Arsenal – Atletico Malmi 2-4 (2-4)

Paluu Pitskun kentälle koitti jo vajaan viikon kuluttua edellisestä. Tällä kertaa ottelua isännöi ilmeisesti täysin eteläamerikkalaisista hombreista koostuva Arsenal. Iltapäivällä ennen ja jälkeen kick offin taivaalta vihmoi melko ärhäkkää sadetta, ja jälleen mieleen tulvahti tuutin täydeltä fläsäreitä viime kaudelta. Vielä pelin alkua odotellessa kävi taas vanhanaikaiset: Arsenal marssikin kentälle keltaisten paitojen sijasta laivastonsinisissä, minkä seurauksena nähtiin siis Koillisen Kusipaitojen paluu! Tivolin leiristä puuttuivat tänään ainakin Sir Ana Ferguson sekä Ruokolaisen Makerazzi 😀

Avaus (4-4-2 timantti):
Sinkki (MV) ; Niko, Jone, Merssi, Daddy ; Piccis, Leego, Jani, Rubale ; Kuula (C), Kunttu
(vaihdossa Janne, Kalle, Mika ja V)

Ottelun avausjakso oli melkoista ilotulitusta. Pienen tunnustelun jälkeen maaleja alkoi sitten putoilla kuin sorsia metsästysaikaan. Avausosuma oli kieltämättä komeaa katsottavaa, vaikka siitä vastasikin kotijoukkue. Oikealta tullutta kulmapotkua ei saatu purettua riittävän väljille vesille, ja Arsenalin vasen pakki täräytti reilusta paristakympistä ykkösellä todellisen risteilyohjuksen Sinkin vasempaan alakulmaan. Latinojen bileitä kesti kuitenkin vain hetken, sillä hetikohta kolisi jo toisessa päässä. Piccis “RAUTA” Westman todisti omaavansa pohjoisen pallonpuoliskon armottomimman pelisilmän ja jatkoi Nikon keskityksen millintarkasti poikittaisella selkälihaksellaan Kuulalle, joka leiskautti pelivälineen läheltä näyttävällä keittiötyökalupotkulla maalin kattoon. 1-1-osuman jälkeen vierähti tovi melko tasaisen pallottelun parissa, kunnes isäntien hyökkääjä pääsi kuin varkain livahtamaan puolustuksen läpi ja laukoi joukkueensa jälleen johtoon. Mutta tasoitus tuli jälleen lähes paluupostissa. Kuula tarjoili erikoistilannekeskityksen oikealta, Leego nousi omiin korkeuksiina etutolpalla ja nikkasi riemukkaan tasoituksen 2-2:een. Pelin hallinta alkoi siirtyä kusipaidoille, ja vielä ennen taukoa erinäisistä paikoista saatiin aikaiseksi kaksi maalia. Ensin Kuula livahti Merssin syöttöön puolustajan nenän edestä, kiersi veskarin ja upotti tyhjään katiskaan. Ja 4-2-johtomaali oli kuin kopio 2-2-tasoituksesta. Kipparilla oli jälleen jalkansa pelissä, mutta tällä kertaa vaparin puski etunurkasta inessiiviin vanha kettu Daddy “DARRA-Matti” Leinonen.

Heti toisen puoliajan aluksi Arsenal vaihtoi maalivahtia loukkaantumisen vuoksi. Latinojen peli jatkoi hyytymistään, ja tilalle tuli lisää “puta!” ja ties mitä huutoja sekä yhä rumempia otteita. Arviolta reilun tunnin pelin jälkeen vastustajan “maalivahti” käpälöi palloa boksin ulkopuolella ja lensi pihalle suoralla punaisella. Peli taukosi tilanteen jälkeen muutamaksi minuutiksi, kunnes tolppien väliin asettui lopulta isäntien joukkueenjohtaja. Taistelu jatkui tiukkana ja molemmissa päissä nähtiin läheltä piti -tilanteita, mutta kummatkin molarit olivat terävinä. Lähimmäksi maalia pääsi sarjan elegantein pelaaja Daddy, jonka kramppi lähes puolestakentästä oli jo hyvää vauhtia matkalla aivan poikkiparrun alle, ennen kuin Arsenal-veskari tippasi pallon upeasti yli kulmaksi. Myös Leegon sivuttais-chilena Vodan passista livahti aavistuksen liian korkeaksi. Vielä pelin lopussa (ennen +10 minuutin lisäaikaa) tuomari olisi voinut kaivaa taskustaan punakortin Arsenalin maalivahdille, joka otti pallon käsiinsä noin 30 metrissä, mutta tilanteesta seurasi lopulta vain vapari. Kunttu ei saanut kutiaan tolppien väliin ja loppunumeroiksi kirjattiin 4-2. Koillisen Keltainen Höyryveturi päätti näin Pitäjänmäen-kiertueensa tehokkaasti kahdella täydellä pistepotilla viikon sisään.

Ajoittain tiukankin taistelun päätteeksi 4-2-lukemat olivat täysin ansaitut. Suomalainen sisu (Gifu) yhdistettynä malmilaiseen kusipäisyyteen/paitaisuuteen vei tänään voiton eteläamerikkalaisesta tuittuilusta ja erotuomaria lainaten “taulunsoitosta”.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Jani Lehti: Kentän kuningas alusta loppuun, mieletön määrä duunia ja kapteenin esimerkkiä sekä paljon puhuvat tehot 2+2.
2    –     Joonas Peltonen: Mainiossa vedossa tänään, avasi peliä ja voitti jatkuvalla syötöllä palloja sekä ilmassa että maassa.
1    –     Juha-Matti Leinonen: Erittäin tyylikäs esitys, erinomaisia keskityksiä sekä kauden avausmaali.