FC Pakila – Atletico Malmi 0-2 (0-1)

Voittoputken katkettua Boca-tasuriin nousujunaa lähdettiin kiskomaan takaisin raiteilleen Pirkkolassa lohkon tyvipäähän majoittuneen FC Pakilan vieraana. Päänvaivaa tuottivat tänään muutamien avauksen pelaajien poissaolot, mm. alkoholiveljekset Kunttu & Edu olivat “scouttausreissulla” Saksanmaalla, ja lisäksi kentän laidalta peliä seurasivat joukkueen virallinen pahis Mika (pelikiellossa), häkkäri-Pommi aka Amis (kaatopaikkakunnossa) sekä pitkään sairastellut Pikkis, jolla oli kunnon malmilaisen tapaan ranteet täynnä kelloja. Siispä vilttiketjun jätkätkin saivat tänään runsaasti peliaikaa, ja maalilla edusti Micke. Isäntäjoukkue pelasi keltaisissa, joten nyt tarjoutui Atleticolle loistava sauma ottaa käyttöön bränikät Tivoli-kakkospaidat. Erityisen hienoa olikin nähdä kentällä yhtenäisen näköinen joukkue sen tavanomaisen rosvolauman sijaan, ensimmäistä kertaa vuosiin!

Avaus (4-4-1-1):
Hombre (MV) ; Niko, Jullukka, Lipi, Leiska ; Janne, Hampaala, Kalle, Jani (C) ; Tavi ; Ana
(vaihdossa Juho, Nasu ja V-P)

Ensimmäinen puoliaika vanheni pitkälti 0-0-nuhjauksen merkeissä. Pelin hallinta oli Atleticolla, isännät turvautuivat pääasiassa Suomi-Serbia-roiskimiseen. Alkuminuuttien paras maalipaikka tarjoutui Nikolle, jonka volley kuitenkin upposi verkoon sijasta veskarin syliin. Muuten todelliset saumat olivat melko vähissä, hässäkkää boksiin saatiin toki luotua mutta laukaukset unohtuivat. Toisessa päässä oli suht hiljaista, eniten vaaraa aiheutti manne-alakerran ihmeellinen hasardi, jonka selvittämiseen tarvittiin Micken paraatiseivi á la Jarmo Myllys. Puolituntinen oli takana, kun Jannen passi vasemmalta löysi takatolpalta Janin, joka napautti ykkösellä maalin kattoon: 1-0! Eka puoliaika olikin saman tien paketissa.

Paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä toisellakaan jaksolla. Ongelma oli silti edelleen sama eli hyökkäysten päättäminen / maalipaikkojen hyödyntäminen. Erityisesti Niko vasemmalla laidalla nousi ja laukoi useaan otteeseen, mutta sihti ei ollut tänään kohdallaan. Maalien metsästyksen lomassa Päivän Suorituksen tarjoili ohjelmatoimisto Tavi & Micke: Tavi laittoi lähemmäs puolestakentästä kovan maatanuolevan syötön alas Mickelle, joka jotenkin onnistui päästämään pallon jalkojensa välistä ja tolppaa hipoen päädystä yli. Pakilan muutamat nousut eivät aiheuttaneet isompia vaaratilanteita, Atletico-puolustus kesti mallikkaasti etupäässä Lipin ja Micken johdolla. Tavi nousi valokeilaan vielä Pakilan maalillakin sutiessaan boksissa Nasun poikkisyötön hyvästä paikasta taivaalle. 1-0-voitto olisi kuitenkin harvinaisen hikinen, siispä toinen maali piti saada vielä. Muutamaa minuuttia ennen ottelun loppua keskikentän pallojonglööri Janne Hampaala pääsi laukomaan Kallen syötöstä, muuten hyvin pelannut Pakilan veskari sylki pallon käsistään, ja oikean keskikenttämiehen tontilla hyvään vireeseen päässyt kapteeni Jani Hannula syöksyi irtopalloon kuin näätä halkopinosta ja kuittasi päivän toisen osumansa. Peli päättyi siis lukemiin 2-0 eli 0-2 😀

Ns. pakkovoitto tuli kuten pitikin, ja oma pää pysyi puhtaana ekaa kertaa tällä kaudella. Myös itse peli sujui varsin hyvin, tosin vastuskaan ei ollut aivan kovimmasta päästä. Kevätkierroksen päätöspeli käydään Tapulissa tulevana maanantaina HPS/2:ta vastaan. Voiton myötä olisi maukasta poistua kesälomille lohkojohdossa…

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Jani Hannula: Kapteeni oli jälleen vedossa, näätäili molemmat maalit.
2    –     Janne Hampaala: Kentän kuningas pääpalloissa, yksinkertaisesti mahdoton pideltävä.
1    –     Joonas Lipsanen: Alakerran kova luu, isäntä Mikan poissaollessa.