Atletico Malmi – FC Puotila 11-1 (3-0)

Aurinko porotti täydeltä terältä ja olosuhteet olivat muutenkin mainiot kauden viimeistä sunnuntaipeliä varten. Vieraaksi Tapuliin saapui Atleticon monivuotinen taistelupari FC Puotila. Kauden tasaisessa avauspelissä pisteet jaettiin lukemin 1-1, mutta viime kauden kaksi niukkaa ja katkeraa tappioita painoivat yhä takaraivossa, joten pelissä oli tänään sarjapisteiden lisäksi paljon muutakin. Atleticolta sivussa tänään olivat mm. tärkeät avauksen miehet Andy (sairastupa) ja kapteeni Kuula (työkiireitä) mutta kaikesta huolimatta kokoonpanoon riitti silti jopa 16 nimeä. Puotilan tilanne ei ollut aivan yhtä hyvä, sillä paikalle saapui lopulta vain 9 pelaajaa, joiden joukossa ei ollut ainuttakaan varsinaista maalivahtia.

Avaus (4-4-2):

Kunttu, Timo (> Janne 77′)
Japu (> Tavi 46′), Leego (C), Jone, Nani
Lippo, Mika, Make (> Edu 65′), Rubale
Mertsi (> Pommi 55′)

(vaihdossa Edu, Daddy, Janne, Pommi ja Tavi)

Atletico aloitti ottelun rauhallisella pallon kierrätyksellä ja peli pyöri pääasiassa Puotilan kenttäpuoliskolla. Kusipaidoille irtosi ensimmäisen parinkympin aikana useampiakin hyviä maalipaikkoja, mutta huono viimeistely sekä Puotilan “maalivahdin” muutama hyvä torjunta pitivät kuparisen vielä ehjänä. Kunttu oli vähällä viedä Atleticon johtoon jo vajaan kympin jälkeen kilautettuaan puskunsa ylärimaan. Puotilan hyökkäyspelistä ei mainittavaa juuri jäänyt. Lopulta Atleticon tuhoisan tehokkaat kulmapotkut tuottivat jälleen kaksi maalia ensimmäisen kolmevarttisen aikana. Tauolle mentäessä tilanne oli jo melko turvallisen tuntuisesti 3-0.

1-0 (21′) Jonen epäonnistunut laukaus “muuttui” mainioksi syötöksi Timolle, joka ohjasi pallon luukulta sisään tolpan kautta (haiskahti hieman paitsiolta).

2-0 (23′) Jone antoi kulman oikealta Leegon päähän.

3-0 (44′) Tällä kertaa Jone leijasi kulmansa vasemmalta etutolpalle, josta Rubale puski upeasti kauden avausmaalinsa.

Toiselle jaksolle Atleticon ryhmitykseksi vaihtui 4-3-3, tavoitteena puhtaasti maalieron parantelu. Tässäkin onnistuttiin lopulta hyvin, kun peli repesi tunnin kohdalla täysin. Yleisölle tarjottiin iso tukku näyttäviä maaleja sekä yhdet kunnon naurut, kun Kuntulle ei hattutemppu maistunut vaan pallo lähti tyhjänkin maalin edestä kohti Maan kiertorataa. Loppunumerot murhaavasti 11-1.

4-0 (50′) Mikan purkupallosta Tavi jatkoi päällään Timon läpijuoksuun oikealta, ja Timo petasi vielä Leegolle tyhjän maalin.

4-1 (58′) Puotilan kavennus syntyi, kun Maken vaaraton palautus lipesi Pommin jalan alta omiin á la Peter Enckelman.

5-1 (60′) Timo puski Jonen kulman oikealta sisään. Jonen saldo tänään vaatimaton 0+4.

6-1 (63′) Rubale lämäsi Timon riparista päivän toisen maalinsa.

7-1 (65′) Rubaleen pystysyötön jälkeen antelias-Timo tarjosi Kuntullekin tyhjän maalin.

8-1 (68′) Timo täydensi hattutemppunsa saatuaan syötön vastustajalta ja nosti veskarin yli boksin ulkopuolelta.

9-1 (71′) Edu pelasi oikealla lyhyen kulman seinänä Jonen kanssa ja linkosi vasurillaan keson takatolpalle, ja Timo napautti jo ottelun neljännen maalinsa.

10-1 (72′) Nätin one-touch-syöttelyn päätteeksi Kunttu iski kaksinumeroiset pyörimään Timon tarjoilusta.

11-1 (83′) Loppunumerot syntyivät komealla kuviolla: Lippo keskitti vasemmalta ja Janne pudotti ykkösellä Leegolle, joka huitaisi pallon puolisaksarilla alakulmaan.

Atleticon pistepotti kasvoi tavoitteen mukaisesti jälleen kolmella ja maalierokin kohentui peräti 10:llä. Lisäksi useampikin pelaaja pääsi kaunistelemaan henkilökohtaisia tilastojaan. Kuitenkin murskajaisista huolimatta itse peliesitys oli silti kaukana täydellisestä. Harhasyöttöjä tuli keskikentällä jatkuvasti, vaikka tilaa ja aikaa oli suorastaan ruhtinaallisesti. Viimeistely-% oli ehkä vain vähän 50 päälle suhteessa hyviin maalipaikkoihin. Joka tapauksessa voiton turvin Atletico nousi lohkossa jo toiseksi kiinni nousukarsintapaikkaan SAYKUSin ja Gnistanin pelattua oman ottelunsa tasan.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Timo Kinnunen: 4+3, dominointi jatkuu.
2    –     Janne Hampaala: 3+0, jo kauden toinen knalli Leegolle.
1    –     Ville Ruuska: 2+0, hyviä nousuja.