Atletico Malmi – HPS/2 6-1 (4-0)

Kauden ensimmäinen puolisko lähenteli loppuaan kesäisenä maanantaina, kun perinteikäs kotiareenamme, Tapulin hiekka, tarjoili jälleen maittavan kattauksen alasarjajalkapalloilua. Edellisviikon voitosta jatkoimme jotakuinkin samalla ringillä. Ainoana muutoksena vain se, että bratwurstin purijoistamme Kunttu oli palannut Saksasta ja edellisviikonlopun festivaaleilta. Eetu taasen kärsi polvivaivoista ja jätti ottelun väliin, kuten myös Piccis, joka oli muuten vaan puolikuntoinen. Kentällä nähtiin myös aiemmista otteluista tuttu, Tommia paikannut junnumaalivahtivahvistuksemme Santtu sekä viime viikon harrastesarjakamppailustamme tuttu Jani Lehti, joka teki debyyttinsä myös kovemmissa ympyröissä. Vastustajamme puolestaan oli entuudestaan hieman arvaamattomampi tapaus, sillä heidän riveihinsä odoteltiin vahvistuksia HPS:n ykkösjoukkueesta. Lopulta kentälle eksyi kuitenkin vain epätasaisen näköinen yhdeksänmiehinen joukkio, mikä tietysti sopi meille mainiosti.

Avaus (4-4-1-1):
Santtu (MV) ; Leiska, Lipi, Jullukka, V-P ; Janne, Hampaala, Lehti, Jani (C) ; Niko ; Tavi
(vaihdossa Juho, Kalle, Kunttu ja Nasu)

Alku näytti jo vahvasti pelin suunnan. Vastustajan vajaamiehisyys ja ponnettomuus pallon kanssa synnyttivät meille runsaanpuoleisesti tilaa. Oikeastaan peli pyöri ensimmäiset 20 minuuttia vain ja ainoastaan vastustajan päädyssä. Heidän maalipotkunsa ja muut avauksensa päätyivät järjestään palautuksina takaisin. Erityisesti laidoilta löytyi huomattavan paljon tilaa, ja varsinkin kun saimme levitettyä peliä, syntyi sitä kautta myös keskelle hyviä aukkoja. Suurin osa tilanteista lähti kuitenkin laidalta, mistä mm. Niko kovasti toimitti palloja keskelle. HPS:n molari oli kuitenkin kohtuullisessa vireessä, ja oma viimeistelymme sen verta heikkoa, että peli eteni tasaisissa lukemissa. Oli kuitenkin vain ajan kysymys kun tulppa aukeaisi ja saisimme pallon toimitettua maaliin.

1-0: V-P:n tarkka keskitys oikealta tippui suoraan takatolpalle sniikanneelle Nikolle, joka sijoitti pallon ilmasta verkkoon.
2-0: Jani käynnisti hyökkäyksen henkeäsalpaavan maagisella ulkosyrjäpallolla vasempaan laitaan Nikolle, jonka keskityksen ohjasi maalin edustalta sisään Lehti.
3-0: Tarjoilijana jälleen Niko, keskitys vasemmalta Janille, joka haltuunoton jälkeen pamautti pallon alakulmaan.
4-0: Leego sai pallon Nasun laukauksen jälkeen ja nöyryytti puolustajia parilla pompulla ennen viimeistelyä.

Ensimmäisen maalin jälkeen peli olikin oikeastaan täysin ratkennut. Maalivahtimme Santtu ja puolustuksessa pelikieltoista Mikaa tuuranneet Lipi ja Jullukka jäivät oikeastaan täysin työttömiksi, ja pallottelu käytiin lähinnä keskikentällä ja hyökkäyspäässä. Pelin tempo ei siksikään kohonnut kovin korkeaksi, joten saatoimme rauhassa liikutella palloa ja rakennella paikoin äärimmäisen näyttäviä kuvioita. Ensimmäisen puoliajan lukemiksi jäi siten turvalliset 4-0.

Toinen jakso jatkui siitä, mihin edellinen jäi. Pienet pelipaikkavaihdokset ja muut sotkivat hieman peliämme, mutta se ei toisaalta poistanut tosiseikkaa, ettemmekö olisi olleet täysin suvereeneja. Ottelussa ei tavallaan juuri siksi ollut mitään mieltä, kun suurin kysymys liittyi siihen, että saisimmeko pidettyä nollan ja kaunisteltua maalisarakkeitamme.

4-1: Hopsin rajaheitto Atleticon oikeasta laidasta pomppasi maalin edessä ja meni ilmeisesti suoraan sisään, mutta tuomari hyväksyi maalin.
5-1: Tavi antoi kulman oikealta ja pallo putosi suoraan Santeri “The Cunt” Kuntun jalkaan, joka sen enempiä aikailematta laukoi läheltä sisään.
6-1: Leegon laukaus pysähtyi puolustajiin boksin rajalla. Pallon otti Niko, joka pyörähti sivuun ja upotti munkin alanurkkaan.

Loppunumerot siis 6-1, ja saimme jatkettua tappiottomaa putkeamme jälleen yhdellä ottelulla. Myös kevät-kierroksen epävirallinen mestaruus ratkesi näin eduksemme. Peli oli paikoin erittäin mallikasta, vaikka toisaalta tällaiset vastustajat eivät liene minkäänlaisia mittareita nykyhetken joukkueellemme. Pakko antaa erityismaininnat vielä keskikentällä (jälleen kerran) hyvin pelanneille kapteeni-Janillemme sekä kentän kuningaalle, Leegolle. Myös tuoreen vahvistuksemme, Jani Lehden, esitys oli maalin ja muun pelaamisen myötä hyvinkin innostavaa katseltavaa. Kärjessä taas Niko toi valmentajan kuuluttamaa liikettä ja hallitsi vasempaa puoliskoa energisesti. Oikeastaan kukaan pelureistamme ei pelannut alle tasonsa, joten itse kukin voi olla tyytyväinen suoritukseensa. Näin saatamme siis hyvillä mielin lähteä sarjajohdossa hieman yli kuukauden mittaiselle sarjatauolle.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Niko Ruokolainen: Yllätysveto kärkeen, mutta tehot 2+2 jättivät tuskin ketään kylmäksi.
2    –     Janne Hampaala: Hallitsi jälleen kenttää suvereenisti.
1    –     V-P Liimatainen: Yksi Atletico-historiansa parhaista peleistä. Muutama aika maukas keskitys, mm. syöttö avausmaaliin.