivat nyt jo omille, peli kulki paremmin ja Zenith oli alkuminuuteilla helisemässä. Pari kulmapotkua eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta. Tunnin kohdalla Kunttu rynni suorastaan vaivattoman näköisesti kahden Zenith-puolustajan välistä ja pääsi laukomaan, mutta vieraiden maalivahti esitti mainion torjunnan. Zenith kaatoi pian lisää kylmää vettä Atleettien niskaan, kun kavennusmaalin sijasta lukemat vaihtuivat jo 0-3:een. Alakerran kömmähdyksen jälkeen Zenithin pelaaja pääsi vapaasti laukomaan boksista ja pani pallon tarkkaakin tarkemmin alakulmaan. Ja 10 minuuttia myöhemmin kolahti jälleen Pommin arvioitua pomppupallon karkeasti väärin ja karvaamaan juossut pelaaja sai laittaa munkin tyhjiin. Toisella jaksolla Zenithin peli oli enimmäkseen sitä tuttua roiskintaa Atleticon pyrkiessä vastustajan päätyyn maata pitkin, mikä tuntui toimivan aina boksin laitamille saakka, mutta vetoja ei silti irronnut. Käsikirjoitukseen sopivasti Zenith pääsi rumentamaan numeroita entisestään nopealla vastahyökkäyksellä Atleticon kulman jälkeen. Pallo kävi jo keltapaitojen pakeillakin, mutta päivän teemaksi muodostuneen sähläyksen turvin vastustajan hyökkääjä pääsi irti ja nosti pallon todella kauniisti Pommin yli maaliin. Ja vielä hetikohta syntyivät ottelun masentavat loppulukemat 0-6, kun pallo pomppi Kusipaitojen laatikossa ja pompsahtipa lopulta verkkoon asti.

Tupla tai kuitti ei tänään onnistunut ja kalavelat paisuivat entisestään. Lopputulos ei silti kerro pelistä koko totuutta. Atleticolle sattui enemmän ja vähemmän karkeita virheitä aivan liikaa ja Zenith rokotti näistä suorastaan naurettavan kovalla prosentilla, vaikka muuten pelillisesti hätää ei juuri ollut missään vaiheessa. Hallinnasta huolimatta maalipaikat jäivät kortille.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Janne Hampaala: Koko kentän ylivoimaisin pelaaja, mahtavaa taistelua.
2    –     Timo Kinnunen: Hyvää liikettä ja pelintekoa.
1    –     Santeri Kunttu: Ei säästellyt energiaa eikä itseään.