MPS/2 – Atletico Malmi 0-5 (0-2)

Tapulin hiekalla nähtiin yksi kauden odotetuimmista kamppailuista, kun “Malmin derbyssä” Atleticoa isännöi MPS/2 eli Sekundamannet. Talvella pelatussa pre season -höntsässä Sekunda vei voiton maalein 2-0, mutta nyt pelissä oli jo panostakin, nimittäin 3 arvokasta sarjapistettä sekä Green Starin herruus. Pitkään harmaita hiuksia aiheuttaneen loukkantumissuman viimein hieman kohennuttua Atletico pääsi vasta nyt ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella liikenteeseen ns. ykkösavauksellaan, ja vaihtoonkin saatiin täysi 7 nassen setti. Sekundalla puolestaan oli rivit pullollaan kokeneita divarijyriä sekä pari toipilasta edustuksen puolelta.

Avaus (4-4-2):

Andy (> Zimei 78′), Kuula (C)
Japu (> Janne 81′), Leego, Jone, Nani (> Koopa 66′)
Niko, Daddy, Timppa, Rubale
Mertsi (MV)

(vaihdossa Janne, Koopa, Piccis, Sinkki, Tommi, V ja Zimei)

Tapulissa vallitsi jälleen erittäin vittumainen sää, tuulta puski normaaliin tapaan noin 200 m/s ja vettäkin alkoi vihmoa jossain vaiheessa. Ottelu käynnistyi hyvin Atleticon otteessa ja ensimmäisen parinkympin aikana erityisesti vasemman laidan puolelta Sekunda vaikutti haavoittuvalta. 23. minuutilla Rubale kaadettiin boksissa ja Kuula pussitti tilanteesta tuomitun rankkarin varmasti sisään. Parin minuutin kuluttua lukemat muuttuivat jo 2-0:aan. Tilanteen käynnisti vammoistaan toipunut Andy loistavalla avauksella oikeaan laitaan Nanille. Nanin keso aiheutti luukulle pienen hässäkän, joka päättyi kun Sekundan kapteeni Jussi Mielikäinen pamautti purkupallonsa maalivahti Kimmo Rintamäen selän kautta omaan maaliin. Atleticolla ei ollut pelissä hädän päivää, kun Sekunda keskittyi vain roiskimaan palloa ylöspäin eikä tainnut saada avausjaksolla aikaan ainuttakaan maalipaikkaa. Toisessa päässä vilskettä sen sijaan riitti sitäkin enemmän. Rubale pelasi maagisella syötöllä Andyn yksin läpi, mutta vielä tällä kertaa ei maistunut ja pallo meni oikealta ohi. Vielä pari minuuttia ennen taukoa Sekundan keskikentällä pitkin peliä sikamaisia viikatteita jaellut Miikka Bäckman kaatoi Kuulan varoituksen arvoisesti parissakympissä. Vaparia laukomaan asettui kentän hienoimpien kenkien omistaja Timppa, joka kuitenkin unohti huomioida sääolot ja tuulenpuuska kierrätti vedon etutolpalta ohi. Tauolle siis tilanteessa 2-0.

Toisella puoliajalla mikään ei muuttunut. Sekunda oli jatkuvasti ottavana osapuolena Atleticon hallitessa kenttätapahtumia mielin määrin. Andy kävi jälleen lähellä, kun sijoitus oikealta päädystä lipui aivan maaliviivaa pitkin Rintamäen selän takaa ja puolustus tuli hätiin. Ja vain pari minuuttia edellisestä sama tuhlaajapoika ohitti hienosti alimpana puolustaneen Henri Mattssonin ja vielä Rintamäenkin, mutta laukoi ohi/yli tyhjästä maalista (“mä yritin ylänurkkaan”). Tilanteita riitti parinkin ottelun edestä, mutta huolimaton viimeistely piti lukemat vielä siedettävinä. Tunnin kohdalla atleettien vaihtopenkki pääsi viimein taas huutamaan. Kuula ohitti gasellin loikalla taklauksen oikealla ja vapautti Andyn kauniilla snebillä yksin Rintamäkeä vastaan. Andy livautti pallon maata pitkin verkkoon ja peli oli jo 3-0. Sekundan painajaismainen ilta paheni jo 5 minuutin kuluttua entisestään. Keskuspuolustuksessa pelannut edustuksen valmentaja Tomi Pekkola lämäsi avauksensa suoraan Kuulalle, joka tarjoili pikauusinnan edellisestä ja neppasi Andyn jälleen läpi. Tällä kertaa arsenaalista löytyi mahtava nosto paristakympistä vastaan liikkuneen Rintamäen yli maaliin. Kuula kunnostautui tänään erityisesti herkullisten läpisyöttöjen osastolla. Seuraavan kolmen minuutin sisään kipparin jalasta rakentui kolme timanttista maalipaikkaa, jotka Sekundan paras pelaaja Rintamäki kuitenkin torjui. Murskaavat mutta täysin ansaitut ja Sekundan kannalta jopa siedettävät loppunumerot 5-0 syntyivät Leegon jalasta. Andy keskitti oikealta ja kärkeen nostettu Timppa laski pallon läpi “Viskille”, joka tinttasi varmaakin varmemman kudin maalinedustalta yläpeltiin. Vielä 84 minuutilla Kuula revittiin nurin boksissa ja erotuomari osoitti jo toista kertaa pilkulle. Nyt oli Mertsillä tilaisuus kirjauttaa nimensä maalitilastoon, mutta ylärima sattui olemaan muutaman sentin liian alhaalla. 90 minuuttia tuli pian täyteen ja Atletico pääsi tuulettamaan kauden ehdottomasti parasta otteluaan.

Ottelu oli alusta loppuun täysin Atleticon hallussa. Sekunda oli tänään oudon vaisu, mutta lopputulos 5-0 kertoo Atleticon suorituksesta kaiken tarvittavan: suvereenia ylivoimaa pelin jokaisella osa-alueella. Vain maalipaikkojen hyödyntäminen jäi viidestä täysosumasta huolimatta askarruttamaan, sillä hieman paremmalla viimeistelyllä jopa 10 maaliakaan ei olisi ollut mahdottomuus. Seuraavalla kierroksella vastassa on lohkoa puhtaalla pelillä johtava Gnistan/2.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3, 2, 1    –     KOKO JOUKKUE!