Nousukarsinta: Atletico Malmi – MPS/Old Stars 4-0 (2-0)

Kauden huipentuma eli nousukarsintojen viimeinen ja samalla ratkaiseva peli käytiin MPS:n sisäisenä Lassilan hiekalla, vastakkain Atletico ja SAYKUSin kepittänyt Old Stars. Koska nousijoiden määrästä ei ollut lopullisen varmoja tietoja, voitto ja sen myötä karsintalohkon kärkipaikka oli Tivolin leirissä ainoa hyväksyttävä tulos pelistä. Lisää jännitettä peliin toi veljesten kohtaaminen: Atleticon oikeana pakkina aloittanut Mikko “Koopa” Kouri sai vastaansa Old Starsin piikissä rynnivän Teemu “Koke” Kourin. Yleisöäkin valui paikalle epävirallisten tietojen mukaan “nopeasti laskettuna n. 40 + koira”.

Avaus (4-4-2):
Sinkki (MV) ; Niko, Jone, Merssi, Koopa ; Rudi, Leego, Make, Nani ; Kunttu, Kuula (C)
(vaihdossa Daddy, Janne, Mika, Piccis, Tavi ja Tommi)

Ottelu käynnistyi keltapaitaisen Old Starsin hallinnassa, eikä Atletico saanut peliään kulkemaan lainkaan. Pallo tuntui polttelevan jaloissa ja syötötkin lähtivät kuin kranaatinheittimestä eli kovaa ja korkealle. Keskikentällä Old Starsin juonikas ja äärimmäisen taitava pelintekijä Immu Tuomivaara sai päällystakeiltaan Makelta ja Leegolta jatkuvasti liikaa tilaa ja aikaa, ja tilanteitakin putoili sinisten maalille hiljalleen. Jo parin minuutin jälkeen Sinkki joutui torjumaan pallon etuyläkulmasta. Pari muutakin vetoa vastustaja sai aikaiseksi, mutta ei kuitenkaan enää aivan maalia kohti. Keskikentän pohjalla aloittanut Make vaihtoi vartin kohdalla takaisin omalle tontilleen toppariksi ja Jone siirtyi ylemmäs Leegon rinnalle. Parinkymmenen minuutin kärvistelyn jälkeen siunaantui sitten Atleticollekin mesta, kun Kuula laittoi oikealta mahtavan levityksen Nanille vasemmalle boksin nurkalle. Haltuunoton jälkeen Nani oli liian liukas vahdittava pakille, joka veti Nanin nurin ja erotuomari osoitti 11-metristä. Pallon taakse asettui jo toista peräkkäistä maalikuninkuutta jahtaava Kunttu, joka laukoi pelivälineen varmasti “yläpeltiin”. Johtomaalin jälkeen Atleticokin alkoi jo esittää hieman heräämisen merkkejä. Pallo pysyi jo paremmin maassa ja meni näin useammin omillekin. Tauon lähestyessä sinipaidat alkoivat jo päästä paremmin paikkoihin, tuloksena muutama kulmapotku. Kulmista viimeinen tuotti lopulta toivotun tuloksen, kun koko kauden toiminut akseli Kuula & Leego muutti lukemiksi 2-0. Kuula linkosi namun vasemmalta ja Leegon pusku ohjasi pallon voimalla upeasti takanurkkaan. Maali tuli erittäin hyvään saumaan vain hetkeä ennen taukovihellystä.

Toinen puoliaika oli jo huomattavasti paremman ja tutumman näköistä Atleticoa. Seuraavaan puoleen tuntiin ei toimittajan hataran muistin mukaan juuri tapahtunut merkittäviä, mitä nyt Sinkki kertaalleen ohjasi pallon katseellaan maalin katolle. Noin 73 minuutin pelin jälkeen Piccis vapautti Koopan oikealla laidalla loistavalla poikkisyötöllä linjan taakse, ja samalla Kunttu irtosi keskeltä. Pojat pääsivät kahdestaan rullaamaan kohti yksin jäänyttä Old Stars -veskari Niko “Lepa” Lempistä ja Kunttu maalasi jäätävällä viileydellä kauden 15:nnen maalinsa läheltä Koopan tarjoilusta. Peli oli käytännössä jo ratkennut varttia ennen loppua, mutta vihu jaksoi silti yrittää. Pari minuuttia maalista ja Sinkki torjui alanurkasta noin 25 metristä lähteneen vapaapotkun. Myös Teemu Kouri haki maalia ahkerasti, muttei saanut laukauksiaan osumaan kohdilleen. 81 minuuttia oli kellossa, kun syntyi pelin viimeinen maali. Nikon vapaapotkukeskitys vasemmalta livahti maalin edustalta koko kaartin läpi, mutta Rudi kävi vielä päätyrajalla taistelemassa pallon itselleen ja syötti takaviistoon boksin rajalle Makelle, joka täräytti kovan laukauksen takatolpan kautta verkkoon. Makelle kauden avausmaali ja ehdottoman ansaittu sellainen, peräti kymmenisen minuuttia ennen kauden päättymistä 😀 Lukemat 4-0 ja samalla nähtiin odotettu vaihto, kun Sinkin kurkkua alkoi kuivaa ja oli pakko saada karpaloa. Tommi asteli tolppien väliin viimeisen kympin ajaksi ja ehti vielä ottaa kolme koppia, ennen kuin tuomari vihelsi pelin päättyneeksi.

Atleticon vakuuttava debyyttikausi Viitosessa sai arvoisensa päätöksen, kun jo toista kertaa putkeen kausi päättyi nousujuhliin. Ottelun yhteydessä kuultujen tietojen mukaan myös Old Starsille irtoaisi paikka Nelosessa ensi kaudella.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Joonas Peltonen: Varma sekä alakerrassa että keskikentällä.
2    –     Santeri Kunttu: Kaksi tärkeää maalia.
1    –     Janne Hampaala: Hulk!