Cosmos – Atletico Malmi 0-4 (0-3)

Suomi-Kazakstan-ottelun lisäksi sateisena keskiviikkona pelattiin myös toinen melko merkittävä kamppailu, hieman pienemmässä mittakaavassa vaan. Kohtasimme nimittäin juuri takanamme olleen Cosmoksen, jonka etukäteen piti olla loppuohjelman kovin vastuksemme. Edellisiltana FC Puotila ja Boca Seniors olivat vielä nyhjänneet maalittoman tasapelin, joten panoksena oli ei vähempää kuin kärkipaikka, mikäli onnistuisimme kolmannella yrittämällä viimein nujertamaan Cosmoksen. Pelaajalista näytti jälleen kerran melko laihalta, sillä Tavi ja Kalle olivat työ/opiskelu-kiireidensä vuoksi poissa, eikä Picciskään päässyt pelaamaan jalkavaivoiltaan. Onneksi saimme sentään jälleen kerran lainattua -92-syntynyttä MPS:n maalivahtilupausta, Santtua, sekä harkoissammekin pitkin kautta pyörinyttä Teemua.

Avaus (4-1-3-2):
Santtu (MV) ; Daddy, Jullu, Lipi, Teemu ; Liégo ; Janne, Nikodemus, Jani H (C) ; Kuula, Cunttu
(vaihdossa Nasu ja V-P)

Sade oli onneksi tauonnut jo joitakin tunteja ennen ottelua, joten mitään toisintoa HDS-pelille emme joutuneet kokemaan. Lätäkköjä ei siis ollut, vaikka kenttä pehmeydellään ja kuoppaisuudellaan synkisti mieliämme ottelun alla. Ensimmäinen puolisko saatiin kuitenkin käyntiin hyvissä merkeissä, sillä pallo pyöri vastustajan höntyilyistä huolimatta pääasiassa heidän puoliskollaan, eikä ensiminuuttien perusteella ollut vaikea arvailla, että millainen ottelu tästä tulisi. Hyökkäyspäässä alati vaarallinen liekki-kaksikkomme Kuula ja Kunttu aiheuttivat päänvaivaa terävyydellään. Keskialueella taas Leego ja Niko veivät purkupalloja puolustuksen loistavalla avustuksella, ja käänsivät sitä myöten pelin taas ”oikeaan” suuntaan. Ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut kovin kauaa odotella, sillä Teemu pääsi oikealta laidalta keskittämään ja antoikin loistavan pallon Kuntulle, joka ohjasi sen takakulmaan ohi maalivahdin. Tämän jälkeen pelihuumorimme vain kasvoi kasvamistaan ja jatkoimme hyvää painostusta. Toinen maali tuli sitä myöten kuin itsestään. Santtu torjui ensin mainiosti ja avasi heti perään pitkällä tavoitellen Kunttua. Kunttu puski puolustajan ylitse ja laukoi suoraan ilmasta takanurkkaan. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin myös lukuisia loistavia kulmatilanteita, joista olimme lähellä tehdä useammankin maalin. 3-0-johtolukematkin syntyivät tätä kautta, kun Teemu teki loistavan esityön keskittämällä pallon kohden etukulmaa, josta ”Duracell-pupumme” Leego jatkoi sen vain pienellä kosketuksella sisään.

Toinen puoliaika jatkui lähinnä edellistä mukaillen. Vastustaja ei juuri saanut paikkoja, sillä hienosti pelanneet Lipi ja Jullukka katkoivat suuremmat yritykset, eikä Santulle oikeastaan jäänyt juuri hommia. Hyökkäyspäässä taas alkoi jonkinlainen vaihtorumba, mikä tietysti hieman sekoitti pakkaa. Tilanteita syntyi silti edelliseen tapaansa, vaikka maalia kohden tulleet vedot jäivät vähiin. Yksi maali nähtiin kuitenkin vielä ottelun loppupuolella, kun vastustaja rikkoi aivan rankkarialueen rajalla, jonka seurauksena saimme vapaapotkun. Kuula laukoi vastustamattomasti pallon muurin ylitse, vieläpä melko keskelle, vastustajan maalivahdin jäädessä vain seisomaan paikoilleen. 4-0 jäi myös tätä myöten lopputulokseksi.

Hyvästä vastustajasta huolimatta oli siis päivänselvää, että kumpi oli parempi joukkueena. Oikeastaan liiallisten ylistyssanojen puutteesta huolimatta esitystä voisi helposti luonnehtia yhdeksi kauden parhaista, ellei jopa parhaaksi. Pelinrakentelumme oli erittäin hyvää, ja keskikenttää hallitsimme todella vakuuttavasti. Hienoja kuvioita ja kivannäköistä rakentelua nähtiin edellispelin tapaan. Puolustus pelasi myös jälleen kerran loistavasti pitäen täten Santun varjeleman maalin puhtaana. Olisimme luultavasti voineet voittaa suurinumeroisemminkin, jos kaikki tilanteet olisi käytetty onnistuneesti hyväkseen. Kolme pistettä riitti kuitenkin jälleen takaamaan kärkipaikan lohkossamme ja sitä myöten tyytyväisen olotilan.

Ensi viikolla vastassa sitten taiteilijoistaan tunnettu Zoom, jonka kohtaamme maanantaina 18.00 viimeisessä kotipelissämme Tapulissa. Toivon mukaan ”suurinumeroisten” voittojen putki saa jatkoa, ja tarjoamme jälleen mainiota viihdettä myös katsojille. Tervetuloa!

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Santeri Kunttu: Kaksi maalia ja loistava peli muutenkin kärjessä. Voitti pääpalloja ja kaksinkamppailuja huikaisevalla prosentilla.
2    –     Jani Lehti: ”Metsäpalovaara” julistettiin jo ennen ottelua, sillä toinen näistä kärjessä pelanneista ”liekittäjistä” väänsi flunssasta huolimatta äärimmäisen kovalla intesiteetillä.
1    –     Santeri Kauppinen: Äärimmäisen kypsää peliä maalissa, loistavia avauksia sekä maalisyöttö kolmanteen osumaamme.