Atletico Malmi – ECL 1-1 (0-1)

Kuukausi sitten erinäisen sekoilun päätteeksi rästiin jäänyt kotiottelu East City Lionsia (ECL) päästiin viimein pelaamaan pois alta. Ottelun näyttämönä toimi Tapulin sijasta Ala-Malmin hiekka, joka tunnetaan kenties koko Koillisen tuulisimpana paikkana (“koska Tillikan ovet käy niin tiuhaan tahtiin”). Puotila-pelissä vaihtoon riitti vain yksi naama, mutta tänään penkki oli sitten lähes katkeamispisteessä viiden vaihtomiehen sekä Lipin perseiden kuormittamana. Sivussa pelistä olivat ainakin Make, Janne ja Kunttu. ECL sai kasattua kick-offiin mennessä paikalle tasan avauksen verran jätkiä. Tuomaristolla meni totutun heikosti: 2/3.

Avaus (4-4-2 timantti):
Sinkki (MV) ; Niko, Merssi, Jone (v), Kouri ; Rudi, Leego, Nani, Piccis; Tavi, Kuula (C)
(vaihdossa Daddy, Mika, Kalle, Pommi ja Zimei)

Ensimmäisen kympin aikana ei tapahtunut mainittavia, mutta heti sen jälkeen nähtiinkin jo illan ensimmäinen maali. Atletico-puolustus näytti jo sekunnin ajaksi purkaneen vieraiden hyökkäyksen boksissa, kunnes yksi “leijonista” puski pallon boksin rajan tuntumasta maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Stefano Capobiancolle, joka sai pelivälineen haltuunsa ja pamautti läheltä ottelun avausosuman. Maalin jälkeen eka puoliaika oli hyvin pitkälti pitkän pallon räiskimistä molemmilta joukkueilta, tosin ECL sentään ajoittain pyrki pelaamaan maata pitkin. Parhaat maalipaikat tippuivat vieraille, mutta Sinkki tolppien välissä hoiti oman osuutensa ja 0-1-lukemissa mentiin tauolle.

Toisen jakson alkuun Jone kuittasi varoituksen sopimattomasta kielenkäytöstä. Peli sen sijaan jatkui lähes samanlaisena roiskimisena kuin ennen taukoa. ECL:n rivistö kaventui minuuttien rullatessa kahden janarin siirryttyä kentän laidalle vammojen tai muiden syiden vuoksi, mutta sitä ei ainakaan isäntien pelistä huomannut. Kahden miehen ylivoimallakaan ei pelin haltuunotto onnistunut, eikä hyvistäkään paikoista pallo uponnut rysään. Ensin Leego tuikkasi nousunsa päätteksi niukasti takatolpalta ohi, myöhemmin Nani juoksi itse tolppaan takanurkan ammottaessa tyhjyyttään, ja Kuulan tiukka veto läheltä suuntautui suoraan veskarin syliin. Vasta loppua kohden kotijoukkuekin malttoi pitää pallon maassa ja edetä sillä tutulla lyhytsyöttelyllä kohti ECL:n päätyä. Tappio näytti silti yhä väistämättömämmältä, kunnes sitten pari minuuttia ennen täyttä aikaa Atletico sai vielä kulman oikealta. Kuula linkosi kaaripallon pilkun ja vitosen väliin, josta Leego nousi omiin korkeuksiinsa ja tinttasi pallon päällään lähes verkosta läpi: 1-1, joka suorastaan räjäytti vaihtopenkin huutoon. Vielä aivan lopussa tuomari jätti selvän rankkarin viheltämättä, kun pitkin peliä jaloilleen saanut Niko pysäytettiin kädestä kiskaisemalla erinomaisesta maalipaikasta.

Illan esitys oli toistaiseksi kauden pohjanoteeraus. Sinisestä pyörremyrskystä ei ollut tietoakaan, kun pallo vietti valtaosan peliajasta +10m kentän pinnan yläpuolella. Myös puhetta pitää saada kentälle enemmän, sillä nyt siellä jätkät törmäilivät toisiinsa pariin otteeseenkin, vieläpä aivan väärissä paikoissa. Viime hetkien tasoitus ei välttämättä ollut ansaittu, mutta se saatiin sentään loppuun asti hyökkäämällä – sekä vastustajan hienoisen löysäilyn suosiollisella avustuksella. Tuomarien vihellyksiin peli ei missään nimessä ratkennut, mutta etenkin toisen pillipiiparin suoritus oli aivan kammottava. Jos jaloille potkimisia ei näe edes viiden metrin päästä niin jossain on vikaa kun viikatteet ja koputtelut pystyy kuulemaan vaihtopenkille saakka! Parannettavaa pelin suhteen on vielä paljon mutta onneksi kautta on vielä tovi jäljellä.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Janne Hampaala: Ilmatilan keisari keskikentän pohjalla, puski tärkeän tasoituksen.
2    –     Sami Kahi: Pari kertaa hanskat näyttivät lipsuvan, mutta venyi jälleen tiukan paikan tullen.
1    –     Niko Ruokolainen: Juoksi perkeleesti ja otti vastaan iskuja enemmän kuin laki sallii..