Atletico Malmi – SUMU/AC Stoppi 5-0 (2-0)

MauPa-pelissä tapahtunutta kokonaisvaltaista hyytymistä lähdettiin oikomaan kotiottelussa SUMU/AC Stoppia vastaan. Kevätkierrokselta alla oli voitto maalein 4-1. Illan kokoonpano käsitti yhteensä 14 naamaa. Sen sijaan Olympique Marseillen tyylikkäillä paidoilla pelannut vierasjoukkue tuskaili aluksi 10 miehellä, mutta pelin edetessä rivit täydentyivät “toviksi” sentään 12:een. Alkoholina pohjalla myös ottelun tuomaristo oli pitkästä aikaa täysilukuisena paikalla!

Avaus (4-4-2 timantti):
Sinkki (MV) ; Daddy, Merssi (v), Jone, Rubale ; Niko, Leego, Nani, P1cc1s; Kuula (C), Kunttu
(vaihdossa Janne, V ja Zimei)

Avausjakso sujui hyvinkin tiukasti mannelauman komennossa. SUMUn mestat olivat kortilla ja mahdolliset tilanteenpoikasetkin kuihtuivat viimeistään Sinkin hyppysiin. Ensimmäiseen kolmevarttiseen mahtui kaksi maalia. Ensin Ylä-Malmin kaksijalkainen kafferipuhveli Leego ajoi maalia kohti ja syötti sivuun Santeri “Nuudeli” Kuntulle, joka tempaisi vasurillaan verkot kireäksi. Toiseen maaliin esityön teki jälleen Leego, jonka “huhujen mukaan” hienon syötön jälkeen Niko pyöri aikansa kuin keppihevonen kutrejaan heilutellen ennen kuin ampui maanuoliaisen pienestä kulmasta takanurkkaan. Puoliajan kyseenalaisin tapaus oli Merssin taktinen rike SUMUn liukasliikkeisen kärjen pyrkiessä pahantekoon. Alimmalle miehelle kuuluisi vastaavasta tempauksesta yleensä suora punainen, mutta Mela souteli väljemmille vesille lopulta keltaisella. Samainen pahvi heilahti myös SUMUn värikkäälle maalivahdille “Sepille” turhan rakentavasta kritiikistä tuomiota kohtaan. Kaikesta huolimatta tauolle ansaitussa 2-0-johdossa.

Toisella puoliajalla sattui ja tapahtui yhtä sun toista. Ensin SUMU joutui alivoimalle jo puoliajan alkuvaiheessa, kun Sepi sai illan toisen varoituksensa käpälöityään palloa boksin ulkopuolella. Seuraavaksi tuomari laittoi pallon pilkulle, kun luotettavien lähteiden mukaan Kuulaa kohdeltiin kaltoin SUMUn laatikon sisällä (toimittaja katsoi tuolloin muualle). 11-metristä asettui vetämään tuttu mies, Jone “Nikula” Peltonen, joka vasemman alanurkan sijasta lämäsi korkean pallon yläriman alle. Vaihtoveskari “Lasse” kuitenkin haistoi laukauksen ja sujautti rystysensä väliin ohjaten pallon nurmikentän puolelle. Jone pääsi kuitenkin pian hyvittämään hassinsa Kuulan kulmapotkusta. Pallon kaartuessa boksiin Jone ajatteli lähes ääneen “Meissä jokaisessa asuu pieni Sami Hyypiä. Kyl salee!”, työnsi kaalinsa väliin ja peliväline oli ajatustakin nopeammin takanurkan perukoilla. Tilanne mehukkaasti 3-0. Peli pysyi jatkossakin kotijoukkueen hallinnassa, ja SUMUn parhaat kavennuspaikat hyytyivät etupäässä Sinkin upeisiin jänisloikka-torjuntoihin. Vieraiden lopullisesta nylkemisestä vastasi kahdella näyttävällä osumalla Pukinmäen Jennifer “JLo” Lopez eli Jani “QLa” Lehti. Maaleista ensimmäinen syntyi Merssin jatkettua pallon päällään Kuulalle, joka täräytti jamaikalaisen sprintterin vauhdilla kiitävän hirmuisen volleyn ohi voimattoman maalivahdin. Loppulukemat 5-0 syntyivät aistikkaalla puskumaalilla, jonka alusti V tarjoilemalla oikealta keskityksen mallia “leivos” suoraan puolustajien takana väijyneen Kuulan nuppiin.

Paluu voittojen tielle tarjoili Tapulin runsaalle yleisömassalle vanhaa kunnon Atleticoa: pelin hallintaa diktaattorin ottein upeiden maalien höystämänä. Seuraavalla kierroksella onkin luvassa keväästä asti odotettu revanssi FC Puotilaa vastaan.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Jani Lehti: Kaksi kaunista maalia sekä syöttöpiste. Kuin veitsi SUMUn kylkiluiden välissä.
2    –     Sami Kahi: Nollapeli parin huikean Eurosport-seivin siivittämänä.
1    –     Joonas Peltonen: Erityisen väkevä ykköspalloissa. 11 metriä oli liian läheltä mutta vastapainoksi komea puskumaali.