Atletico Malmi – MaKu/Nelonen 1-1 (1-0)

Suurin huomio kotiottelussa Marmiksen Kuulan “reserviä” vastaan kohdistui Atleticon kokoonpanoon. Ykkösavauksesta puuttuivat Andy, Niko sekä Timppa, ja myös muista vakiokasvoista mm. Kunttu, Mika ja Nasu olivat sivussa eri syistä. Kentälläkin raahusti muutama puolikuntoinen taistelija. Onneksi vaihdossa päivysti kuitenkin jopa neljä ehjää mutta kuntorajoitteista jalkaparia. Päivän erikoisuus oli oikean laitapakin tontilla kimpoillut Nani. Myös ottelun tuomaristo veti vajaalla, kun avustavia ei ilmestynyt paikalle kuin yksi.

Avaus (4-4-2):

Tavi (v), Kuula (C)
Japu, Leego, Jone (> V 84′), Janne (> Sinkki 73′)
Rubale (> Piccis 42′), Daddy, Koopa, Nani
Mertsi (MV)

(vaihdossa Piccis, Sinkki, Tommi ja V)

Ottelu käynnistyi lupaavasti, kun jo avausminuutilla Indiana-Jone pamautti pallon tolppaan, eikä maaliakaan tarvinnut viittä minuuttia kauemmin odottaa. Tuttu resepti puri jälleen: Kuula viskasi kulman vasemmalta ja Leego rynni päineen väliin, 1-0. Ote pelistä pysyi osuman jälkeenkin Atleticolla, mutta hallintaa ei taaskaan saatu konvertoitua maalipaikoiksi. MaKun hyökkäykset päättyivät kerta toisensa jälkeen liian pitkiin avauksiin, jotka Mertsi napsi vaikeuksitta. Pari minuuttia ennen taukoa rypyt keltapaitojen sikariportaan otsalla syvenivät entisestään, kun tänään vasempana pakkina Nikoa tuurannut Rubale taittoi nilkkansa pitkän spurtin päätteeksi eikä voinut enää jatkaa peliä. Joukkueen basistin tontille vaihdettiin Piccis.

Toisella puoliajalla Atleticon paketti levähti mystisesti ja pelin edetessä MaKu alkoi saada siimaa yhä enemmän. Erityisesti kusipaitojen alakerta oli kaaoksessa ja monta vaaratonta tilannetta sössittiin turhaan kulmapotkuiksi. Tunnin kohdalla vihu rankaisi juuri kulman jälkitilanteesta, kun boksin nurkalta maskista lähtenyt veto yllätti kaikki ja meni vielä tolpalla seisseen Picciksen kautta sisään. Painostuksesta huolimatta MaKu ei kuitenkaan saanut enää kunnon paikkoja aikaiseksi, vaan Mertsi hoiti pitkiksi menneet pallon edelleen varmasti ja koppasi yhden vapaapotkunkin syliinsä. Atleticon paras paikka osui loppuminuuteilla todella nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Taville, joka vaihdosta kärkeen tulleen Sinkin poikkisyötöstä pääsi laukomaan hyvästä paikasta, kuitenkin suoraan päin maalivahtia. Ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Hyvän alun jälkeen toiveet kolmesta pisteestä karkasivat taivaan tuuliin uskomattoman lässähdyksen seurauksena. Toki tärkeiden pelaajien poissaolot ja niistä johtuneet oudot pelipaikat sekä erittäin helteinen sää sekoittivat pakkaa, mutta illan esitys oli joka tapauksessa aneeminen ja sekava. Kevätkierroksen viimeinen peli on edessä jo perjantaina, kun vieraaksi Siltamäkeen saapuu lohkon jumbojoukkue Valtti.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Janne Hampaala: Kiintiömaali kulmasta sekä megatukku voitettuja pääpalloja.
2    –     Jani Lehti: Tsemppasi koko kentän säteellä, toisella puoliajalla jopa laitapakkina.
1    –     Tommi Eklöf: Hoiti oman hommansa kunnialla kotiin, ei voinut tasoitusmaalille mitään.