Atletico Malmi – FC Viikingit/05 4-0 (3-0)

ECL-ottelun siirryttyä hamaan tulevaisuuteen Atleticon syyskauden avaus oli lykkääntynyt viikolla eteenpäin. Vieraaksi Tapuliin saapui koillisen sinisen pyörremyrskyn möyhentämäksi heti kauden ensimmäisessä pelissä jäänyt FC Viikingit/05. Vastustajalla oli vielä ennen ottelun alkua lieviä ongelmia kokoonpanon kasaamisessa, mutta lopulta vaihtopenkillekin löytyi täytettä yhden janarin verran. Poissaoloista kärsi punapaitojen ohella myös ottelun erotuomaristo, sillä jo ties kuinka monennen kerran kuluvan kauden aikana paikalle asti selvisi vain kaksi oikeudenjakajaa. Atletico sen sijaan sai jalkeille perusväkevän miehistön, sivussa olivat lähinnä työnarkkari Mika, merirosvon ammattitaudista eli puujalasta kärsinyt Kunttu sekä maan itärajan lähistöillä tarunhohtoisia sankaritekoja suorittava Pommi.

Avaus (4-4-1-1):
Sinkki (MV) ; Niko (v), Make (v), Daddy, Rubale ; Janne, Jone, Jani, Piccis ; Leego ; Kuula (C, v)
(vaihdossa Kalle, Merssi, V ja Zimbale)

Ottelun alussa viikinkilauma hätyytteli sinisten maalia parilla vaarattomalla laukauksella, ja yhden vapaapotkun Sinkki jopa joutui koppaamaan kouriinsa. Sitten alkoikin kotijoukkue jauhaa peliään uomiinsa, ja tilanteita alkoi putoilla. Niko lähetti vasemmalta nousunsa päätteksi keskityksen, joka kevyellä slaissilla kolahti takatolppaan. Myös Piccis ja Kuula pääsivät yrittämään, tuloksetta. Mutta pian oli kuparinen jälleen rikottu. Make lähetti vapaapotkun keskiympyrän tietämiltä boksiin, veskari ei saanut palloa haltuunsa ja näätien näätä Nahka (os. Nani) kiskaisi irtopallon ruuhkan läpi maaliin. Ja kun maalin makuun kerran päästiin niin tokihan niitä teki mieli lisää. 2-0-osuma syntyi Marmori-Kuulan ohimosta takatolpalta, kun Piccis oli ensin lingonnut fantastisen keskityksen kaukaa oikealta laidalta suoraan Kuulan kuulaan ja se kolmas kuula oli toimitettu jälleen oikeaan osoitteeseen. Paras oli silti vielä tulossa. Jo pitkään rakentavan kritiikin a.k.a. vittuilun kohteeksi tehokkuudestaan joutunut Piccu-Joonas oli ilmeisen kyllästynyt arvostelijoihinsa, ja päätti sitten hiljentää kaikki kerralla. Oikealla laidalla oli tilaa lentotukialuksen verran, ja muutaman reippaan juoksuaskeleen hilpaistuaan Piccis täräytti aivan hirmuisen kanuunan jostain kolmestakympistä, ja pallo suhahti todella kauniin ulkokierteen saattelemana ylitse voimattoman maalivahdin. Peliväline ei todennäköisesti ollut enää käyttökelpoinen hiillostuttuaan karrelle ylitettyään 3 Machin rajan matkalla verkkoon. Osuma jätti kylmästi varjoonsa muut avausjakson tapahtumat.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Atletico siirtyi takaisin tuttuun kahden kärjen taktiikkaan, kun vaihdosta kirmasi kentälle doupatun varsan askelin Joni MeLamo. Heti ensi minuuteista lähtien Merssi alkoi korventaa Viikinkien takalinjoja, mm. tarjoiltuaan vasemmalta keson Tykin-Kuulalle, joka joutui tilanteessa jyräämään maalivahdin. Kuula sai pian myös varoituksen sopimattomasta sanavalinnasta erotuomarin päätöstä kyseenalaistaessaan. Vierailla oli peli-ilo ymmärettävistä syistä jo hieman kateissa ja sen myötä tilanteitakaan ei enää liiemmin herunut. Sinkki tosin joutui ottelun aikana puuttumaan peliin normaalia useammin (5?) torjuntoihin verrattavilla suorituksilla, joista yksi oli todella näyttävä venyminen alakulmaa kohti. Seuraavat tilastomerkinnät otti Kreikan maajoukkue eli Ruokolaisen ilvekset, ensin Niko potkaistuaan pallon joroon vihellyksen jälkeen ja Make hetkeä myöhemmin vastustajalle HG-nappuloilla tarjoillusta säärihieronnasta. Edellisestä maalista oli jo kulunut melkoinen tovi, joten asialle piti pikimmiten tehdä jotain. Marko “Mauri” Makerazzilla oli hyvä sauma upottaa pallo päällään kulmapotkusta takatolpalta sisään, mutta joku tai jokin venyi viime senteillä tielle. Ottelun viimeisen osuman juonivat lopulta vaihtomiehet. Mela syötti vasemmalta boksiin ja Kalu Niemi niittasi (NAHKA)kuulan ykkösellä oikeaan takakulmaan. Kalle pääsi vielä hetkikohta yrittämään uudestaan, mutta tällä kertaa pallo sinkoutui nurmikentän puolelle. Enempää maaleja ei tänään nähty ja peli oli sitä myöten paketissa.

Kauden toinen puolisko avattiin Viitosen osalta komealla voitolla. Pelituntuman puute ei paistanut pahasti kesätauon päälle. Kuten ennenkin, tästä on hyvä jatkaa.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Joonas Westman: Tehot 1+1 ja kenties kauden rautaisin maali.
2    –     Joni Meramo: Pirteä sisääntulo ja esitys hyökkääjän tontilla.
1    –     Sami Kahi: Öö… nollapeli, maagiset avaukset sekä se yksi venyminen.