Atletico Malmi – LeJa/2 7-1 (1-1)

Atleticon pistejahti jatkui Tapulissa kotipelillä LeJa/2:ta vastaan. Pelin ajankohta oli hieman eksoottinen, lauantai ja kello 12, mutta mikäs siinä kun aurinko kerrankin paistoi ja lämpöäkin oli lähemmäs 20 plussaa! Kaiken kaikkiaan mainiot olosuhteet katkaista kahden ottelun voitoton putki.

Avaus (4-4-2):
Tommi (MV) ; Niko, Merssi, Daddy, Rudi ; Janne, Leego, Jone, Nani ; Kuula (C), Sinkki
(vaihdossa Japu, Tavi ja V)

Pitkän tauon jälkeen sinisten maalilla aloitti Tommi, ja vakiolepakko Sinkki sai komennon kärkeen “kirmaamaan”. Vieraat aloittivat pelin yhden miehen vajauksella, kuten myös tuomaristo, jälleen kerran. Avausjakson käsikirjoitus oli alusta asti selvä: LeJa puolusti kärjessä rymistellyttä partajätkää lukuunottamatta koko joukkueen sumpulla. Pelin painopiste oli lähes täysin vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta hallinnasta huolimatta valkoisen massan läpi ei oikein tahtonut päästä. Sinkille tarjoutui pari-kolme laukaisupaikkaa, mutta sihti ei tänään ollut kohdillaan. Lähimmäksi maalia pääsi Niko, joka vasemman pakin tontiltaan pamautti nousun päätteeksi hurjan kanuunan maalikehikon ylänurkkaan. LeJa sai vielä sen yhden puuttuvankin janarin kentälle, ja nyt joukkue uskalsi jopa lähteä pelaamaan. Ja kuinka ollakaan, kesken Atleticon myllytyksen edellämainittu pitkähiuksinen partamurhaaja pääsi irtoamaan karkuun puolustukselta ja Tommi hörppäsi laukauksen etutolpalta luvattoman helposti. Takaiskusta huolimatta peli jatkui isäntien komennossa, ja tasoitus syntyi viimein noin kymmenisen minuuttia ennen taukoa. Leegoa rikottiin törkeästi parissakympissä, ja vaparia vetämään vieri Kuula. Maalivahti nyrkkeili kohti tulleen laukauksen korkealle ilmaan, mutta ilmapalloon pääsi ensimmäisenä kentän lähes pisin mies Ville Ruuska aka Piiter Rubale, joka puski nätin roikkupallon yli maalivahdin ja peli oli tasan. Avausjakson viimeisten minuuttien aikana vaihtopenkillä oli hymy herkässä, kun riemastuttavasti ottelun toinen avustava erotuomari saapui paikalle “vain” tunnin myöhässä erittäin unisen oloisena. Hetikohta 45 minuutin seinäänpuskemisen jälkeen oli tauon paikka.

Toiselle puoliajalle kenttäryhmitystä pyöriteltiin hieman uusiksi, ja tulostakin alkoi syntyä pian. Keskikentälle nostettu Rubale nousi oikeaa laitaa, joku huusi “VEDÄ!”, joten Rudi ampui matalan kudin, jonka Mikko Tavi ohjasi maalin edestä kauniisti ykkösellä sisään kuitaten samalla kauden avausmaalinsa toisessa pelissään. Kohtapuoliin Rudilla tuli kiire parturiin, joten hän päätti, että peli ratkaistaan saman tien. Hän tarjoili pienen siirron kohti laitaa oikeaksi pakiksi tulleelle V-P:lle, joka pääsi reilusta paristakympistä väläyttämään bravuuriaan eli “ulkokierteistä laakaa snadiin vastapalloon”. Veskari huomasi liian myöhään seisovansa pari askelta liian ulkona ja sai vielä sormea väliin, mutta Select putosi silti takayläkulmaan: 3-1. Ja tovia myöhemmin nähtiin toinenkin nätti maali, kun vain hetkeä aikaisemmin kentälle palannut Janne laukoi Kuulan syötöstä vasurillaan kierteisen pallon yli maalivahdin. LeJan pyristelyt jäivät vähäisiksi muutamaa vaaratonta hyökkäyksenpoikasta lukuunottamatta. Toisessa päässä laukauksia sateli jatkuvalla syötöllä, mutta osumatarkkuus oli notkahtanut hiukan. Seuraavana lukemien rumentamista yritti Leego, joka laittoi soololevynsä pyörimään vinyylille ja purjehti 3-4 valkopaidan läpi maalipaikkaan. Potkuja jaloille sateli useampikin ja kopina kuului kauas, mutta koska Leego käy lenkilläkin sadonkorjuun aikaan viuhuvien viikatteiden soittaessa sinfoniaa ympärillä, ei kaatuminen edes boksissa ollut missään vaiheessa vaihtoehto. Sijoitus kohti takanurkkaa pysähtyi lopulta veskarin jalkatorjuntaan. Leego kuittasi hassinsa kuitenkin tuota pikaa. Kuula antoi kulman oikealta ja Leegon ensimmäinen pusku pysähtyi puolustajan käteen maaliviivalla, mutta Nani syötti irtopallon olkapäällään takaisin Leegolle, jonka breakdance-saksipotku kentän pinnasta saatteli pelivälineen viimein nailonin perille. Päivän toisen osumansa Leego viimeisteli sijoituksella alanurkkaan, kun Jannen oikealta tarjoilema poikkisyöttö oli valunut maalinedusmassan läpi. Peli oli jo 6-1, mutta kauden 50. maali oli vielä tekemättä. Sekin nähtiin vielä lopussa, kun Japu laukoi Kuulan keskityksen sisään. Loppunumerot 7-1.

Paluu voittojen tielle tapahtui komein lukemin kuitenkin hieman kaksijakoisen esityksen jälkeen. Päivän tärkein asia kolmen pisteen ohella oli kadonneen pelihuumorin löytyminen. Maalimääräkin lämmitti mieltä, ja tänään onnistumisia saivat myös harvemmin maalin makuun pääsevät jätkät. Seuraava peli on tiedossa reilun viikon päästä, ja luvassa onkin sitten astetta tiukempi koitos, sillä Tapuliin saapuu hurjassa nousukiidossa oleva Arsenal, jonka kahdeksan ottelun voittoputki alkoi heti Atleticolle kärsityn tappion jälkeen.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Ville Ruuska: Päivän tehokkain (1+2) ja muutenkin yksi pirteimpiä.
2    –     Janne Hampaala: Ei ilmeisesti omista tuntoaistia: iskuja satelee joka suunnasta mutta siitäkin huolimatta 2 maalia.
1    –     Juha-Matti “EL PADRE” Leinonen: Tyylikkäämmin voisi pelata vain Armanin puku päällä.