Veijarit – Atletico Malmi 1-11 (0-5)

Illan vierasottelu Veijareita vastaan oli melkeinpä kotikeikka Atleticolle, koska peli käytiin Pukinmäen hiekalla. Ottelu kuului ns. pakkovoitto-kategoriaan, koska lohkon kärjessä on hyvinkin ahdasta näin loppusuoralla ja pistemenetyksiin ei todellakaan ole varaa enää tässä vaiheessa. Lisäksi vastassa oli ennakkoon arvioiden heikommanpuoleinen joukkue, joten siinäkin mielessä mikään voittoa vähempi ei kelpaisi.

Avaus (4-4-2):
Santtu (MV) ; Daddy, Gona-Joonas, Päätön Kana, Kuula ; Janne, Niko, Leego, Jani (C) ; Kunttu, Ana
(vaihdossa Juho, Kalle, Tavi ja V-P)

Mannet laittoivat pelin pakettiin onneksi nopeasti, sillä vartin jälkeen paperilla olivat jo lukemat 3-0. Veijareista ei ollut tivoliremmille vastusta ja hienojen suoritusten saattelemana tauolle poistuttiin vierasjohdossa 5-0.

1-0 (4′) ja 2-0 (9′): Giorgios Ruokolainen tarjoili vasemmalta pari leivosta Kuntulle boksiin ja Kiinapallo kiitti viimeistelemällä molemmista nätit osumat.
3-0 (16′): Kuula antoi kulman oikealta ja pallo taisi mennä Lefa Leinosen kautta sisään (pöytäkirjassa maalintekijänä oli Keijo Bruuks).
4-0 (26′): Kunttu viimeisteli hattutemppunsa riparista.
5-0 (34′): Niko ampui pallolla Mikko “Jäähalli” Tavia ja pallo oli repussa.

Toisella puoliajalla Veijarit väsähti pahasti, mutta joukkue sai kuitenkin kuparisen rikki, Atletico-kirous eli se pakollinen kiintiömaali iski jälleen. Vierasjoukkue jatkoi silti isolla vaihteella ja upotti lopulta voiton komealla 10 maalin marginaalilla, 11-1.

6-0 (41′): Hannulan läpisyöttö vapautti Nikon, joka sivalsi tyylikkään maalin boksista.
7-0 (44′): Sama kuvio kuin edellisessä, tällä kertaa tarjoilijana Legwinski ja viimeistelijänä Kuula.
8-0 (49′): Kuntun illan neljäs häkki, läheltä ylös Kallen passista vasemmalta.
8-1 (52′): Shokkikavennus, mannealakerta höntyili ja isännät pääsivät jotenkin rokottamaan lähietäisyydeltä.
9-1 (59′): Kuula jälleen pahanteossa, auringonvarma viimeistely Leegon pystypallosta.
10-1 (66′): Tavi antoi pallon Leegolle, joka tuli oikealta boksiin kuin Kalle Palander ja raiskasi maalivahdin kärsällä etukulmaan.
11-1 (68′): Leego teki myös illan viimeisen osuman, alustajana Kuula.

Lopputulos 11-1 kertoo pelistä kaiken tarvittavan. Paikkoja oli toki vähintään tuplasti, mutta 10 maalin voittokin on jo aika härski veto. Joka tapauksessa tarvittava kolmen pisteen potti tuli säkkiin ja “boonuksena” maaliero otti kasvojenkohotuksen, josta voi tiukan paikan tullen olla vielä hyötyä. Illan läskeimmät saldot (4p): Kunttu 4+0, Leego & Kuula molemmat 2+2, Niko 1+3.

Ottelun tähtipelaajapisteet (“valintojen maailma”):
3    –     Niko Ruokolainen: Kirurgintarkka vasen jalka, erinomainen peli.
2    –     Janne Hampaala: Viihdetähti, illan upein osuma (10-1).
1    –     Santeri Kunttu: Nyt se maalijyvä sitten löytyi!