HDS/Express – Atletico Malmi 3-2 (2-0)

Atleticon ensimmäistä sarjapeliä syyskaudella isännöi lohkon kärkisijojen tuntumassa väijyvä brittiväritteinen HDS/Express. Ottelu käytiin sateen runtelemalla Pitäjänmäen ghettoareenalla.

Avaus (4-4-1-1):
Tommi (MV) ; Leiska, Jullukka, Lipi, Mika ; Janne, Hampaala, Pikkis, Jani (C) ; Kalle ; Niko
(vaihdossa Lehti, Nasu, Oke ja V-P)

Avausjakso lähti käyntiin jalkapallolla, mutta pian alkoi sataa ja koko sirkus levisi käsiin. Esterin perse oli kovilla ja vettä tuli yli oman tarpeen. Sen myötä pelaaminenkin muuttui kauheaksi roiskinnaksi, joka muistutti lähinnä erään malmilaisen palloseuran edustusjoukkueen peliä. Pallon ohella myös vesi roiskui iloisesti. Ottelun avausmaali syntyi hyvinkin kyseenalaisesti vartin pelin jälkeen, kun Tommi nappasi pallon käsiinsä about maaliviivalla, mutta britit alkoivat mylviä ja tuomari osoitti keskusaloitusta. Toinenkin maali tuli kuin tyhjästä semityylikkäällä raivotus-volleyllä, joka putosi komeasti takanurkkaan. Maalien lisäksi Tommi tarjosi paikallaolijoille vielä muutamat ylimääräiset hitchcockit. Tauolle mentiin isäntien shokkijohdossa 2-0.

Toisellakin puoliajalla kentällä nähtiin pääasiassa Veikkausliigassakin suosittavaa räkäpalloa. Heti kättelyssä isännät karkasivat jo käsittämättömään 3-0-johtoon, kun Keijo Bruuks lähti katkaisemaan keskitystä, mutta antoi pallolle herkullisen slaissin, jonka saattelemana se putosi kauniisti Tommin selän taakse omaan rysään. Loppua kohden Atletico pyrki jälleen pelaamaan, sanan varsinaisessa merkityksessä, ja tulostakin syntyi viimein. 50 minuutin kohdalla Hampaala ohjasi päällään Nikon läpiajoon, ja kreikkalainen upotti tärkeän kavennusosuman. Sama jätkä oli asialla vain joitakin minuutteja myöhemmin sujauttaessaan läheltä murkulan jälleen häkkiin, ja Atletico oli yhtäkkiä mukana pelissä. Knallikaan ei jäänyt Nikolta lopulta kauas, mutta upea nosto vasemmalta lipesi vain niukasti yli maalin. Viimeinen vartti kului lähinnä HDS:n pelatessa aikaa räiskien palloa metsään ja parkkipaikalle. Nikon maaleista alkanut Atleticon hurmos alkoi hiipua, ja pisteet jäivät Pitskuun.

Ottelu oli alusta loppuun melkoista pöntöntäytettä. Viidestä maalista Atletico teki lopulta neljä, mutta hävisi pelin. Eli jokin meni päin helvettiä ja oikein kunnolla.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Niko Ruokolainen: Nosti maaleillaan Atleticon peliin mukaan.
2    –     Jani Lehti: Kova vääntämään ja kynäämään, hyvä henki päällä.
1    –     Jani Hannula: Kippari tarjosi jälleen oivaa esimerkkiä.