Piirin finaalit: Atletico Malmi – HeKuLa 3-0 (1-0)

Atleticon nappiin mennyt kausi 2007 huipentui Kuutosen piirinmestaruusfinaaliin. Vastustajaksi otteluun oli selviytynyt neloslohkon voittanut Helsingin Kukkaislapset. Kenttänä toimi jälleen Bolliksen tekonurmi 6, joten peliolosuhteet olivat jälleen mainiot, raikasta vesisadetta myöten. Kokoonpano ja ryhmitys olivat aika pitkälti samat kuin viikontakaisessa Lepre-matsissa, ja tällä kertaa myös Mika teki paluun remmiin. HeKuLan eli “Terälehtien” joukkueesta scouttausosaston suurimman huomion oli kerännyt MPS-taustan omaava maalinsylkijä Mikko Simos.

Avaus (3-4-3 timantti):
Santtu (MV) ; Keimond, Mika, Teemu2 ; Janne, Leego, Jani (C), Leiska ; Niko, Kunttu (v), Kuula
(vaihdossa Kalle, Lipi, Nasu ja V-P)

Atletico-puolustus sai olla alkumetreiltä asti hereillä, sillä HeKuLa pyrki häikäilemättä hyödyntämään sprintterin askeleella liikkuneen Simoksen räjähtävää nopeutta. Muutamaan otteeseen alakerrassa oltiin hieman hukassa vikkeläkinttuisen kärkimiehen kanssa, mutta yhtä sivuverkkolaukausta lähemmäksi oranssipaidat eivät tainneet juuri päästä. Avausjaksolla pelin painopiste oli hienokseltaan Terälehtien kenttäpuoliskolla. Atleticon peli pyöri tutulla tehokkuudella keskustan parivaljakon JaniHoo(pi) & Leego voimin, ja vasemman pakin tontilta oikeaksi laituriksi siirretty Leiska “Daddy Cool” Leinonen oli väkevässä vedossa ja esitteli himmeitä skillsejään minkä ehti. Hyökkäyksen tridente Niko-Kunttu-Kuula loi jatkuvalla syötöllä painetta vieraiden maalille, mutta viimeistely-yritykset olivat vielä torsoja. Kuula pääsi lähelle vapaapotkullaan, mutta Jouni Honka-aho HeKuLan maalilla venyi näyttävään torjuntaan. Kaikesta huolimatta maali alkoi jo roikkua ilmassa, ja viimein kolmisen minuuttia ennen taukoa räjähti. Kunttu nosti pallon raitapaitojen puolustuslinjan yli, play-offien maalikuningas Leego purjehti läpi ja livautti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan, 1-0. Suhteellisen ansaittu johto tässä vaiheessa.

Tauon jälkeen peli jatkui 😀 Seitsemän minuuttia oli takana, kun Jani liekitti mestarillisen pallon vasempaan laitaan Nikolle. Kiihdytys päätyyn ja kääntö etutolpalle, josta Kunttu ohjasi lukemiksi 2-0 kauden 12:nnella maalillaan. Vaihtopenkillä tunnelma alkoi kohota ja pian olivatkin jo bileet melkein käynnissä, kun neljä minuuttia myöhemmin Tangokuningas Kuula sai pallon kapteeni Hannulalta oikealla, ohitti taidokkaasti tielle osuneen puolustajan, ja boksiin edettyään upotti pelivälineen tarkalla laukauksella takanurkkaan: 3-0. Johto vaikutti jo melko turvalliselta, mutta HeKuLa jatkoi kiusaamista kuten kunnon joukkueen kuuluukin. Santtu veti hihastaan huikean sätkynukketorjunnan etunurkkaan matkalla olleeseen tiukkaan pommiin, pitäen maalinsa hienosti koskemattomana. Terälehtijoukkue sai kyllä luotua hyökkäyksiä, mutta laukaukset unohtuivat jonnekin matkan varrella. Pallo pyöri useamman kerran ilkeästi ihmismassan seassa Atleticon 16-alueen tuntumassa, mutta puolustus selvitti tilanteet kunnialla, ja Santtu poimi jokusen tärkeän kopin. Toisessa päässä Kuulalle tarjoutui sauma edetä aina maalille saakka, mutta viimeistely ontui. Niko pääsi vieläkin lähemmäksi ja kilautti laukauksellaan ylärimaa. Pian ottelua olikin jo täydet 70 minuuttia takana ja päivä pulkassa.

Kuutosen mestaruus irtosi komealla ja lopulta hyvin ansaitulla voitolla maalein 3-0. Samalla meni poikki Kukkaislasten peräti 11 ottelun mittainen voittoputki, mutta joukkue tarjosi kaikesta huolimatta hyvän vastuksen. Skumppapullojen tyhjentämisen myötä menestyksekäs jalkapallokausi oli paketissa ja ajatukset jo horisontissa siintäviin uusiin haasteisiin suunnattuna.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Jani Hannula: Keskikentän pelin sielu ja aivot, maagisia syöttöjä!
2    –     Juha-Matti Leinonen: Helvetin vahva esitys hieman vieraammassa roolissakin.
1    –     Janne Hampaala: Ottelun voittomaali sekä mieletön määrä duunia.