Cosmos – Atletico Malmi 2-0 (1-0)

Atleticon ja koko lohkon osalta kauden viimeinen vääntö käytiin Väinämöisen hiekalla. Isäntänä illan pelissä toimi Cosmos, joka viime kaudella vei keltapaitoja niukasti 1-0 Ogelissa. Koska tänään ei ottelussa muuta panosta ollut kuin sarjasijoituksen kohentaminen, niin siinä sivussa olisi hyvä sauma maksaa niitä kuuluisia kalavelkoja ja läimiä vastustajaa silakalla korville. Vaihtopenkille riitti pelin alkaessa kaksi naamaa, ja kun Mickeäkään ei heti näkynyt, tolppien välissä aloitti Tapanilan kumikäsi Tommi “Sepi” Väätti.

Avaus (4-2-2-2):
Tommi (MV) ; Spede, Mika (C), Jullukka, Nasu ; Phil, Joni (v) ; Jani, V-P ; Make, Ana
(vaihdossa Micke, Raksu ja Yakar)

Ensimmäiseltä puoliajalta ei paljon muisteltavaa jälkipolville tarjottavaksi jäänyt. Keltaisten peli oli pahasti hakusessa, syötöt menivät minne sattui, ja pallo poltti jaloissa hieman liikaa. Maalipaikat olivat molemmissa päissä kortilla. Siinä 25 minuutin kohdalla Cosmos vyöryi oikealta väkevästi, ja laidalta lähtenyt keskitys otti ihme slaissin/kimmokkeen jostain ja painui etunurkasta sisään ohi hölmistyneen Tommin: 1-0 isännille. Saman aikaan Micke oli lopulta paikalle löydettyään kiskonut pelivermeet ylleen ja Tommi “pääsi” vaihtoon. Keskusaloituksesta Ana kokeili pommittaa suoraan sisään, mutta laaka leijasi muutaman metrin ohi.

Tauon jälkeen Atleticon peli esitti hieman heräämisen merkkejä ja paikkojakin alkoi putoilla. Ana lähetti komean puolenvaihdon vasemmalta, ja puolustuksen selustaan hiipinyt V-P tälläsi ykkösellä taidokkaan volleyn boksin nurkalta. Takarauta kilahti kauniisti, mutta valitettavasti verkon väärällä puolella. Jauhaminen jatkui Cosmoksen hienokseltaan hallitessa, ja vieraiden puolustus tarjoili muutamia mehukkaita jäätymisiä illan mittaan. Lopulta härväys kostautui, kun pallonmenetyksen jälkeen vihreiden hyökkääjä pääsi läpi ja sijoitti 2-0 juuri ennen kuin Micke ja Jullukka olisivat päässeet väliin. Kunnon maalitilanteita ei sitten enää juurikaan siunaantunut, ja Jonin kuittaama varoitus jäi illan viimeiseksi tilastomerkinnäksi. Lopussa tunteet kuumenivat vielä molemmin puolin, sukissa kolisi ja pari hienoa sukellustakin nähtiin. Peli päättyi 2-0 ja Atleticon lopulliseksi sijoitukseksi lohkossa jäi täten vaisu 10:s.

Jälleen hyvinkin kaksijakoisesti sujunut kausi sai melko osuvan päätöksen. Isoimmat paukut säästyivät näköjään taas ensi vuoteen.

Ottelun tähtipelaajat:
3    –     Jani Hannula: Haastoi ja veivasi kuin pieni eläin.
2    –     Joni Raudoskoski: Luut rutisivat.
1    –     Tommi Väätti: Testasi vastustajan näön.