Herrasmiehet – Atletico Malmi 1-1 (1-1)

Nelosen kolmas ottelupäivä johdatti keltaisen pataljoonan Puistolaan Koudan hiekalle entisen PuiU/4:n, nykyisen Herrasmiesten vieraaksi. Muutama kausi takaperin joukkue vielä pokkaili nousuja ja mestaruuksia aina Seiskasta alkaen. Atleticon alkukauden loukkaantumissuma oli paisunut jo melkoiseksi, kun entistenkin kärvistelijöiden mittavaan listaan liittyivät Daddy Cool Leinonen sekä Timbaland Kinnunen, ja näin illan ottelussa vaihtopenkkiä miehittivät urheasti kahdestaan Tommi ja V.

Avaus (4-4-2):

Zimei (> V 75′), Kuula (C)
Janne, Koopa, Leego, Nani
Niko, Jone, Mika, Rubale
Sinkki (MV)

(vaihdossa Tommi ja V)

Koudan hiekka oli lanauksen ja sateen jäljiltä suorastaan erinomaisessa kunnossa. Ottelu alkoi isäntien pienellä painostuksella, ja jo 5 minuutin jälkeen Sinkki torjui lähietäisyydeltä pallon viime hetkellä jalallaan kulmaksi. Femma edellisestä ja Herrasmiehet rankaisi kusipaitojen lepsuilusta. Korkea pomppupallo hämmensi Atleticon alakerran ja irtipäässyt hyökkääjä nosti pallon varmasti reppuun. Mutta onneksi tasoitusta ei tarvinnut kauaa odotella. Kauden aiemmat maalit olivat kumpikin syntyneet vasemman laiturin monosta, eikä taikauskoisten tarvinnut pettyä tänäänkään. Pelikello näytti 15 minuuttia, kun Kuula petasi kaikkien äitien unelmavävylle Rubaleelle tontin kesotukseen oikealla, ja vitosen kulmalle tulleen pallon lämäsi kliinisen jäätävällä onetimer-kärsällä verkkoon Janne. Peli jatkui avauspuolikkaan suht tasaisena. Paras tontti maalintekoon osui reisivammansa jälkeen kehiin palanneelle Zimbabwe Taipaleelle, joka kuitenkin jäätyi päästyään nokikkain veskarin kanssa. Toisessa päässä Sinkki poimi Herrasmiesten yritykset kuin mädät omenat nurmikolta. Leego sai osakseen vielä pari-kolme hävytöntä pommia, jotka tuomaristoa eivät sitten ihmeemmin kiinnostaneet. Tauolle tilanteessa 1-1.

Toinen puoliaika oli edelleen tasaista vääntöä. Jone ja Koopa vaihtoivat paikkoja keskiakselilla ja ehkä peli siitä piristyi hieman. Mustiin sonnustautunut kotijoukkue lähti hyökkäyksiin kovalla höyryllä, mutta ylimmällä kolmanneksella ideat kuitenki loppuivat kesken. Lähimmäs maalia pääsi entiselle kotiareenalleen palannut Jone, joka kilautti nostonsa ylärimaan. 75 minuutilla Zimei kieri vaihtoon reittään lepuuttamaan ja kentän puolelle lönkötteli Massa-V Nelosen-debyytissään. Muutamaa minuuttia ennen loppua V asettui antamaan vapaapotkua suosikkipaikastaan oikealta laidalta. Nopea katsekontakti Leegoon, joka lähti hiipimään pelaajamassan taakse. Laakapallo lähti V:n lapikkaasta kuin elokuvissa suoraan Leegon päähän, mutta vanha luuska ei saanut puskuunsa oikeaa osoitetta. Peli päättyi pienen sykähtelyn jälkeen siis lukemiin 1-1.

Kolmen rundin jälkeen Atleticolla on tassussa kolmesta 1-1-tasurista kolme pistettä. Tappiot loistavat edelleen poissaolollaan, mutta toisaalta pelkillä tasureilla ei kyllä kuuhunkaan mennä. Itse peliesitys oli jälleen hieman kaksijakoista kamaa, pienen häsläyksen vastapainoksi myös se kuuluisa Keltainen Baletti nosti toki päätään ajoittain. Voittoonkin oli siis saumat, mutta tänään ei maistunut.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3 –     Ville Ruuska: Raatoi kuin pieni eläin koko kentän säteellä.
2 –     Mikko Kouri: Julmetun kova luu, erityisesti pääpalloissa.
1 –     Janne Vottonen: Tärkeä maali ja muutenkin pirteä esitys keskikentällä.