Suomen Cupin 2. kierros: SUMU – Atletico Malmi 2-1 (1-0)

Päivälleen vuosi sitten Atletico pelasi historiansa ensimmäisen ottelun Suomen Cupissa. Tuolloin Viitosessa eli sarjatasoa ylempänä pelannut PPJ oli parempi toisen kierroksen ottelussa ja pelit päättyivät jo alkuunsa. Tänäkin vuonna arpa nykäisi mannelauman suoraan toiselle kierrokselle, ja jälleen vastaan osui ylemmän divarin poppoo, Nelosen kärkijoukkueisiin kuuluva Suurmetsän Urheilijat eli SUMU. Lähtökohtaisesti siis varsin kovaksi luettava vastus, tosin epävirallisten tietojen mukaan joukkue kärsi erinäisistä poissaoloista. Atleticolla sivussa kokoonpanosta olivat mm. ranteensa Kevät Cupissa tyrinyt Jone, sekä Make ja Edu muiden kiireiden johdosta. Peli pelattiin Jakomäen hiekalla SUMUn kovaäänisen A-katsomon silmien alla. Lisää “jännitystä” otteluun toi Kahin veljesten kaksintaistelu: Atleticon maalia vartioi Sinkki, ja vastapuolen oikeana pakkina luuti avauksessa entinen manne Jankko.

Avaus (4-4-2 timantti):
Sinkki (MV) ; Rubale, Mika (v), Merssi, Niko ; Spede (> Daddy 58.), Leego, Piccis, Jani (> V-P 83.) ; Kuula (C), Kunttu
(vaihdossa Janne, Daddy, Pommi ja V-P)

Ottelu alkoi SUMUn alakerran heitellessä enimmäkseen pitkää palloa hyökkäyskalustolle. Pienen hallinnan lomassa todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin kenraali Sinkin johtaman Atletico-puolustuksen hoitaessa osuutensa menestyksellä. Isännät saivat jokusen kulmapotkun, mutta viimeistely-yritykset menivät kirjaimellisesti metsään. Atleticon terävimmät hyökkäykset tulivat pääasiassa oikean laidan kautta, ainoa ongelma oli vain ettei maalilta tahtonut löytyä omia. Siltamäen rautasorkka Piccis pääsi kertaalleen kokeilemaan tavaramerkkiään eli kärsää lähietäisyydeltä, kuitenkin päin vihreiden maalivahtia. Ottelun ensimmäisen tilastomerkinnän kuittasi Mika keskialueella heitettyään pallon pois tilanteesta vihellyksen jälkeen, seurauksena keltainen kortti. Tovia myöhemmin Piccis oli jälleen vauhdissa, tällä kertaa syöttäen SUMUn Samy Talatin puolittain läpi. Talatin sijoitus ohitti vastaan rynnineen Sinkin, mutta väliin ehti vielä tyylikkäällä katkolla Mika, vaikka veto olisikin mennyt ilmeisesti kokonaan ohi maalin. Peli eteni kotijoukkueen hienoisessa otteessa, ja 39. minuutilla syntyi sitten ottelun avausmaali. Sinipaitojen alakerran jatkuvana kiusana hyörinyt Talat pudotti pienen vastapallon boksin ulkopuolelle, ja SUMUn kapteeni Josef Fakeh pamautti matalan kanuunan aivan maalin vasempaan alanurkkaan. Veto lähti pahasti maskin takaa, ja Sinkki tolppien välissä jäi kakkoseksi. Kotijoukkueen 1-0-johdossa mentiin tauolle.

Toisella puoliajalla vääntö jatkui edelleen tiukkana mutta tasaisena. Keskialueella luut rutisivat, Leego ja Kunttu ehtivät jyrätä toisensakin kertaalleen. 52 minuutin pelin jälkeen Samy Talat toi SUMUn hyökkäystä oikealta, leikkasi keskustaan ja onnistui jotenkin lurauttamaan pallon puolustajien välistä maaliin: 2-0. A-katsomon raketit paukkuivat ja pullot kilisivät jo miltei voiton merkiksi. 58. minuutilla Atletico suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Pakkalan notkein rautakanki eli Daddy tuli vaihdosta Speden tilalle, ja samalla Rubale nousi oikean pakin paikalta keskikentälle. Aavistuksen hyökkäysvoittoinen muutos siis. Ja vaihdosta ehti kulua vain nelisen minuuttia, kun Kuulaa rikottiin boksin ulkopuolella. Armoitettuna vaparispesialistina kippari itse asettui pallon taakse ja tuttuun tapaansa lähetti kauniin laukauksen muurin yli oikeaan yläpesään – tärkeä kavennus 2-1:een! A-katsomon jehuilla taisi mennä bisse väärään kurkkuun, kun meteli hiljeni äkkiä. Viimeisen puolen tunnin ajan SUMUn peli oli hermostunutta, ja tasoitus tuntui lähes roikkuvan ilmassa. Niko kokeili nousunsa jälkeen lähemmäs kolmestakympistä, mutta kuti sujahti vasemmalta ohi. 83. minuutilla Jani alkoi piiputtaa ja V-P loikkasi penkiltä kehiin loppuminuuteiksi. Kuula ja Merssi pääsivät vielä vuorollaan hätyyttelemään isäntien veskaria, mutta sihti oli aavistuksen pielessä; Kuulan vapari meni pari metriä yli ja Merssin laukaus pysähtyi veskarin hyppysiin. Lopulta ottelun erotuomari vislasi 90 minuuttia täyttyneeksi ja Atleticon taival kohti Eurooppaa katkesi jälleen ennen kuin kunnolla ehti alkaakaan.

Takkiin tuli, mutta äärimmäisen niukasti ja erittäin kovan taistelun jälkeen. Hieman paremmalla tuurilla rahkeet olisivat voineet riittää jatkoonkin. Ehkä ensi kaudella sitten….