Suomen Cupin 3. kierros: Atletico Malmi – BK-46 ja. 1-4, 1-1 (0-0)

Suomen Cupin 3. kierroksella Atleticon vieraaksi Tapulin hiekalle saapui Kolmosen terävimpään kärkeen lukeutuva BK-46 Karjaalta. Ottelun voittajalle oli tiedossa kotiottelu Kakkosen HIFK:ta vastaan 4. kierroksella. Atleticon kannalta pientä huolta aiheuttivat lukuisat poissaolot pääasiassa erilaisten loukkaantumisten johdosta, sivussa olivat mm. Jone Peltonen, Andy “McCoy” Nurkka, Mela Meramo, Nani Hannula sekä Piccis Westman, joka kävi lekurissa fiksaamassa pelisilmäänsä. Vaihtopenkille saatin revittyä vain 5 jätkää, ja näistäkin vain 3 oli kenttäpelaajia. Sekundamanneista hätiin saapui Henri Mattsson, joka pelasi puolutuksen keskustassa Kinnusen Timpan siirryttyä täyttämään Jonen tonttia keskikentällä Leegon kainalossa. Tolppien välissä Mertsi Eklöf pelasi nyt ensimmäisen virallisen ottelunsa Atleticon paidassa.

Avaus (4-4-2):

Kunttu, Kuula (C, v, > Nasu 79.)
Japu (> V 86., v), Leego, Timppa (v, > Janne 76.), Koopa (v)
Niko, Mattsson, Daddy, Rubale
Mertsi (MV)

(vaihdossa Janne, Nasu, Sinkki, Tommi ja V)

Tapulissa vallitsi jälleen kerran erittäin tuulinen sää. Avausjakso sujui tasaisena BK:n hienoisessa hallinnassa, mutta pelilliset hienoudet olivat vähissä kummallakin joukkueella. Maalilla Mertsi sai olla hereillä ja ottikin muutaman tärkeän kopin. Atleticon paras paikka osui Kuntulle, joka pääsi Japun loistavasta läpisyötöstä rynnimään kohti maalia, mutta tatsi petti ratkaisevalla hetkellä ja tilanne kuivui kokoon. Kuula kuittasi itselleen varoituksen ja taukotilanne oli 0-0.

Toista puoliaikaa oli pelattu vain pari vaivaista sekuntia kun pankki meinasi jo räjähtää. Aloituksesta taaksepäin pelattu pallo livahti BK:n topparin jalan alta ja Kunttu pääsi kirmaamaan boksiin, mutta laittoi sijoituksensa päin maalivahtia (?) ja yllätys antoi vielä odottaa itseään. 63. minuutilla Tapulin monikymmenpäinen yleisö näki viimein haluamansa. Koopa laittoi rajaheiton oikealta Leegolle boksiin päätyrajan tuntumaan. Leego kääntyi ja nakkasi keson luukulle, josta Japu Putkonen niittasi pallon reppuun: 1-0! BK:n painostus ei ollut tuottanut pahimmillaan kuin yhden tolppalaukauksen. 70 minuutin jälkeen ensimmäisillä kusipaidoilla alkoi paikat paukkua ja viitisen minuuttia myöhemmin Timppa liukui itselleen varoituksen saadakseen pelin katkaistua vaihtoa varten. Vielä ennen sivuun siirtymistään Timppa sai provottua myös vastustajalle keltalapun. Pari minuuttia myöhemmin vaihtoon tuli myös kapteeni Kuula. Vielä 85 minuutin kohdalla kaikki näytti hyvältä, kunnes Atleticon taivas synkkeni kertalaakista. BK pääsi hyökkäykseen ja oikealta puolen kenttää lähtenyt hämärä roiskaisu yllätti Mertsin, joka sai vielä kättään väliin muttei enää kyennyt kääntämään palloa ulos ja peli oli tasan. Tasatilanteessa edessä olisi 2 x 15 minuutin jatkoaika ja mahdollisesti rp-kilpailu. Vielä lopussa V teki näyttävän sisääntulon ja otti varoituksen tyylikkäällä persetaklauksella.

Vaihtomiesten loppuminen alkoi jatkoajalla näkyä Atleticon pelissä. Sääntöjen mukaan 7 vaihtoa olisi voinut tehdä mutta äijiä ei vain enää ollut. Ensimmäisen 15-minuuttisen jälkeen tilanne oli vielä 1-1, mutta viimeisen kympin aikana BK:n rutiini/kunto pääsi oikeuksiinsa ja raitapaidat takoivat nopeasti 3 maalia. Peli päättyi lopulta siis 1-4.

Kylmästi ajatellen Atleticon jatkopaikka jäi vain 5 minuutin päähän. 120 minuuttia ylemmän sarjatason joukkuetta vastaan olisi kova pala kenelle tahansa, mutta loppujen lopuksi BK ei edes ollut niin ylivoimainen kuin numeroista voisi päätellä. Jatkosta putoamisen lisäksi murheita toi Kuntun murtunut ranne. Mutta kaikesta huolimatta Atleticon cup-esitykset ovat kohentuneet vuosi vuodelta. Ehkä ensi kaudella tankissa on taas enemmän bensaa…