HakPa – Atletico Malmi 1-4 (1-2)

Voitokkaasti käynnistynyt Kuutonen 2007 jatkui Atleticon osalta vieraspelillä Seiskasta noussutta HakPaa vastaa Kumpulan helteisellä hiekalla. Kesäinen lauantaiaamupäivä lähti käyntiin pienellä pallottelulla Pukinmäessä ennen valumista Kumpulan monttuun. Päivän kokoonpanosta puuttui muutama vakionaama eri syistä, mm. Pikkis kärsi “aikaerosta” eikä pelannut mutta saapui kuitenkin paikalle mukanaan äNpSin A-junnujen ykkösketju. Lisäksi Tapanilan lentävä mustekala Pommi oli maakuntamatkalla 😀 joten tänään tolppien välissä hääri 15-vuotias Santeri Kauppinen seuran omista junnuista. Vaihtopenkin valtasi Käpylän Hasselbaink, Mitja “Ba-foon” Laiho. Voitto ottelusta vähintään kolmen maalin marginaalilla riittäisi lohkon kärkipaikalle siirtymiseen!

Avaus (3-4-3):
Santtu (MV) ; Jullukka, Mika (C), Lipi ; V-P, Hampaala, Tavi, Juho ; Ana, Kunttu, Nasu
(vaihdossa Renttu)

Kusipaitojen hyökkäävä taktiikka näytti tuottavan tulosta jo alkuminuuteilla, kun Nasu lakaisi pallon takatolpalta reppuun Kuntun keskityksen jälkeen. Isäntien tasoitus 1-1:een syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin vasemmalta lähteneen hyökkäyksen päätteeksi, kun Atletico-puolustus ei onnistunut siivoamaan tilannetta. Peli oli hieman tahmeaa, mutta painopiste pysyi pääasiassa vihreiden kenttäpuoliskolla. Pari kulmapotkua ja jokunen epämääräinen laukaus eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta. Lopulta galaksin lahjakkain urheilija Janne “Draft” Hampaala päätti rankaista ja viimeisteli keltaisten taukojohdoksi 2-1 häikäisevän yksilösuorituksen päätteeksi.

Toisella puoliajalla hallinta pysyi Atleticolla vaikka höntyily jatkuikin. Ana pääsi lähelle vapaapotkusta, mutta veskari veti pidemmän korren – toistaiseksi. Malmin Lordi pääsi kuitenkin kuittaamaan tililleen 3-1-maalin näpäytettyään kuulan kotiin Tavin mahtavasta kesosta oikealta. HakPalle ei tänään herunut maalipaikkoja juuri ollenkaan. Kolmen Mannen alakerta Lipi – Forssell – Höv oli riittävässä vedossa, ja maalilla Santtu hoiti hommansa jäätävällä varmuudella, juuri niin kuin veskarin kuuluukin. Nasu sai taistelun tuoksinassa pallosta kuonoonsa ja joutui loppuajaksi vaihtoon paikkailtavaksi. Vielä ottelun lopulla Ana perusti toimistonsa päätyrajalle ja sujautti matalan keskityksen luukulle. Munkki livahti kolmen pelaajan välistä boksin vasempaan reunaan mallisuorituksen paskasta ottelusta tarjonneelle V-P:lle, joka tälläsi vastapalloon matalan kudin veskan kainalon alta verkkoon: päätöslukemat 4-1.

Hyvän joukkueen malliin ottelun voi voittaa huonollakin pelillä. Nyt kävi näin, vaikka paperilla 4-1 näyttääkin vakuuttavalta. Kolmen maalin voitto riitti joka tapauksessa nostamaan Atleticon lohkoykköseksi!

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Janne Hampaala: Lähes mahdoton pideltävä, kruunasi päivänsä taidokkaalla voittomaalilla.
2    –     Juuso Kataja: Maali jo toisessa perättäisessä ottelussa, liukas jäbä.
1    –     Santeri Kauppinen: Moitteeton esitys junnulta, ei voinut 1-1-maalille mitään.