Atletico Malmi – Zoom 2-0 (0-0)

Kauden viimeisessä kotiottelu heitti Kusipaitojen vieraaksi lohkon kenties toiseksi nimekkäimmän (sitä nimekkäintä ei tarvitse edes arvuutella) joukkueen, sarjataulukon tyvipäässä kyntävän urheilu- ja raittiusseura Zoomin. Vieraiden kokoonpanossa valokeilaa haki mm. Ville “Puti” Lyytikäinen sekä jokunen teeveestäkin-tuttu-jamppa. Lisäksi kentän laidalla heilui henkilö nimeltä Mara Kuusela sinisessä viitassaan, hänet tunnetaan ehkä parhaiten “laadukkaana” tv-kommentaattorina sekä Hoopi Hännisen saunakaverina. Kotijoukkueen maalilla jatkoi ihmemies Santtu, viikonloppuna kentän ulkopuolella kunnostautunut Kuosi-Keke Bruuks ryytyi vaihtopenkille ja Japanista kotiutunut Mika “Rene” Mäkelä palasi alakerran keskustaan, ja kärjessä edusti jälleen tuomiopäivän maalinsylkijäkaksikko, Metsäpalovaaran veljekset Kuula & Kunttu. Vierailevana tähtenä nähtiin viime viikolta tuttu “Teemu2”.

Avaus (4-4-2 timantti):
Santtu (MV) ; Daddy, Lipi, Mika, Teemu2 ; Janne, Leego, Niko, Jani (C) ; Kuula, Kunttu
(vaihdossa Kalle, Keke, Pommi, Tavi ja V-P)

Ensimmäinen puoliaika oli homeinen. Pelin painopiste pysyi lähinnä Zoomin päädyssä ja keskialueella, mutta maalin edessä puuttui se kuuluisa terävyys. Paikkoja toki riitti, mm. Niko täräytti kovan pommin yläristikkoon, ja Teemu2:n kierteisen kulman vastustajan mainio maalivahti rähmäili tolpan sisäreunaan. Erityismaininnan ansaitsevat myös Janin olé-puikot sekä Kuntun hämärä kärrynpyörä-saksari-loikka. Zoomilla ei tainnut olla yhtään maalipaikkaa? Ottelun erotuomari oli jälleen kerran kaikkea muuta kuin vakuuttava, vihellykset menivät miten sattui. Pelin edetessä huumori alkoi olla kortilla ja tauolle mentiin jäätävissä 0-0-lukemissa.

Pakkopulla sen kuin jatkui, ainakin jonkin aikaa. Muutaman tuhlatun mestan jälkeen piina viimein hellitti, kun tutut tehomiehet rikkoivat kuparisen. Niko liekehti vasenta laitaa ylös ja linkosi keskityksen maalille. Pallo putosi Kuulalle, joka upotti “pahalla vasurillaan” munkin alapömpeliin maalivahdin näppien kautta. Mutta 1-0 ei ole johto eikä mikään, vielä tarvittiin toinenkin pörsä. Kaikkien pallojonglöörien kruunaamaton keisari Janne “Kävelevä Viskipullo jr.” Legwinski pelasi Jammu Hannulan maagisella pallolla oikealta läpi, ja Jani niittasi kylmästi pallon verkkoon ja tilanteeksi 2-0. Lopussa Leiska oli vähällä tehdä 3-0 hienon nousunsa jälkeen, mutta ei sitten kuitenkaan. Jäisen illan päätteeksi pisteet jäivät silti ansaitusti Koilliseen.

Voitto sekä nollapeli, siinä päivän anti. Peliesitys ja -huumori eivät olleet läheskään samalla tasolla kuin parissa viime ottelussa, huonoja päiviä sattuu kuitenkin kohdalle aina välillä. Erotuomariakin on ikävä sättiä pelistä toiseen, mutta paljon vaihtoehtojakaan ei ole, jos vanhainkodit ovat täynnä ja kaiken maailman huuruilijoita pitää Kuutoseenkin sijoittaa. Kyseessä on sentään laatusarja! Köh.

Atletico on edelleen kiinni lohkovoitossa ja sarjanousu häämöttää jo. Ensi viikolla on edessä sarjakauden päätöspeli Käpylän Sekundan vieraana Kumpulassa.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Janne Hampaala: Vei Lyytikäistä 100-0 ja alusti upeasti 2-0-maalin.
2    –     Niko Ruokolainen: Todisti edelleen omistavansa Helsingin maagisimman vasurin ja syötti lisäksi avausmaalin.
1    –     Mika Mäkelä: Väkevä paluu alakerran tukipilariksi.