Atletico Malmi – FC FC 2-1 (1-0)

Heti kaksi päivää edellisen Kuutos-matsin jälkeen pelattiin jo kauden kolmas kamppailu. Vastaan asettui voiton ja tasapelin saalistanut, Peter Nymaninkin entisenä joukkueena tunnettu FC FC. Mitään muuta ei sitten vastustajasta tiedettykään. Oma ryhmämme oli jotakuinkin kasassa, vaikka muutamia merkittäviä poissaoloja oli jälleen valitettavasti: Lipi duunikiireissään, tilastokärki-Nasu kuumeessa ja Kalle scouttaamassa ulkomaalaisia kykyjä jne. Silti mm. kapteenimme Jani ”tonnikala-ananas” Hannula ja Eetu ”erilaisetjavituntyhmännäköisetlasitjokahelvetinmatsissa” Lillrank vahvistivat kokoonpanoamme paluun maaliin tehneen Tommin lisäksi.

Täytyy myös antaa erityismaininta Taville, joka alkulämmittelyn jälkeen onnistui lukitsemaan itsensä vessaan, vaikka ovessa nimenomaisesti varoiteltiin toimimattomasta lukosta. Viiden minuutin naureskelun ja odottelun jälkeen ”Amis”-Kunttu kävi hakemassa ruuvimeisselin ja hoiti Tavin ulos kopistaan. No, saimmepa ainakin ensimmäisen virallisen kandidaatin ”Vuoden suoritus”-palkinnon saajaksi.

Avaus (4-4-1-1):
Tommi (MV) ; Juho, Mika, Jullukka, Leiska ; Pikkis, Jani (C), Hampaala, Tavi ; Eetu ; Kunttu (v)
(vaihdossa Janne, Niko ja V-P)

Alku oli Atleticon totuttuun tyyliin melko sekavaa palloilua. Pelasimme vastatuuleen jälleen kerran, joten pallot yksi toisensa jälkeen käyttäytyivät täysin päinvastaisesti kuin niiden olisi pitänyt. Myös jatkuvat pystypalloyritykset keskialueella tuottivat pienoista stressiä valmennusportaassa. Muutamia nätin näköisiä rakennelmia saatiin aikaiseksi, mutta niistä ei sitten tullut tulosta. Eikä FC FC huonosti pelannut. Heidän pelissään oli jo huomattavasti enemmän yritystä kuin kahdella edellisellä kierroksella kohtaamissamme joukkueilla. Tiiviihkö puolustus ja keskikentän paikoittainen hyvännäköinen rakentelu näyttivät vaarallisuutensa, mutta hyvin kasassa pysynyt puolustuksemme hoiti useimmiten tilanteet kunnialla. Maaliin palannut Tommi haahuili muutaman kerran maaliltaan ulkona, eikä pallokaan aina pysynyt aivan käsissä, mutta silti takaiskumaaleilta vältyttiin tehokkaasti. Ensimmäisen jakson loppupuolella ja vaihtopelaajienkin odotellessa kentälle pääsyä saimme luotua viimein hyvän tilanteen. Jani tarjoili Eetulle hyvän syötön, joka tälläsi kudin päin maalivahtia. Kunttu oli kuitenkin kärppänä paikalla ja siirsi Atleticon taukojohtoon lukemin 1-0.

Pienen taktiikkapalaverin jälkeen homma jatkui suhteellisen samanlaisissa merkeissä. Kuulaa koitettiin pelata laitojen kautta, mutta epäonnistumisten ja turhautumisen kautta se useimmiten päätyi ns. kukkupalloina keskemmälle. Jakson alkupuolella saimme kuitenkin heti hyvännäköisen tilanteen aikaiseksi. Pallo pelattiin laitaan Jannelle, joka sai sörkittyä sen lopulta Nikolle. ”Kreikkalaisvahvistuksemme” taas tuikkasi pienellä tuurillakin pallon keskelle, ja pienen sähellyksen jälkeen nähtiinkin ehkä kauden upein suoritus. Eetu ”Frööbelin Palikat” Lillrank nimittäin pamautti komealla kanuunalla pallon aivan oikeaan ylänurkkaan. Hurmioituneena 2-0-johtomaalista peli ehkä avautui hieman – mutta vain hetkeksi. Noin 15 minuuttia ennen loppua alkoi nimittäin vastustajan vimmattu painostus. Liekö aurinkoinen sää tai tiukka vääntö uuvuttanut atleettimme, sillä vastustaja pääsi kerta toisensa jälkeen vaarallisennäköisesti omalle puoliskollemme. Suuri osa palloista saatiin purettua ja pelattua pitkinä yritelminä Kuntulle tai loppupuolella kärkeen vaihdetulle Taville. Ratkaisumaali jäi kuitenkin näkemättä, ja Tommi sai vastaavasti pitää omassa päässämme joukkuetta pystyssä. Pahaksi onneksemme kuparinen rikkoutui kuitenkin lopulta, kun boksin sisältä lähtenyt pusku leijaili Pommin ulottumattomiin ja putosi takanurkkaan. Tämän jälkeen pelimme vaikutti vielä astetta hermostuneemmalta, eikä suorituksista meinannut tulla mitään. Pallo poukkoili omalla puoliskollamme, ja välillä purkujen kautta pääsimme yrittämään maalintekoakin. Eetu ja Tavi eivät kuitenkaan saaneet ratkaistua ottelua näppärillä yritelmillään. Atleticon maalilla Tommi pääsi vielä esittelemään taitojaan ja kauhoi varmalta maalilta näyttäneen pallon ylänurkasta kulmapotkuksi. Loppunumeroiksi jäi siten tapahtumia aika hyvin kuvaavat 2-1.

Kolme tärkeää pistettä ja muutama ratkaiseva onnistuminen jäivät tämän pelin saldoksi. Paikoin esitys oli ihan kohtalainen, mutta muuten varsinkin hyökkäyssuunnassa olimme hyvinkin hukassa. Keskikenttä ei oikein toiminut, ja kaksinkamppailuja hävittiin liikaa. Toisaalta pisteet suomenruotsalaisille siitä, että he tekivät ottelusta tiukan, ja ainakin allekirjoittanut sai vääntää tosissaan kovaluisia ja yritteliäitä vastustajia vastaan.

Yhdeksän pistettä kolmesta ottelusta kasassa siis, joten ei voi olla kuin tyytyväinen kauden avaukseen. Ensi viikon maanantaina vastassa sitten FC Puotila, kenties eräs lohkomme ennakkosuosikeista. Toivotaan, että atleettien pisteputki saa jatketta.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Eetu Lillrank: Itseoikeutetusti ja täysin suvereenisti kolme tähteä, raatoi, väänsi ja iski kauden hienoimman maalin.
2    –     Santeri Kunttu: Tärkeä avausmaali, hyvää taistelua ja ennen kaikkea asennetta.
1    –     Mika Mäkelä: Luuti jälleen varmasti puolustuksessa ja oli eräs tärkeimmistä tekijöistä, ettei lisämaaleja nähty.