Atletico Malmi – FC Kuitu/2 7-0 (4-0)

Kauden viimeisessä lohkopelissä Atleticon vieraaksi kolean syksyiseen Tapuliin saapui FC Kuitu/2, joka oli varmistanut sarjapaikkansa edellisellä kierroksella voitolla Arsenalista. Illan ottelussa panosta oli enää siis vain kotijoukkueella: voitolla lohkon kärkipaikan ja nousun varmistaminenkin olisi mahdollista – mikäli Puotila ei samaan aikaan saisi kolmea pistettä Arsenalilta. Paikka top 2:ssa eli vähintään nousukarsinnoissa oli silti jo varma.

Avaus (4-3-3):
Sinkki (MV) ; Rudi, Merssi, Jone, Koopa ; Tavi, Leego, Nani ; Niko, Kuula (C), Kunttu
(vaihdossa Daddy, Janne, Kalle ja Piccis)

Vastoin ennakkoasetelmia Kuitu oli vähällä siirtyä johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Sinkki kuitenkin syöksyi upeasti vasemmalleen lähietäisyydeltä tulleeseen yritykseen. Alkuherätyksen jälkeen laivastonsininen trombi alkoi sitten jauhaa, ja tulosta syntyikin pian. 12 minuuttia oli kellossa, kun vauhkoontuneen seepralauman lailla boksiin rynninyt Leego tuupattiin kaksin käsin nurin selästä. Pallo pilkulle, josta Kuula upotti auringonvarmasti 1-0-osuman. Eikä avausmaalista ehtinyt kulua viittäkään minuuttia ennen kuin rytisi taas. Kunttu jatkoi pallon päällään oikealla laidalla tavoitellen Kuulaa. Mukana roikkunut pakki arvioi tilanteen väärin ja kapteeni pääsi irtautumaan pahantekoon. Boksin rajan tuntumasta lähtenyt volley upposi vasempaan takanurkkaan, peli oli 2-0 ja fiilis vähitellen katossa. Peli pysyi tiukasti isäntien hallussa ja puolen tunnin kohdalla peli vaikutti jo ratkenneen lopullisesti. Nani yritti kaunistella kesyhköä “maalit per yritykset”-tilastoaan matalalla laukauksella kohti vasenta alanurkkaa. “Maalivahti” onnistui vain sylkemään pallon eteensä, ja Kuula naulasi lähietäisyydeltä hattutemppunsa valmiiksi. Tilanteita putoili jatkuvalla syötöllä ja vain viisi minuuttia edellisestä mustavalkoisten verkko soi jo neljättä kertaa. Koopa linkosi keskiviivan tuntumasta oikealta laidalta keson puolustajien väliin Nikolle, jonka nosti ohitti jo veskarin – ja napsahti ylärimaan. Irtopallo putosi kuitenkin pilkulla päivystäneelle Kuntulle, joka häsmäiltyään pelivälineen haltuunsa viimeisteli 4-0. Vielä pari-kolme minuuttia ennen taukoa Nikon keskitys vasemmalta lähes 40 metristä oli vähällä pudota suoraan sisään, mutta edes kerran maalivahti onnistui pitämään pallon poissa verkosta.

Puoltenvaihdon jälkeen sama tahti jatkui. Koko toisella puoliajalla Atleticon suvereenin vyörytyksen lomassa Kuitu pääsi kerran tai kahdesti kokeilemaan Sinkin näppien pitävyyttä, ja molemmilla kerroilla Suutarilan Säkki koppasi pallon vaivatta. 49:nnellä minuutilla Niko pamautti vapaapotkun keskeltä noin 25 metristä kohti vasenta alanurkkaa, mutta veskari ehti eteen. Varttia myöhemmin vuorossa oli Koopa. Etäisyyttä oli sillä kertaa “vain” 18 metriä ja pallohan lähti Finnairin siivellä matkalle kohti Tallinnaa. Koopa sai silti pienen hyvityksen varttia ennen loppua. Vapaapotku kaukaa oikealta laidalta putosi veskarin yli ja lipsahti vieraiden omasta pelaajasta kalkkiviivan yli: 5-0. Jääkiekkolukemista huolimatta Atletico jatkoi iloista hyökkäyspeliään ja lisämaalien metsästystä. Jone lähti topparin tontiltaan nousuun ja laittoi syötön Nikolle, joka täydessä vauhdissa laittoi puikot eteen pyrkineelle pakille ja täräytti tiukan kudin, kuitenkin jälleen päin maalivahtia. Vain minuuttia myöhemmin erotuomari viimein palkitsi pitkin ottelua pelleillyttä vastustajan kapteenia (?) toisella varoituksella rikkeestä, ja Kuitu joutui jatkamaan ottelua vajaalla. Tilanteesta tuomittiin myös vapari hyvästä mestasta. Kuula lähetti kauniin kaaren kohti ylänurkkaa, mutta maalille vaihdettu tuhti janari tippasi laukauksen fantastisesti riman yli aivan yläpesän tuntumasta. Vielä oli kuitenkin aikaa lukemien rumentamiseen. Janne laittoi upean ulkosyrjäsyötön pakkien välistä Merssille, joka livautti munkin maalivahdin alta rysään. Kuuden maalin johtomarginaali sivusi jo Atleticon suurimpia voittoja kuluvalla kaudella. Ennätyskin saatiin vielä uusiksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Joku sinipaidoista joutui kaltoin kohdelluksi laatikossa, ja tuomari osoitti pilkkua jo toistamiseen illan aikana. Rudi oli jo asettumassa vetäjän paikalle, kun Sinkki lähti vyörymään hitaasti mutta varmasti omalta maaliltaan. Vauhtiin päästyään ei Sinkki enää vaivautunut pysähtymään, vaan sijoitti samasta juoksusta pallon jäätävällä, suorastaan kuninkaallisella varmuudella alanurkkaan veskarin karattua vastakkaiseen kulmaan ja pois alta. Peli päättyi kaikin puolin ansaitusti 7-0.

Upea voitto ei kaikesta huolimatta enää vaikuttanut sijoituksiin Puotilan hoidettua oman ottelunsa 2-0, joten ensi viikolla sinipaidoilla on edessä nousukarsintasarja, jossa panoksena on paikka Nelosessa kaudella 2009.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Jani Lehti: Hatullinen avauspuolituntisen sisään, muutenkin hyvällä pelipäällä – jälleen kerran.
2    –     Sami Kahi: Yksi tähti alkuhetkien venymisestä, toinen äärimmäisen tyylikkäästä rankkarista 😀
1    –     Mikko Kouri: Itse varmuus alakerrassa, lisäksi hyviä avauksia.