Suomen Cupin 2. kierros: Atletico Malmi – Colo Colo 4-1 (2-0)

Jo kolmatta vuotta putkeen Atleticon kausi käynnistyi tosipelien osalta Suomen Cupin toisen kierroksen ottelulla. Edellisinä vuosina taival kohti eurokenttiä katkesi heti alkuunsa ylemmän sarjan joukkueita vastaan, mutta tällä kertaa arpa heitti vastustajaksi ensimmäiseltä kierrokselta aloittaneen viitosdivarin Colo Colon. Neljän vuoden takainen kohtaaminen Kuutosessa päättyi latinojen tylyyn 5-0-voittoon, joten kaipa pelissä oli nyt jatkopaikan lisäksi kyse myös vanhoista kalaveloista. Päivän poissaolijoiden melko runsaassa ja nimekkäässä joukossa olivat mm. Mertsi Eklöf, Japu Putkonen ja Make Ruokolainen, mutta jalkeille saatiin joka tapauksessa täysi 18 miehen kokoonpano. Pitkin ottelua paikalle valui yhteensä parin-kolmenkymmenen naaman verran yleisöäkin, joka itse pelin ohella pääsi nauttimaan taukomusiikista sekä kuuluttajana toimineen elävän legendan Harry “Callahan” Tuomisen spiikkauksista.

Avaus (4-4-2):

Kunttu (> Piccis 65.), Kuula (C, > Nasu 90.)
Nani (> Koopa 84.), Jone (> Mika 77.), Leego (v), Andy (> Mela 87.)
Niko (v, > Janne 90.), Daddy, Timppa, Rubale
Sinkki (MV)

(vaihdossa Janne, Koopa, Mela, Mika, Nasu, Piccis ja Tommi)

Tapulin hiekalla paistoi keväinen aurinko, mutta tuulta oli enemmän kuin laki sallii, mikä osaltaan vaikutti pelin tasoon. Ottelun avauspuolituntinen oli enimmäkseen keskialueella surffausta Atleticon hienoisessa komennossa. Kusipaitojen vaarallisimmat maalipaikat syntyivät erikoistilanteista, mutta heikolla menestyksellä. Toisessa päässä Mertsiä tolppien välissä tuurannut Sinkki joutui poimimaan pallon kiinni muutamaan otteeseen. Kuvitteellisella tulostaululla säilyi “kiikarit” aina 37. minuutille saakka, kunnes maalibiisi sitten pamahti ensimmäistä kertaa ilmoille. Nani Hannula levitti pallon keskikentältä oikeaan laitaan Kuulalle, joka nousun jälkeen pani “seinän” pienellä viiveellä maalin eteen. Nani oli kaikessa hiljaisuudessa jolkotellut kuin susi luukulle haistelemaan ja ohjasi Kuulan tarjoilun verkkoon: 1-0! Vaihtopenkillä Mazda-pipot lensivät ilmaan ja ehkä kentänkin puolella atleettien olo vapautui hieman. Vielä aivan tauon alla erotuomari Georg Borodavkin nosti varoitukset kahdelle Colo Colon pelaajalle, joista toinen veti härskisti käsillään jalat alta karkuun kirmanneelta Santeri “Kiinapallo” Kuntulta. Avausjakson rullatessa jo ylimääräistä Atletico ehti vielä siirtyä 2-0-johtoon, kun Andy Nurkka ajoi oikealta boksiin saatuaan vapauttavan passin Kuntulta ja sivalsi pallon varmasti sisään.

Toisella puoliajalla tuuli tuntui vain yltyvän entisestään ja kaikki vähänkin korkeammat pallot tahtoivat suuntautua tenniskentän puolelle. Ensimmäisen tilastomerkinnän sai nimiinsä 10 minuutin pelin jälkeen Leego, joka kopautti yhtä latinoista jaloille. Kopsahdus kuului vaihtopenkille asti ja Leego sai katsella keltaista korttia. 64. minuutilla massiiviset kitarariffit leikkasivat jälleen ilmatilaa, kun Colo Colon veskari kaivoi pallon selkänsä takaa kolmannen kerran. Kuula antoi kulman oikealta ja Leego läjäytti puskunsa ensin ylärimaan. Irtopallo putosi Daddylle, jonka puskun maalivahti kauhoi näyttävästi vielä aivan riman alta. Lopulta Kunttu pani pallon jostain pään korkeudelta lapikkaallaan etukulmasta sisään ja peli vaikutti jo suht selvältä. Kuitenkin vain 5 minuuttia myöhemmin vieraat kavensivat tilanteeksi 3-1, kun boksin rajalta käsivirheestä tuomitusta vapaapotkusta joku mustapaidoista upotti komean osuman “aivan yläpeltiin”, ja jopa Sinkki oli vedon edessä voimaton. Viimeisen parinkympin aikana Atletico tuuletti rivejään reippaalla kädellä, kun vaihtopenkiltä sinkoili jatkuvasti tuoreita jalkoja kentälle. Sinkki tippasi pallon vielä kertaalleen riman yli ja Niko “Zlatan” Ruokolainen sai varoituksen ilmeisesti rappaamisesta. Niko pääsi vielä kuitenkin viimeistelemään loppunumerot 4-1 minuuttia ennen täyttä aikaa. Saatuaan pallon keskikentällä Koopalta hän juoksi noin 40 metrin matkan melko vapaasti aina maalille saakka ja vetäisi etukulmaan. Loppuhetkillä Nasun nähtiin vielä sikailevan kentällä kapteenin nauha kädessään!

Kolmas kerta toden sanoi ja Atletico selviytyi nyt cupissa jatkoon ensimmäistä kertaa. Tuuliset olosuhteet ja hiekkatatsin puute söivät pelistä aika lailla esteettisyyttä, mutta ainakin tehoja löytyi! Kolmannella kierroksella vastaan tulee kolmosdivarin BK-46 Karjaalta.