Ruisku/Clerical – Atletico Malmi 4-3 (1-1)

Atleticon sijoitus Kuutosen ykköslohkossa alkaa jo vähitellen pelottaa, sillä viime aikoina hyvinkin alavireisesti menneiden pelien tuella putoajan paikka on tullut liiankin tutuksi. Todelliseksi ongelmaksi on osoittautunut maalinteko, sillä ennen illan peliä täysosumia on päästy tuulettamaan vain neljästi, vaikka peli onkin muuten kulkenut ajoittain huomattavasti paremmin kuin mitä tuloksista voisi päätellä. Mutta tänään luvassa oli bonaria ainakin pelialustan suhteen, ottelu käytiin nimittäin Töölön Pallokentän kumirouhematolla lohkon neljäntenä majailevan Ruisku/Clericalin isännöimänä. Jalkeille saatiin perus 15 jätkän iskuryhmä, kun taas Ruiskulta puuttuivat vaihtopelaajat kokonaan.

Avaus (4-2-2-2):
Vatanen (MV) ; Phil, Joni, Mika (C, v), Juuso ; Janne, Tero ; Jani (v), Ile ; Otto, Make
(vaihdossa Raksu, Sami, Tommi ja V-P)

Tällä kertaa ottelun alusta ei turha jumittaminen paistanut. Peli oli varsin avointa heti kättelystä lähtien ja tilanteitakin alkoi hiljakseen putoilla. Ensin Joni paukautti vapaapotkun boksin rajalta tolppaan, ja about 10 minuutin kohdalla nähtiin pitkästä aikaa pallo vastustajan maalissa. Hyökkäys rakennettiin vasempaan laitaan, jossa pallon sai diktaattorin lailla pelinrakentelusta vastannut Jani “Riquelme” Hannula. Hän ajoi väkevästi sisään ja tarjosi takatolpalle väijymään liikkuneelle Makelle tyhjän maalin, ja verkkoonhan Marko sitten kuulan ohjasikin. Tilanne 1-0 keltaisille tyylikkäällä häkillä. Enimmät väännöt käytiin tutusti keskialueella, eikä Atleticon maalilla pelikieltoaan kärsinyttä Mickeä tuuranneella Janne Vatasella juuri ollut isompia hommia. Avausjakson loppupuolella kuitenkin Ruiskun helvetin liukas kärkipelaaja pääsi haastamaan puolustuksen juoksukilpaan ja tuikkasi pallon tyylikkäästi ohi Vatasen, 1-1.

Peli oli ollut aika tasaista, eikä meno juuri muuttunut tauonkaan jälkeen. Pelin pyöritys ja tilanteiden luominen kulkivat Janin johdolla hyvin, mutta se viimeinen syöttö meni jatkuvasti liian pitkäksi. Ruiskun ongelmana hyökkäyspäässä puolestaan olivat jatkuvat paitsiotilanteet. Mika herutti tililleen varoituksen napattuaan vastustajan jätkän boksin rajalla tylysti nurin. Jossain vaiheessa sitten tapahtui “pieni” notkahdus, ja peli olikin yllättäen jo 3-1 isännille, kun Atletico-puolustuksen oikeaa sivustaa läpi pelin kiusannut vikkeläkinttuinen hyökkääjä nosti illan maalisaldonsa kertarykäyksellä kolmeen. Vatanen oli tilanteissa hyvin hereillä, muttei voinut taidokkaille sijoituksille lopulta mitään. 4-1 syntyi vielä V-P:n jäädyttyä vartioinnissa, ja ylänurkka heilui jälleen. Pientä lohtua toi kuitenkin kavennus 4-2:een. Tero laukoi boksin ulkopuolelta ja tilanteen käynnistänyt Jani oli haaskalla niittaamassa veskarin sylkemän irtopallon reppuun. Jani sai pelissä lisäksi varoituksen, kun joku kohteli kaltoin Ruiskun knallisankaria. Päivän suorituksesta vastasi Tommi “Vämpy” Väätti hakemalla Palloilukeskuksesta 30 minuuttia ennen ottelun alkua uunituoreet Copat, joilla hän sitten pelasi minkä pelasi, 😀 Tommi pääsi kerran laukomaan hyökkäyksen päätteeksi, mutta parisen metriä takatolpalta ohi. Peli veteli viimeisiään, kun Joni Raudoskoski lähti oman kenttäpuoliskon puolesta välistä huikeaan nousuun vasenta laitaa ja ohitti matkallaan päätyrajalle 3-4 pelaajaa, kunnes hänet vedettiin kylmästi nurin. Pallo luonnollisesti pilkulle ja rikkeen uhri sai itse tällätä aivan hirmuisen kudin veskan kautta maalin kattoon. Tuomari vihelsi pelin pian keskusaloituksen jälkeen päätökseen ja loppunumeroiksi jäi 4-3 Ruiskulle.

Tilanteita olisi Atleticolla riittänyt hyvin voittoon asti, mutta viimeistely kangisteli taas hieman, vaikka kauden maalimäärä saatiinkin lähes tuplattua. Pelinrakentelu ja puolustustyöskentely meivät muuten ihan OK, miinukselle menivät maaleihin johtaneet hetkelliset herpaantumiset. Joka tapauksessa peli kuitenkin kulkee, ja vielä kun maalipaikoissa toimiminen saadaan teräänsä niin kaikki on sarjasopimuksen uusimista myöten omissa käsissä.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Jani Hannula: Todella puhdasverisen pelinrakentamisen ohella tyhjensi pajatson (1+1 sekä varoitus).
2    –     Phil Murray: Järkähtämätön vasemman pakin tontillaan, runnoi vastustajia ja vei pääpallot 100-0.
1    –     Joni Raudoskoski: Kentän kuningas pääpalloissa, sai kruunata komean nousunsa rankkarimaalilla.