POHU/Shrimps – Atletico Malmi 1-3 (0-1)

Tänään vuorossa oli vierailu Lassilaan lohkon hännänhuippuna keikkuvan POHU/Shrimpsin vieraaksi. Katkarapujen kausi on mennyt aika pitkälti penkin alle, ja päivän teemana oli siis “pointsit Manneille”. Kolmella pisteellä voitaisiinkiin niinsanotusti “antaa putoamispeikolle pari himo pommia keskelle naamaria”. Tarkoitukseen sopiva porukkakin saatiin kasaan, 14 pelaajaa + Vatanen, jonka katse oli hieman sumea.

Avaus (4-2-2-2):
Micke (MV) ; Phil, Mika (C), Spede, Juuso K. ; Tero, Joni ; Jani, V-P ; Make, Ana
(vaihdossa Ile, Jullukka, Raksu, Sami ja Vatanen)

Kolmisen minuuttia ehdittiin pelata, kunnes huikea, arviolta 7 hengen yleisö suorastaan räjähti raivoisiin suosionosoituksiin. Make kirmasi vasemmalta läpisyötön perään ja onnistui kääntämään pallon kohti maalin edustaa boksin nurkalle vastaan hyökänneen veskarin nenän edestä. Paikalle syöksyi Tapaninvainion pallosalama V-P, joka ehti Maken tarjoiluun juuri ennen niskaan hengittänyttä pakkia ja tuikkasi kuulan etutolpalta verkkoon. Maali oli peräti viides hänen kuusivuotisella urallaan. “Verneri” oli vielä hetkeä myöhemmin vähällä päästä tuplaamaan illan saldonsa, mutta jäi kuitenkin puolustajan ohimenneen liukkarin hämäämäksi ja sauma kuivui kokoon. Peli oli aika pitkälti keltaisten hallussa, sillä maata pitkin syöttely oli selvästi uusi juttu roiskinnan nimeen vannoneelle POHU:lle, ja viimeistään Micke maalilla huolehti niistä parista tilanteesta, joita tuomari ei viheltänyt paitsioiksi. 2-0-osumaa lähimmäksi pääsivät avausjaksolla vielä Ana volleylla 30 metristä, hieman ohi oikealta, sekä Jani kynäiltyään itsensä hyvään vetopaikkaan, joka kuitenkin pysähtyi maalivahdin jalkaan. Tauolle Malmin komennossa 0-1.

Toisella puoliskolla ei meno paljon muuttunut pallon pyöriessä enimmäkseen keskialueella. Hyökkäykset suuntautuivat edelleen pääasiassa kohti POHU:n päätyä, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei juuri herunut. Toista puoliaikaa oli takana 12 minuuttia, kun isäntien puolustus rikkoi härän lailla rynninyttä Jonia 20 metrissä vasemmalla. Pallon taakse Ana, joka sai turbulenssin kohdalleen, ja pelivälinehän löytyi ihan normaalisti maalin oikeasta yläpesästä. Päivän suorituksen esitti silti keskikentän voimakaksikko Jani & Tero: Jani jyräsi Teron, jota sattui. Mitä seuraavaksi 😀 Tilanteen ollessa 0-2 ei atleettisella vierasjoukkueella ollut enää suurtakaan hätää, ja sekin pieneni entisestään, kun noin neljä minuuttia ennen täyttä aikaa saatiin kulma oikealta. Jani keskitti, Spede puski massan takaa, ja maalivahdin torjuttua ensimmäisen yrityksen Pasanen päätti sitten laittaa liukkarilla reboundin sisään; peli 0-3. Neljäskin häkki oli lähellä kun “Dr.” Phil puski vielä tolppaan, ennen kuin toisessa päässä POHU sai sitten tehtyä kavennusosuman lähietäisyydeltä. Peli oli sitä myöten paketissa, ja ansaitulla 3-1-voitolla tärkeät pisteet Atleticolle.

Kautta on jäljellä kolme peliä, ja nyt jos koskaan sitä voittoputkea on hyvä jatkaa kun maalintekokin alkaa vähitellen luistaa.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Juha “Spede” Reinikainen: Vahva molempiin suuntiin, ehti myös maalintekoon.
2    –     Jani Hannula: Tänään konkreettisena saldona “vain” 1 jyrätty Tero, siitä huolimatta joukkueen pelin sielu.
1    –     Phil Murray: Jälleen hyvä esitys vasemmalla laidalla, maali jäi 20 sentin päähän.